Ce inseamna corporatist? Birouri de inchiriat pentru acest sector de pe piata muncii

„Corporatist” este un termen folosit pentru a descrie o persoana angajata intr-o corporatie sau companie mare. Acesti indivizi lucreaza, in principal, in mediul de afaceri si pot avea diferite roluri si responsabilitati in cadrul companiei. Corporatistii pot lucra in diverse domenii, cum ar fi finantele, tehnologia, marketingul sau resursele umane, si isi desfasoara activitatile in birouri sau sedii ale companiilor.

In ceea ce priveste birourile de inchiriat pentru acest sector de pe piata muncii din Romania, exista o cerere semnificativa pentru spatii de birouri moderne si bine echipate. Companiile mari si corporatiile prefera deseori sa inchirieze spatii in cladiri de birouri specializate sau centre de afaceri pentru a-si desfasura activitatile intr-un mediu profesional si confortabil.

Aceste birouri de inchiriat ofera adesea facilitati precum:

* spatii de lucru compartimentate;

* sali de conferinte;

* servicii de receptie;

* acces la internet de inalta viteza;

* alte servicii conexe.

Spatiile de birouri de inchiriat din business park-urile din Romania pot fi personalizate pentru a satisface nevoile specifice ale corporatiilor si pot oferi flexibilitate in ceea ce priveste dimensiunea si durata contractelor de inchiriere.

Acest trend al inchirierii spatiilor de birouri in Romania a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani. Exista mai multe motive pentru care corporatiile prefera sa inchirieze birouri in loc sa investeasca in constructia sau achizitionarea de spatii proprii.

Unul dintre avantajele majore ale inchirierii birourilor consta in flexibilitate. Companiile pot ajusta rapid dimensiunea spatiului in functie de nevoile lor in schimbare. De exemplu, in cazul unor expansiuni sau restrangeri, pot renegocia sau rezilia contractele de inchiriere fara a fi legate de un angajament pe termen lung.

In plus, costurile initiale pentru inchirierea birourilor sunt, in general, mai reduse decat achizitionarea sau construirea unei cladiri proprii. Companiile pot economisi astfel capital pe care il pot investi in alte aspecte ale afacerii lor.

Inchirierea unui birou intr-un centru de afaceri sau intr-o cladire de birouri moderna poate oferi si o imagine profesionala si de incredere in ochii clientilor si partenerilor de afaceri. Astfel, corporatiile pot beneficia de prestigiul asociat cu aceste locatii de top.

De asemenea, birourile de inchiriat pot oferi acces la:

* infrastructura de inalta calitate;

* servicii de securitate;

* sisteme de climatizare eficiente;

* diverse facilitati pentru angajati (bucatarii sau sali de odihna). Aceste facilitati pot imbunatati calitatea muncii, confortul angajatilor si pot contribui la cresterea randamentului acestora.

Inchirierea spatiilor de birouri pentru sectorul corporatist din Romania este o optiune atractiva din mai multe motive, inclusiv flexibilitate, costuri initiale reduse si beneficii legate de imaginea si infrastructura profesionala. Aceasta tendinta se preconizeaza ca va continua sa creasca pe masura ce companiile se adapteaza la schimbarile din piata muncii si isi optimizeaza resursele pentru a obtine succesul in mediul de afaceri din ce in ce mai competitiv.

Ce inseamna corporatist? Topul corporatiilor care au inchiriat spatii de birouri in primele 9 luni din 2023:

 1 U Center a fost business park-ul care a atras cei mai multi chiriasi in primele luni din 2023, aici fiind incheiate tranzactii pentru 23.370 mp. Corporatiile care au ales spatii de birouri in cladirile U Center sunt:

* Adobe – se va muta intr-un spatiu de birouri de 17.000 mp;

* Segula Technologies – 2000 mp;

* Eurowag – 1.200 mp;

* Brinel – 1.000 mp.

 2 Green Court a reusit sa atraga chiriasi pentru o suprafata de 11.140 mp de spatii de birouri. Banca Transilvania este compania care a inchiriat 10.000 mp in business park-ul situat in zona Barbu Vacarescu.

 3 Globalworth Square este al treilea parc de afaceri care a reusit sa se faca remarcat pe piata de inchirieri in anul 2023. EMAG este compania care a inchiriat un spatiu de 10.000 mp in parcul de afaceri dat in folosinta in anul 2021. Cladirea are 15 etaje si o suprafata totala inchiriabila de 30.000 mp, fiind situata in apropierea Promenada Mall, la cinci minute de mers pe jos de statia de metrou Aviatiei.

 4 The Bridge a atras chiriasi noi pentru 6.200 mp. Companiile care au ales sa isi reloce sediul de birouri intr-una dintre cladirile parcului de afaceri, in primele 9 luni din 2023, sunt:

* VOIS – a inchiriat 5.450 mp;

* Medicover – a inchiriat o suprafata de 750 mp.

 5 Globalworth Campus – a atras chiriasi pentru 5.900 mp. Companiile care si-au gasit casa aici sunt:

* Coca-Cola – a inchiriat o suprafata de 4.500 mp;

* Global Technical Systems – a ocupat spatii pe o suprafata de 900 mp;

* Returo – a ales sa ocupe doar 500 mp din campusul care cuprinde trei cladiri de birouri cu un total de 88.000 mp.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Mirela Raicu

Partener Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International, coordonator al diviziei Spatii de Birouri Corporate, cu 18 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

Ce inseamna o cladire nerezidentiala si ce rol joaca ea in cresterea performantei companiei tale?


Un oras aduna sub cupola lui mai mult decat arta si arhitectura, caci fara zona industriala dezvoltarea acestuia ar fi puternic afectata. In concluzie, un oras nu este reprezentat doar de zona centrala, ci si de zonele limitrofe si cartierele muncitoresti, in care, dincolo de cladiri rezidentiale, sunt construite si cladiri nerezidentiale. Ce inseamna o […]


Citeste mai mult

Măsurile OFICIALE privind munca în birourile cu spații comune în sistem deschis – open space în perioada stării de alertă


Toți angajatorii trebuie să asigure condiții și să verifice zilnic ca angajații să poarte obligatoriu măști de protecție, să treacă printr-un triaj la intrarea în fiecare schimb de lucru, când li se ia temperatura și li se observă starea generală de sănătate (să nu aibă simptome de COVID) și să-și dezinfecteze mâinile înainte de intrarea […]


Citeste mai mult

În ce condiții se pot întoarce angajații în clădirile mari, cu birouri deschise, din 15 mai 2020


Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) recomandă o serie de reguli pentru firmele ai căror angajați lucrează în birouri deschise. Printre acestea, se numără măștile de protecție, spălatul pe mâini, programul decalat de intrare în clădire, triajul zilnic – inclusiv cu luarea temperaturii, o distanță minimă de 1,5 metri între birouri și separatoare cu paravane […]


Citeste mai mult