În ce condiții se pot întoarce angajații în clădirile mari, cu birouri deschise, din 15 mai 2020

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) recomandă o serie de reguli pentru firmele ai căror angajați lucrează în birouri deschise. Printre acestea, se numără măștile de protecție, spălatul pe mâini, programul decalat de intrare în clădire, triajul zilnic – inclusiv cu luarea temperaturii, o distanță minimă de 1,5 metri între birouri și separatoare cu paravane pentru birourile cu angajați față în față, dezinfectate la fiecare 4 ore.

Regulile sunt prevăzute în documentul Recomandări de sănătate publică pentru măsuri specifice ce vor fi dispuse de instituțiile competente privind reluarea activității în domenii specifice după încetarea stării de urgență.
Masca de protecție va fi un accesoriu zilnic, obligatoriu, pentru fiecare persoană care intră într-o clădire de birouri. Toți cei care lucrează în spații cu birouri deschise trebuie să poarte măști de protecție pe față. Sunt recomandate atât măștile medicale, cât și cele non-medicale, atât timp cât acoperă atât gura, cât și nasul.
Ca măsură suplimentară de precauție, se recomandă spălatul frecvent pe mâini, evitarea atingerii feței și asigurarea unui orar decalat pentru luarea mesei și un spațiu de minim 2 m între angajați când mănâncă.
În fiecare zi, angajatorii sunt obligați să facă un triaj al angajaților, să le ia temperatura și să îi trimită acasă pe cei care prezintă semne de infecție respiratorie, precum sunt tusea, strănutul, febra, starea generală proastă sau rinoree (le curge nasul). Toți angajații care au temperatură peste 37,3 C vor fi trimiși acasă și îndrumați către medicul de familie.
De asemenea, trebuie izolată la domiciliu orice persoană de la birou care intră în contact cu un caz suspect sau confirmat cu infecție cu virusul SARS COV-2 (COVID).
În ceea ce privește dispunerea posturilor de lucru în spațiile de birouri, se va asigura o distanță de minim 1,5 m între toți angajații care lucrează spate în spate, sau în rând (unul cu fața către spatele altuia), iar pentru cei care lucrează față în față este obligatorie montarea unui paravan despărțitor, care se va dezinfecta la fiecare 4 ore, cu o soluție pe bază de alcool.
De asemenea, se va dezinfecta spațiul de lucru mai des – la începerea programului și la fiecare 4 ore.
Un alt aspect important este aerisirea spațiului de lucru, conform noilor reguli de protecția muncii.

În primul rând, se vor deschide geamurile cât mai des, pentru a intra aer curat și a se recircula natural aerul din încăperile de lucru, acolo unde clădirea are ferestre mobile.

În cazul în care aerul este recirculat în încăperi, în fiecare săptămână se va aduce un nebulizator pentru dezinfecție (la sfârșitul săptămânii, pentru a nu afecta angajații).
Instalațiile de aer condiționat vor fi dezinfectate și ele periodic, conform normelor de protecție recomandate de producători.
Echipa ESOP vă dorește o întoarcere ușoară la lucru și nu uitați, de fiecare dintre noi depinde sănătatea tuturor!

Dacă doriți mai multe informații despre parcurile de afaceri din București in care au fost luate măsuri de prevenire a infectării cu Covid-19, puteți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.0% comision
Thumb
500 - 22.232 mp

Campus 6 Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 14,90€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
490 - 30.000 mp

The Light Bucuresti

Cotroceni, Bucuresti
  • 14,50 - 16€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
1.200 mp

The Landmark

Romana, Bucuresti
  • Preț la cerere!
0% comision
Thumb
500 - 14.160 mp

Metroffice Bucuresti

Pompei, Bucuresti
  • 12 - 13€/mp, negociabil

Postari similare

Ce inseamna corporatist? Birouri de inchiriat pentru acest sector de pe piata muncii


„Corporatist” este un termen folosit pentru a descrie o persoana angajata intr-o corporatie sau companie mare. Acesti indivizi lucreaza, in principal, in mediul de afaceri si pot avea diferite roluri si responsabilitati in cadrul companiei. Corporatistii pot lucra in diverse domenii, cum ar fi finantele, tehnologia, marketingul sau resursele umane, si isi desfasoara activitatile in […]


Citeste mai mult

Ce inseamna o cladire nerezidentiala si ce rol joaca ea in cresterea performantei companiei tale?


Un oras aduna sub cupola lui mai mult decat arta si arhitectura, caci fara zona industriala dezvoltarea acestuia ar fi puternic afectata. In concluzie, un oras nu este reprezentat doar de zona centrala, ci si de zonele limitrofe si cartierele muncitoresti, in care, dincolo de cladiri rezidentiale, sunt construite si cladiri nerezidentiale. Ce inseamna o […]


Citeste mai mult

Măsurile OFICIALE privind munca în birourile cu spații comune în sistem deschis – open space în perioada stării de alertă


Toți angajatorii trebuie să asigure condiții și să verifice zilnic ca angajații să poarte obligatoriu măști de protecție, să treacă printr-un triaj la intrarea în fiecare schimb de lucru, când li se ia temperatura și li se observă starea generală de sănătate (să nu aibă simptome de COVID) și să-și dezinfecteze mâinile înainte de intrarea […]


Citeste mai mult