Birourile Le Monde din Paris vor fi un exemplu de excelență în arhitectură

În acest an se va da în folosință proiectul de birouri al sediului central Le Monde, din districtul Paris Rive Gauche, în Paris, cu un design considerat îndrăzneț, care a găsit cea mai eficientă soluție pentru amplasamentul dat și integrarea în peisajul urban, potrivit publicațiilor internaționale cu profil de arhitectură.

Sub forma unul pod stilizat, care reprezintă metaforic fluxul de informație dintre publicație și cititori, conform casei norvegiene de arhitectură Snøhetta, care a câștigat o licitație internațională pentru a realiza proiectul, construcția va reuni toți angajații companiei, aflați acum în alte trei sedii închiriate.
Proprietar al proiectului este chiar compania care deține publicația Le Monde, una din cele mai citite din lume și fondată în 1944.

Un proiect faraonic? Nu chiar. Calculul acționarilor și liderilor grupului Le Monde nu este atât de departe de cel al unui chiriaș care aspiră să devină proprietar. În loc să vadă că societatea plătește alte chirii în fiecare an la Paris pentru cele trei clădiri pe care echipele sale le închiriază în prezent, au preferat ca aceste sume să îi permită să achiziționeze un bun imobil într-un district din Paris, se menționează într-un editorial al publicației franceze, care anunță proiectul.

În total, construcția va avea 20.000 mp și o zonă de plaza (cu o cafenea, mobilier urban și spații verzi), aflată sub pod (adică sub partea ce leagă cele două corpuri de clădire), limitat ca înălțime din cauza unor restricții de urbanism.
Terenul este alcătuit, de fapt, din trei loturi situate deasupra căilor ferate, dintre care unul (lotul central), nu are drept de construcție. De aceea, a fost folosită o structură metalică, comparabilă cu cea a unui pod, la care sunt suspendate podele de metal și beton.

Exteriorul clădirii va fi îmbrăcat cu o matrice pixelată de sticlă cu diferite grade de transparență.

Zona Paris Rive Gauche, din Paris unde se construiește acest proiect este și ea în plină transformare, de curând aici fiind dată în folosință o nouă bibliotecă publică.

foto: preluare designboom.com

Dacă dorești mai multe informații despre clădiri moderne de birouri din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

În Amsterdam, Primăria desființează parcările pentru mașini, înlocuindu-le cu parcări pentru biciclete și noi zone verzi


Primăria din Amsterdam vrea să reducă 11.200 locuri de parcare pentru mașini, până în 2025, prin micșorarea numărului de permise de parcare acreditate. În acest oraș, doar 22% din rezidenți folosesc zilnic mașina pentru a merge la birou, majoritatea apelând la bicicletă. Drept pentru care, mereu este nevoie de noi locuri de parcare pentru biciclete […]


Citeste mai mult

Un zgârie nori de birouri din China arată ca o sculptură a lui Brâncuși


KPF, o renumită firmă de arhitectură din New York a realizat un proiect de birouri inspirat din Coloana Infinitului, a celebrului sculptor român Constantin Brâncuși. Soho Gubei, cum se numește clădirea, are 38 etaje de spații de birouri de clasă A și 12 etaje de spații de retail în zona de bază. În total, construcția […]


Citeste mai mult

Evoluția piețelor imobiliare în plan internațional și oportunitățile în lumea de business IV


România, gazdă a evenimentului CORFAC International Summer, 2018, are o piață imobiliară cu multe oportunități, atât pe segmentul de birouri (cu un stoc ce se ridică la aprox. 3 mil. mp), cât si pe cel industrial (aprox. 1,8 mil la final de 2017). „Piața imobiliară din București traversează o perioadă de efervescență pe segmentul investițiilor, […]


Citeste mai mult