Inaugurarea celei mai înalte clădiri de birouri din Japonia, Azabudai Hills Mori JP Tower

Situat în inima districtului de afaceri Toranomon din Tokio, Azabudai Hills este un complex multifuncțional care își propune să fie mult mai mult decât doar un alt proiect de clădiri înalte.

Azabudai Hills este dezvoltat de Mori Building, dezvoltator imobiliar faimos pentru crearea unor dezvoltări urbane populare precum Roppongi Hills, Toranomon Hills și Ark Hills. Viziunea companiei Mori a fost de a proiecta un complex axat pe nevoile oamenilor, care integrează în mod armonios birouri, locuințe, magazine, restaurante, spații culturale și alte funcțiuni. La capacitate maximă, Azabudai Hills va găzdui peste 20.000 de angajați și 3.500 de locuitori în cei peste 860.000 de metri pătrați de spații construite si speră să atragă 30 de milioane de vizitatori pe an.

Nucleul complexului este constituit de trei turnuri-gigant proiectate de renumitul birou de arhitectură Pelli Clarke Pelli Architects. Cel mai înalt, Azabudai Hills Mori JP Tower, ajunge la 325 de metri înălțime și are 64 de etaje. La data ceremoniei de inaugurare, în noiembrie 2023, deține titlul de cea mai înaltă clădire locuită din Japonia. Celelalte două clădiri ale complexului, Azabudai Hills Residence A și B, cuprind 1.400 de apartamente de rezidență.

Fiind situate într-o zonă seismică activă, cele trei clădiri încorporează elemente de structură rezistentă la cutremur, care sa permită funcționarea afacerilor chiriase și in caz de cutremur de 9 grade pe scara Richter. Turnul Mori este echipat cu generator electric și sistem de încălzire/răcire la subsol, capabile să susțină 100% energia și caldura necesare intregului complex in caz de dezastru natural, precum și un adăpost de 6.000 de metri pătrați.

La fel de importante ca structurile verticale sunt spațiile verzi abundente, distribuite atât la sol, cât și pe numeroase terase. Azabudai Hills va include aproximativ 24.000 de metri pătrați de zonă verde, inclusiv o imensă piață centrală de 6.000 de metri pătrați plină cu peste 300 de specii de plante, proiectată de studioul londonez Heatherwick pentru a simula o oază urbană plină de verdeață.

Cu o asemenea amploare, verdeață și programare ambițioasă, Azabudai Hills își propune să fie mai mult decât un loc de locuit și de muncă, ci un întreg “oraș în oraș”. Aducând oameni din întregul Tokio pentru evenimente culturale, restaurante de top, învățământ internațional și altele, acesta urmărește să îmbunătățească calitatea vieții urbane prin comunitate și bunăstare.

Deși are o înalțime impresionantă, cladirea Azabudai Hills Mori nu va rămâne mult timp cea mai inaltă clădire locuită din Japonia, in 2027-2028 fiind asteptată finalizarea turnului Torch Tower, in Tokio, cu inălțime de 390 de metri.

Tot în Tokio se afla și una dintre cele mai înalte structuri utilitare din lume, Tokyo SkyTree, un turn de observație și telecomunicații, de 634 de metri înălțime.

Portofoliul ESOP cuprinde, pe lângă clădiri de birouri de închiriat în București, spații de birouri de vânzare în București, parcuri industriale și hale de închiriat, precum și oferte de birouri în principalele orase ale țării. Dacă dorești mai multe informații, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Mirela Raicu

Partener Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International, coordonator al diviziei Spatii de Birouri Corporate, cu 18 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

De la Energie la Adrenalina: CopenHill – Centrala Energetică și Pârtia de Schi Revoluționară din Copenhaga


CopenHill este o centrală energetică modernă ce arde deșeurile produse de rezidenții din Copenhaga pentru a genera atât energie electrică, cât și termică. Această abordare permite reciclarea partială a deșeurilor municipale, reducându-se semnificativ cantitatea care ajunge în gropile de gunoi. De asemenea, căldura produsă este valorificată pentru încălzirea locuințelor din oraș. Prin urmare, CopenHill contribuie […]


Citeste mai mult

În Amsterdam, Primăria desființează parcările pentru mașini, înlocuindu-le cu parcări pentru biciclete și noi zone verzi


Primăria din Amsterdam vrea să reducă 11.200 locuri de parcare pentru mașini, până în 2025, prin micșorarea numărului de permise de parcare acreditate. În acest oraș, doar 22% din rezidenți folosesc zilnic mașina pentru a merge la birou, majoritatea apelând la bicicletă. Drept pentru care, mereu este nevoie de noi locuri de parcare pentru biciclete […]


Citeste mai mult

Birourile Le Monde din Paris vor fi un exemplu de excelență în arhitectură


În acest an se va da în folosință proiectul de birouri al sediului central Le Monde, din districtul Paris Rive Gauche, în Paris, cu un design considerat îndrăzneț, care a găsit cea mai eficientă soluție pentru amplasamentul dat și integrarea în peisajul urban, potrivit publicațiilor internaționale cu profil de arhitectură. Sub forma unul pod stilizat, […]


Citeste mai mult