Primele birouri din lume cu sistem de conectare la internet LiFi sunt în Paris

Olandezii de la Philips au găsit o alternativă la sistemul WiFi și furnizează în premieră internet în sistemul LiFi, de la LED-urile luminoase, în incinta birourilor companiei franceze Icade, în Paris. LED-urile speciale luminează spațiile de birouri și în același timp trimit și primesc date cu o viteză mai mare decât sistemul WiFi, fără a afecta intensitatea luminii din birou.

Sistemul LiFi (Light Fidelity) oferă conexiune la Internet,  folosind radiația luminoasă de la niște corpuri de iluminat inteligent cu LED, pentru toate device-urile de la birou: telefoane, laptopuri, imprimante etc.

Pentru a primi internet în sistem LiFi, telefoanele mobile, laptopurile și imprimantele trebuie prevăzute cu un adaptor special.

Dispozitivele de iluminat pentru birouri Philips Lighting, dotate cu tehnologia LiFi, asigură o conexiune la internet în bandă largă cu o viteză de 30 Mb pe secundă (Mb/s), potrivit unui comunicat al Philips.

Tehnologia LiFi are o viteză mai mare la internet, decât clasicul sistem WiFi, dar semnalul nu trece prin pereți, internetul fiind furnizat doar în spațiile open space, acolo unde există corpurile de iluminat dotate cu acest sistem Philips.

Faptul că semnalul LiFi nu trece prin  pereți poate fi considerat și un avantaj, pentru că asigură un maxim de securitate, fiind util pentru instituțiile și companiile care au nevoie de o protecție mai mare a datelor, precum sunt instituțiile financiare sau guvernamentale.

LiFi este o tehnologie wireless cu două căi de comunicație, de mare viteză, asemănătoare tehnologiei WiFi, dar folosind unde de lumină în loc de unde radio pentru a transmite date, potrivit unui comunicat al companiei.

Noua clădire inteligentă de birouri unde se testează tehnologia  LiFi sunt ocupate de angajații companiei de investiții Icade și se află în cartierul de business La Defence, din Paris, Franța.

Clădirile de birouri inteligente sunt în atenția marilor companii, care doresc să ofere cât mai multe facilități angajaților, să le ofere un climat de lucru sănătos, dar în același timp să aibă grijă de mediul înconjurător și să reducă la minimum consumul de energie.

În România, nu avem deocamdată birouri dotate cu tehnologia LiFi, dar majoritatea clădirilor de birouri de clasă A, care se livrează în București, Timișoara și Cluj-Napoca au sisteme inteligente de iluminat LED, potrivit monitorizării ESOP și ar putea urma în curând exemplul francezilor.

Dacă dorești mai multe informații despre parcurile de afaceri moderne din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.0% comision
Thumb
500 - 14.160 mp

Metroffice Bucuresti

Pompei, Bucuresti
  • 12 - 13€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
500 - 22.232 mp

Campus 6 Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 14,90€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
928 mp

Expo Business Park

Presei Libere, Bucuresti
  • 16,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
467 - 3.000 mp

The Bridge Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 16€/mp, negociabil

Postari similare

Idei de amenajare a biroului de la serviciu in stil Feng Shui. Ofera un plus de personalitate locului in care muncesti


Business park-urile pun la dispozitie spatii de birouri de inchiriat dotate modern, astfel incat utilizatorii sa se bucure de un mediu de lucru placut, care sa-i ajute sa isi desfasoare activitatea la capacitate maxima. Cu toate acestea, fiecare utilizator isi poate aduce aportul prin punerea amprentei personale asupra biroului pe care il foloseste. Alegerile pe […]


Citeste mai mult

Avantajele unor birouri open space. Iata cum influenteaza evolutia afacerii tale


Anul 2023 vine cu noi provocari pentru compania ta, caci ai ajuns in punctul in care esti nevoit sa cauti o locatie noua, care sa raspunda tuturor nevoilor business-ului pe care il detii. Piata imobiliara este extrem de ofertanta, insa, inainte de a alege, trebuie sa realizezi o analiza corecta a facilitatilor si beneficiilor pe […]


Citeste mai mult

Raspunsul la Covid 19 – regandirea spatiilor de birouri


In aceasta perioada, intelegerea impactului locului de munca asupra oamenilor este chiar mai importanta decat inainte. Proiectarea locului de munca ne va ajuta sa depasim mai repede aceasta perioada. Odata cu aparitia noului virus si implementarea perioadei de carantina, s-au facut resimtite multe schimbari ce au avut un impact puternic asupra companiilor si a modului […]


Citeste mai mult