Primele birouri din lume cu sistem de conectare la internet LiFi sunt în Paris

Olandezii de la Philips au găsit o alternativă la sistemul WiFi și furnizează în premieră internet în sistemul LiFi, de la LED-urile luminoase, în incinta birourilor companiei franceze Icade, în Paris. LED-urile speciale luminează spațiile de birouri și în același timp trimit și primesc date cu o viteză mai mare decât sistemul WiFi, fără a afecta intensitatea luminii din birou.

Sistemul LiFi (Light Fidelity) oferă conexiune la Internet,  folosind radiația luminoasă de la niște corpuri de iluminat inteligent cu LED, pentru toate device-urile de la birou: telefoane, laptopuri, imprimante etc.

Pentru a primi internet în sistem LiFi, telefoanele mobile, laptopurile și imprimantele trebuie prevăzute cu un adaptor special.

Dispozitivele de iluminat pentru birouri Philips Lighting, dotate cu tehnologia LiFi, asigură o conexiune la internet în bandă largă cu o viteză de 30 Mb pe secundă (Mb/s), potrivit unui comunicat al Philips.

Tehnologia LiFi are o viteză mai mare la internet, decât clasicul sistem WiFi, dar semnalul nu trece prin pereți, internetul fiind furnizat doar în spațiile open space, acolo unde există corpurile de iluminat dotate cu acest sistem Philips.

Faptul că semnalul LiFi nu trece prin  pereți poate fi considerat și un avantaj, pentru că asigură un maxim de securitate, fiind util pentru instituțiile și companiile care au nevoie de o protecție mai mare a datelor, precum sunt instituțiile financiare sau guvernamentale.

LiFi este o tehnologie wireless cu două căi de comunicație, de mare viteză, asemănătoare tehnologiei WiFi, dar folosind unde de lumină în loc de unde radio pentru a transmite date, potrivit unui comunicat al companiei.

Noua clădire inteligentă de birouri unde se testează tehnologia  LiFi sunt ocupate de angajații companiei de investiții Icade și se află în cartierul de business La Defence, din Paris, Franța.

Clădirile de birouri inteligente sunt în atenția marilor companii, care doresc să ofere cât mai multe facilități angajaților, să le ofere un climat de lucru sănătos, dar în același timp să aibă grijă de mediul înconjurător și să reducă la minimum consumul de energie.

În România, nu avem deocamdată birouri dotate cu tehnologia LiFi, dar majoritatea clădirilor de birouri de clasă A, care se livrează în București, Timișoara și Cluj-Napoca au sisteme inteligente de iluminat LED, potrivit monitorizării ESOP și ar putea urma în curând exemplul francezilor.

Dacă dorești mai multe informații despre parcurile de afaceri moderne din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.0% comision
Thumb
199 - 14.160 mp

Metroffice

Pompei, Bucuresti
  • 13€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
500 - 22.232 mp

Campus 6

Grozavesti, Bucuresti
  • 14,90€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
928 mp

Expo Business Park

Presei Libere, Bucuresti
  • 16,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
467 - 1.467 mp

The Bridge

Grozavesti, Bucuresti
  • 15,50€/mp, negociabil

Postari similare

Raspunsul la Covid 19 – regandirea spatiilor de birouri


In aceasta perioada, intelegerea impactului locului de munca asupra oamenilor este chiar mai importanta decat inainte. Proiectarea locului de munca ne va ajuta sa depasim mai repede aceasta perioada. Odata cu aparitia noului virus si implementarea perioadei de carantina, s-au facut resimtite multe schimbari ce au avut un impact puternic asupra companiilor si a modului […]


Citeste mai mult

Ce fac angajații inimoși la birou de Valentine Day


În clădiri de birouri care ne îmbie la interacțiune, fapte bune și ne oferă momente de bucurie și recunoștință, să tot lucrăm! ESOP a strâns câteva din multele acțiuni frumoase care animă astăzi zonele de recepție din marile proiecte imobiliare. În Timișoara, administratorii proiectului Iulius Tower își ajută angajații firmelor chiriașe să-și  împacheteze profesionist cadourile, […]


Citeste mai mult

Cine sărbătorește Halloween-ul la birou?


Pentru angajații care lucrează în marile parcuri de birouri din București, dar și din alte mari orașe, se organizează evenimente simpatice, care se lasă cu distracție și premii. Ați verificat pagina de Facebook sau aplicația complexului de birouri unde sunteți sau ați observat mișcări de trupe la recepție? Fiți pe fază! La Iași, în clădirile […]


Citeste mai mult