Declaraţiile pentru impozitele pe clădiri

Declaraţiile pentru impozitele pe clădiri se vor putea depune până la 20 mai 2016

Nu aţi depus încă declaraţie de stabilire a impozitului pe clădire, în cazul unei locuinţe în care o firmă are sediu social sau punct de lucru? Staţi liniştiţi, Guvernul a prelungit termenul cu încă două luni pentru depunerea documentelor la direcţiile de taxe şi impozite.

Motive principale ale acestei amânări sunt cozile din ce în ce mai mari de la ghişeele fiscului şi procedurile greoaie şi cu multe semne de întrebare, care au dus la modificarea repetată a legislaţiei.

Astfel, chiar dacă surse din Guvern au specificat repetat că proprietarii de locuinţe ale căror firme din apartament nu îşi deduc utilităţile vor plăti impozit ca şi locuinţă şi vor completa declaraţia în acest sens, Hotărârea de Guvern a fost aprobată abia la începutul lunii martie şi a fost publicată în Monitorul Oficial şi a intrat în vigoare doar luni 21 martie, cu o săptămână înainte de expirarea primului termen oficial.

De aceea, Guvernul a aprobat o nouă ordonanţă de urgenţă cu această păsuire, prin care schimbă termenul limită, care va intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Astfel, fiecare proprietar care nu vrea să plătească amenda de 1.000 lei, pentru nedepunerea declaraţiei, mai are răgaz până la 30 mai 2016 să ajungă la direcţia de taxe şi impozite a primăriei în raza căreia se află proprietatea, să înregistreze declaraţia tip.

Aici vă prezentăm Actele necesare la depunerea Declarației fiscale, pentru clădirile mixte și puteți descărca declarația tipizată pentru Sectorul 1 București!

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 20 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

Măsurile OFICIALE privind munca în birourile cu spații comune în sistem deschis – open space în perioada stării de alertă


Toți angajatorii trebuie să asigure condiții și să verifice zilnic ca angajații să poarte obligatoriu măști de protecție, să treacă printr-un triaj la intrarea în fiecare schimb de lucru, când li se ia temperatura și li se observă starea generală de sănătate (să nu aibă simptome de COVID) și să-și dezinfecteze mâinile înainte de intrarea […]


Citeste mai mult

În ce condiții se pot întoarce angajații în clădirile mari, cu birouri deschise, din 15 mai 2020


Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) recomandă o serie de reguli pentru firmele ai căror angajați lucrează în birouri deschise. Printre acestea, se numără măștile de protecție, spălatul pe mâini, programul decalat de intrare în clădire, triajul zilnic – inclusiv cu luarea temperaturii, o distanță minimă de 1,5 metri între birouri și separatoare cu paravane […]


Citeste mai mult

Ce este vinieta introdusă în București, ce zone cuprinde și cât va costa


De anul viitor, din 2020, mașinile poluante, care au norme sub Euro 3 (Non-Euro, Euro 1 și Euro 2) nu vor mai avea voie să circule în zona centrală, iar proprietarii lor vor fi obligați să plătească o vinietă, o taxă pentru a putea circula pe celelalte străzi din oraș, care va costa de la […]


Citeste mai mult