Un oras aduna sub cupola lui mai mult decat arta si arhitectura, caci fara zona industriala dezvoltarea acestuia ar fi puternic afectata. In concluzie, un oras nu este reprezentat doar de zona centrala, ci si de zonele limitrofe si cartierele muncitoresti, in care, dincolo de cladiri rezidentiale, sunt construite si cladiri nerezidentiale.
Ce inseamna o cladire nerezidentiala?
O astfel de constructie reprezinta o parte esentiala a infrastructurii fiecarui oras. Daca si tu te intrebi ”Ce inseamna o cladire nerezidentiala?”, atunci trebuie sa stii ca acest tip de imobil este construit pentru a servi cu un scop specific, in afara de asigurarea domiciliului locuitorilor orasului.
Pe scurt, putem spune ca o cladire nerezidentiala este ”o casa pentru companii”, nu pentru oameni. De la birouri si centre comerciale pana la fabrici si institutii educationale, acest tip de constructii contribuie in mod semnificativ la cresterea valorii comunitatii orasului, dar si a economiei in general.
Ce inseamna cladiri nerezidentiale. Tipuri de constructii:
* cladiri comerciale – acest tip de cladiri nerezidentiale reprezinta unul dintre cele mai cunoscute imobile de acest fel. Acestea includ magazine si centre comerciale, care ofera spatiu pentru diverse activitati comerciale si retail. Birourile, de asemenea, sunt incluse in aceasta categorie de cladiri comerciale, deoarece asigura spatiul necesar desfasurarii activitatii pentru o varietate larga de industrii si companii. Agentia noastra imobiliara are o oferta ampla de spatii de birouri de inchiriat, astfel incat sa poti gasi locatia potrivita desfasurarii activitatii companiei tale in cele mai bune conditii, pentru performante maxime;
* cladiri industriale – astfel de constructii sunt proiectate pentru a oferi spatiul necesar desfasurarii diverselor activitati de productie si manufacutra. Acestea pot fi fabrici si uzine, unde se produc bunuri si produse industriale. Totodata, din aceasta categorie fac parte atat depozite, cat si hale industriale, utilizate pentru stocarea si distributia marfurilor;
* cladiri institutionale – acestea sunt dedicate activitatilor educationale (scoli, universitati etc.) si medicale (spitale, centre medicale destinate ingrijirii pacientilor).
Avantajele cladirilor nerezidentiale
Astfel de cladiri sunt esentiale pentru bunastarea locuitorilor unui oras, dar si pentru economia locala si nationala. Principalul avantaj al existentei cladirilor nerezidentiale il reprezinta crearea locurilor de munca si imbunatatirea nivelului de trai al locuitorilor orasului.
De asemenea, aceste cladiri ofera un spatiu generos pentru desfasurarea activitatilor specifice. Capacitatea de depozitare le permite sa gazduiasca un numar mare de persoane, dar si de activitati.
Un alt atu al acestor cladiri il reprezinta faptul ca sunt versatile si pot fi adaptate pentru diverse scopuri, astfel incat sa conduca la aparitia multiplelor oportunitati pentru dezvoltarea economica si culturala locala.
Ce rol joaca cladirile nerezidentiale in cresterea performantei companiei tale?
In functie de nevoile companiei tale, o cladire nerezidentiala poate deveni casa de care aveai nevoie pentru business-ul tau. In cazul in care esti in cautarea unui spatiu pentru birouri pentru compania ta, atunci trebuie sa ai in vedere inchirierea unor birouri care sa raspunda atat nevoilor afacerii, cat si angajatilor tai. Alegerea unui spatiu pentru birouri de inchiriat clasa A intr-o zona centrala a orasului sau in apropierea unui parc are multiple beneficii asupra evolutiei companiei tale.
Spre exemplu, daca alegi birouri de inchiriat intr-o cladire centrala, angajatii tai vor avea posibilitati multiple de transport si nu vor mai intarzia la munca. In plus, gradul acestora de satisfactie va creste, ceea ce va influenta in mod pozitiv randamentul muncii lor si va creste performantele business-ului tau.
Pe de alta parte, in caz ca ai un business pentru care ai nevoie de un spatiu amplu de depozitare, amplasat intr-o zona care iti ofera acces facil la autostrada, aeroport, cale ferata, atunci solutia pentru tine sunt halele industriale. O astfel de cladire nerezidentiala iti ofera facilitati multiple, atat in scop industrial, cat si pentru angajati. In cadrul parcurilor industriale, exista:
* zone de cazare (in cazul in care pentru desfasurarea activitatii companiei tale esti nevoit sa aduci forta de munca de la distanta);
* cantina;
* farmacii;
* banca;
* spatii de birouri etc.
Fiecare dintre aceste facilitati contribuie la cresterea performantei muncii angajatilor tai si, in definitiv, la maximizarea rezultatelor obtinute de compania ta.
Alegerea unei cladiri nerezidentiale pentru specificul companiei tale este conditia esentiala pentru reusita. In caz ca ai nevoie de ajutor, nu ezita sa ne contactezi si un membru al echipei noastre iti va oferi consiliere pentru identificarea exacta a necesitatilor companiei tale. Astfel, vei fi sigur ca ai facut alegerea cea mai buna, care sa iti ofere un avantaj in plus in obtinerea succesului in domeniul in care activezi.
Mirela Raicu
Partener Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International, coordonator al diviziei Spatii de Birouri Corporate, cu 18 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.
„Corporatist” este un termen folosit pentru a descrie o persoana angajata intr-o corporatie sau companie mare. Acesti indivizi lucreaza, in principal, in mediul de afaceri si pot avea diferite roluri si responsabilitati in cadrul companiei. Corporatistii pot lucra in diverse domenii, cum ar fi finantele, tehnologia, marketingul sau resursele umane, si isi desfasoara activitatile in […]
Toți angajatorii trebuie să asigure condiții și să verifice zilnic ca angajații să poarte obligatoriu măști de protecție, să treacă printr-un triaj la intrarea în fiecare schimb de lucru, când li se ia temperatura și li se observă starea generală de sănătate (să nu aibă simptome de COVID) și să-și dezinfecteze mâinile înainte de intrarea […]
Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) recomandă o serie de reguli pentru firmele ai căror angajați lucrează în birouri deschise. Printre acestea, se numără măștile de protecție, spălatul pe mâini, programul decalat de intrare în clădire, triajul zilnic – inclusiv cu luarea temperaturii, o distanță minimă de 1,5 metri între birouri și separatoare cu paravane […]