UNATC achizitioneaza cu fonduri europene un sediu prin ESOP

Cladirea de birouri cumparata de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica IL Caragiale (UNATC) a fost construita in 2003 si are o suprafata construita totala de aprox 1.798 mp si un teren aferent de 726 mp, fiind dispusa pe demisol, parter si trei etaje, potrivit ESOP Consulting, compania de consultanta imobiliara care a oferit serviciile de consiliere imobiliara. Tranzactia s-a realizat in aceasta toamna si a fost finantata cu fonduri europene, pretul de cumparare fiind de peste 3 milioane de euro.

„In ultima perioada, a crescut numarul cererilor de sedii pentru derularea de proiecte finantate cu fonduri europene, aceasta tranzactie fiind insa una din cele mai mari de pana acum. La astfel de contracte, unde sunt accesate fonduri europene, trebuie cumulate mai multe criterii in gasirea solutiei potrivite, fiind necesar ca respectiva cladire de birouri sa fie potrivita nevoilor cumparatorului si sa se incadreze in cererile impuse de institutia europeana de finantate in ceea ce priveste calitatea si pretul ei. In acest caz mentionam cateva dintre motivele care au contat in luarea deciziei de achizitie: proximitatea de Teatrul National Bucuresti, inaltimea incaperilor care este mai mare decat standardul cladirilor de birouri si care va ajuta la buna desfasurare a activitatilor cumparatorului si accesul usor pentru alti potentiali parteneri, companii si institutii care vor beneficia de serviciile UNATC”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Cladirea de birouri cumparata de UNATC este situata in zona ultracentrala a Capitalei, la Universitate, pe strada Tudor Arghezi, cu acces excelent catre toate tipurile de mijloace de transport. La demisol este amenajata o parcare subterana, cu o capacitate de opt masini, iar la exterior o parcare, pentru alte opt masini, un lucru important pentru zona ultracentrala, cladirea mai dispunand si de alte facilitati, precum paza 24 ore, cablare date-voce, lift Schindler, centrala termica proprie.

Destinatia viitoare a imobilului

Imobilul a fost cumparat pentru a servi ca sediu al unui proiect nou de cercetare in domeniul artelor si cinematografiei, denumit „Centrul International de Cercetare si Educatie in tehnologii inovativ-creative CINETic” in urma castigarii de catre UNATC a unei competitii de proiecte derulata in sesiunea august 2013 prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” – co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala „Investitii pentru viitorul dumneavoastra”.

Proiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Educatiei Nationale in calitate de Organism Intermediar (OI), in numele si pentru Ministerul Fondurilor Europene in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE).

„Valoarea totala a proiectului este de 39.546.495 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 35.000.000 lei. Durata proiectului este de 16 luni si are ca obiectiv infiintarea Centrului International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Inovativ – Creative CINETic. In cadrul acestui centru de de cercetare in zona interadisciplinaritatii intre arta si tehenologie, vor fi infiintate si dotate sase laboratoare: Laborator de Tehnici Digitale Creative in Cinematografie, Laborator de Interactiune Digitala Sunet Lumina, Laborator de Animatie Digitala, Laborator Design Decor Virtual si Realitate Augmentata, Laborator de Interactiune Digitala, Laborator de Dezvoltare Cognitiva si Psihologie Aplicata prin Experiente Imersive.

Prima etapa a derularii proiectului s-a finalizat prin achizitionarea si amenajarea imobilului din strada Tudor Arghezi 3B urmand dotarea centrului cu 10 linii complexe de echipamente de cercetare stiintifica corespunzand 10 tehnologii inovativ – creative de varf in domeniul audiovizualului, dintre care sisteme de motion control si un spatiu de proiectie imersiva 3D tip cave pe patru ecrane precum, motion capture precum ?i tehnologii de generarea computerizata a obiectelor 3D.

Valoarea totala a investitiei in echipamente destinate cercetarii si inovarii este de peste 14.000.000 lei, centrul CINETic fiind primul centru de mari dimensiuni destinat interdisciplianaritatii tehologie-arta in Romania, creind premizele dezvoltarii de programe de cercetare si excelenta creativa in domeniul interactiunii digitale, unul dintre cele mai dinamice sectoare ale momentului”, precizeaza drd. Alexandru Berceanu, director adjunct UNATC si responsabil stiintific al proiectului.

Despre UNATC

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica IL Caragiale (UNATC) are o istorie indelungata, fiind unica scoala de traditie de teatru si film din Romania, cu rang universitar, recunoscuta pe plan international, functionand sub mai multe denumiri, inca din 1834, cand si-a inceput activitatea in cadrul Scolii Filarmonice (Institutul de Arta, Institutul de Arta Cinematografica si Institutul de Teatru IL Caragiale, Academia de Teatru si Film – A.T.F, Universitatea de Arta Teatrala si Film, pana in 2001, cand a primit denumirea actuala).
UNATC are ca misiune formarea de specialisti in domeniul artelor spectacolului si filmului, precum si in domenii conexe (mass-media, multimedia, management si marketing artistic si cultural, pedagogie artistica), la nivel universitar de licenta, masterat si doctorat, ca universitate de cercetare avansata.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori


În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că […]


Citeste mai mult

Piața spațiilor de birouri în trimestrul trei a fost trasă în sus de renegocieri


În trimestrul trei din 2020, abia încheiat, piața închirierilor de birouri a cumulat 56.730 mp și s-a apropiat ca volum de același trimestru din 2019, reprezentând circa 88% din acea perioadă, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spații, chiriașii au preferat să rămână în aceleași clădiri […]


Citeste mai mult

Tranzacțiile mari de birouri, de peste 10.000 mp au fost realizate doar de companii din domeniile IT&C și Financiar, în 2019


• Împărțirea pieței de birouri după mărimea spațiilor noi tranzacționate: marii chiriași de birouri au dominat piața în 2019, în București, segmentul tranzacțiilor cu suprafețe de peste 10.000 mp cumulând cel mai mare volum de spații noi tranzacționate • 75% din marii chiriași au fost din domeniul IT&C și 25% din domeniul Financiar Șapte tranzacții […]


Citeste mai mult

Adaugati un comentariu nou

*/ ?>