Cladiri in care s-ar putea inchiria spatii peste 1.000 mp in 2024

Pe fondul unei perioade de acalmie in dezvoltarea de cladiri de birouri in Bucuresti, anul 2024 nu anunta livrarea unor cladiri cu suprafete importante, asa cum ne-am obisnuit. Cu toate acestea, companiile care iau in calcul schimbarea sau extinderea sediilor lor au la dispozitie in aceasta perioada suprafete extinse in cladiri de birouri de clasa superioara deja date in folosinta.

In lista de mai jos se regasesc cateva cladiri care, cel putin in prima parte a anului 2024, vor putea acomoda cerinte si pentru spatii mai mari de 1.000 de metri patrati.

1. ONE Cotroceni, situat langa cartierul Cotroceni, la intersectia soselei Progresului cu soseaua Panduri, este un proiect de transformare completa a unei platforme industriale, fosta fabrica Ventilatorul. Terenul de peste 5,5 hectare gazduieste in prezent doua cladiri de birouri finalizate, urmand sa se construiasca inca una, precum si opt blocuri rezidentiale cu 850 de apartamente dotate la standarde premium. Complexul va oferi facilitatile necesare unei comunitati sustenabile: zone comerciale, sala de fitness, pista de alergare, restaurante, cafenele, spatii verzi in zona locuintele și la nivelul superior al cladirilor de birouri.

Cladirile de birouri beneficiaza de ample spatii deschise de 3.000 mp pe etaj, precum si de dotari de top, caracteristici ce au determinat numeroase companii de prestigiu sa opteze pentru relocarea sediilor lor in parcul de afaceri One Cotroceni. Spatiile disponibile in prezent sunt pregatite pentru amenajare si suporta compartimentari de la 400 de metri patrati.

2. U Center B, cea de-a doua cladire din cadrul proiectului cu acelasi nume, a fost finalizata in 2023, suprafata inchiriabila totala a proiectului ajungand astfel la 68.000 mp.

Situat intre doua parcuri, Parcul Tineretului si Parcul Carol, U Center Business Park este usor accesibil pentru angajati si ofera numeroase facilitati, restaurante, cafenele, sali de evenimente, gradinite, scoli, licee si universitati, magazine, farmacii, centre medicale, hoteluri si alte unitati de cazare.

Companiile pot inca opta pentru suprafete incepand de la 800 de metri patrati.

3. Floreasca Park este amplasat in partea de nord a Bucurestiului, mai exact in zona Barbu Vacarescu, una dintre zonele cele mai atractive pentru companiile care isi cauta sedii noi.

Complexul cuprinde doua cladiri moderne de birouri de clasa A, finalizate in 2013. Fiecare cladire beneficiaza la subsol de doua niveluri de parcare, parter destinate receptiei si spatii de birouri pe sase etaje. Suprafata totala inchiriabila a complexului este de aproximativ 39.350 mp iar chiriasii au la dispozitie suprafete intre 300 si 3.600 de metri patrati pe care le pot personaliza dupa necesitati.

4. J8 Office Park, amplasat la doar 300 de metri de stația de metrou Jiului și 14 minute de aeroport, este o locație cu multiple avantaje pentru companiile chiriase. Proiect certificat BREEAM Outstanding asigura un mediu sanatos si sigur de lucru, bazat pe 100% aport de aer proaspat, filtrare HEPA, dezinfectare UV-C/UVGI. Layoutul generos pe etaj, de aprox. 3.000 mp, si totodata flexibil, in cladiri cu regim mic de inaltime, face ca J8 Office Park sa fie un proiect de birouri versatil si adaptat nevoilor curente ale chiriasilor.

5. Cladirile London si Oslo din cadrul proiectului Sema Parc, reprezinta faza a treia de dezvoltare a acestui parc de afaceri. Cu suprafete si regimuri de inaltime diferite, cladirea Oslo cu 5 etaje si 10.000 mp si cladirea London cu 15 etaje si peste 21.000 mp, cele doua imobile pot acomoda chiriasi cu cerinte diverse.

6. Proiectul de birouri @Expo cuprinde 3 cladiri cu o suprafata insumata de aproximativ 50.000 de metri patrati, construite intre 2020 si 2023.

Fiind amplasat pe Bulevardul Expozitiei, in apropiere de Piata Presei Libere si complexul expozitional Romexpo, proiectul beneficiaza de conexiuni bune de transport public in comun de suprafata.

7. Cladirea River View are vizibilitate deosebita prin deschiderea mare la Splaiul Independentei si beneficiaza de accesibilitate facila atat cu masina, cat si cu transportul in comun, statia de metrou Petrache Poenaru aflandu-se chiar in fata cladirii.

River View ofera spatii de clasa superioara, cu dotari de ultima generatie si consumuri reduse, fapt demonstrat prin obtinerea certificarii BREEAM Excellent.

8. AFI Tech Park 2, a fost data in folosinta in 2022 si are o suprafata utila de 24.500 de metri patrati dispusa pe parter, opt etaje si doua subsoluri pentru o parcare cu capacitate de 220 de autoturisme. Fiecare etaj ofera o suprafata de 3.000 mp open space si posibilitati de compartimentare si acomodare a chiriasilor incepand cu 500 mp, putand acomoda cate un post de lucru la fiecare 8 mp.

AFI Tech Park este un proiect de business cu dezvoltare multifazica ce va dispune la final de 70.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A.

9. In zona Piata Presei Libere, nu departe de centrul expozitional Romexpo si de Parcul Herastrau este situat complexul S-Park.

Acesta este alcatuit din patru cladiri interconectate, fiecare structurata pe 3 niveluri subterane, parter si 5 etaje iar in prezent ofera spatii la inchiriere cu suprafete variabile, cuprinse intre 300 si 1.000 de metri patrati.

10. West Gate, situat in zona Militari, este un complex multifunctional care cuprinde atat cladiri de birouri cat si de rezidenta, completate de zone comerciale, facilitati si spatii recreative.

Printre optiunile de care beneficiaza rezidentii și angajatii de aici se numara: magazine si restaurante pentru nevoile zilnice, clinica medicală, o piscina in aer liber, pista de alergare, teren de tenis, sala de fitness, spalatorie auto, un heliport si locuinte pentru cazare temporara.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Mirela Raicu

Partener Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International, coordonator al diviziei Spatii de Birouri Corporate, cu 18 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.



0% comision
Thumb
400 - 12.043 mp

ONE Cotroceni Park

Cotroceni, Bucuresti
  • 16 - 16,90€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
300 - 28.000 mp

Expozitiei 1 Bucuresti

Presei Libere, Bucuresti
  • 15,25 - 16,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
214 - 25.000 mp

AFI Tech Park Bucuresti

Razoare, Bucuresti
  • 12 - 13€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
mp

West Gate cladirea 4

MILITARI - PACII, Bucuresti
  • Preț la cerere!

Postari similare

AFI Tech Park 2 – campusul cu spatii de birouri flexible in zona centrala a capitalei


Afi Tech Park 2 este ce de-a doua cladire din cadrul proiectului Afi Tech Park, un proiect de business cu dezvoltare multifazica ce va dispune la final de 70.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A. Cladirea de birouri AFI Tech 1, inaugurata in 2018, are o suprafață inchiriabila pentru birouri de […]


Citeste mai mult

Cea mai inalta cladire din Bucuresti in care poti avea biroul pentru un view impresionant


Bucurestiul este cel mai populat oras si principalul centru economic al Romaniei. Capitala adaposteste nu mai putin de 50 de cladiri cu o inaltime minima de 60 de metri si 6 cladiri cu o inaltime de minimum 100 de metri. Titlul de cea mai inalta cladire din Bucuresti a fost disputat de-a lungul anilor de […]


Citeste mai mult

Equilibrium 2, prima cladire de birouri cu certificare Net Zero Carbon Buildings


Proiectul Equilibrium cuprinde doua cladiri de birouri dezvoltate in doua faze, cu o suprafata utila totala de 40.400 mp. Equilibrium 1 a fost finalizata in 2019, este certificata LEED Platinum si este inchiriata integral. Cladirea Equilibrium 2 are o suprafata de 19.400 mp dispusa pe doua subsoluri, parter si 11 etaje si a fost finalizata […]


Citeste mai mult