Idei de amenajare a biroului de la serviciu in stil Feng Shui. Ofera un plus de personalitate locului in care muncesti

Business park-urile pun la dispozitie spatii de birouri de inchiriat dotate modern, astfel incat utilizatorii sa se bucure de un mediu de lucru placut, care sa-i ajute sa isi desfasoare activitatea la capacitate maxima. Cu toate acestea, fiecare utilizator isi poate aduce aportul prin punerea amprentei personale asupra biroului pe care il foloseste. Alegerile pe care le faci vin in completarea dotarilor si facilitatilor oferite deja de spatiile de birouri de inchiriat.

Daca vrei sa iti maximizezi productivitatea, sa elimini tensiunea si sa creezi o atmosfera plina de energie pozitiva in spatiile de birouri de inchiriat folosite de angajatii tai, aplica principiile de decorare Feng Shui. Ideile de amenajare a biroului de la serviciu pot fi adaptate stilului si personalitatii tale, astfel incat sa iti transformi spatiul de lucru intr-un mediu placut si relaxant.

Iata cateva principii din filosofia Feng Shui pe care le poti transforma in idei de amenajare a biroului de la serviciu: 

            Amplasarea biroului

 Pozitionarea biroului este un element crucial pentru succesul tau in cariera. Aseaza masa de lucru astfel incat sa stai cu spatele la un perete si cu fata catre o fereastra sau, in cazul in care nu ai aceasta posibilitate, pune-l macar cu fata spre o usa. Este important sa eviti sa asezi scaunul biroului catre o fereastra, deoarece aceasta pozitie poate alunga oportunitatile si prosperitatea in cariera ta.

            Elemente de decor

 Decorarea biroului cu elemente specifice Feng Shui poate atrage succesul si prosperitatea. Poti adauga tablouri cu peisaje montane sau statuete care simbolizeaza cariera, intelepciunea si succesul. Statuetele in forma de dragon, broasca testoasa sau pasarea Phoenix sunt alegeri excelente. Iata semnificatia unor astfel de statuete:

– cocosul: alunga animozitatile;

– delfinii: aduc liniste si elimina stresul si migrenele;

– figurina Chi Lin: este un simbol puternic al prosperitatii potrivit pentru birou;

– dragonul: plasata in partea de est a incaperii, aceasta figurina atrage norocul;

– plante si flori: conform principiilor Feng Shui, prezenta plantelor in birou este esentiala pentru bunastarea financiara. Poti adauga o mica vaza sau o glastra cu flori pe birou. Daca preferi florile in vaza, asigura-te ca sunt mereu proaspete si inlocuieste-le la primul semn de ofilire. Plantele cu frunze mari, verzi si rotunjite precum arborele de cafea, begonia, anthurium sau ficus pot spori oportunitatile tale financiare prin culoarea verde vibrant a frunzelor.

            Gestionarea hartiilor

Haosul din birou poate aduce energii negative care afecteaza atmosfera de lucru. Hartiile acumulate pot influenta negativ productivitatea ta. Daca biroul tau este plin de documente si hartii inutile, este timpul sa le elimini. Un distrugator de documente te poate ajuta sa le distrugi in siguranta si sa eliberezi spatiu in birou. Eliberarea de trecut iti va deschide noi oportunitati in dezvoltarea profesionala.

idei amenajare birou serviciu

            Organizarea documentelor si culoarea obiectelor de papetarie

 Modul in care organizezi documentele îți poate influenta performantele profesionale si succesul. Foloseste elemente care stimuleaza gandirea si creativitatea. Nuantele de albastru pot mentine o minte limpede si relaxata. Adauga aceasta culoare in designul biroului cu coperte pentru dosare, suporturi pentru creioane si pixuri sau agrafe de birou in aceasta nuanta. Obiectele de papetarie pot aduce energie pozitiva in timpul orelor de munca.

In concluzie, aplicarea principiilor Feng Shui pentru birou poate transforma mediul tau de lucru intr-un loc propice pentru succes si buna dispozitie. Respecta aceste reguli si vei reusi sa aduci armonia in spatiul tau de lucru, pentru un mediu relaxant, care sa te ajute sa dai randament maxim zi de zi.

Intrebari frecvente, raspunsuri si solutii pentru situatii speciale, astfel incat sa iti poti pune in practica ideile de amenajare:

  1. Cum pot amplasa biroul daca nu am fereastra sau usa in fata?

 Daca nu ai alta optiune, incearca sa amplasezi biroul astfel incat sa ai o priveliste relaxanta in fata ta, precum o pictura sau un poster cu natura.

  1. Care sunt plantele potrivite pentru birou?

 Plantele cu frunze mari si verzi, cum ar fi arborele de cafea sau begonia, sunt ideale pentru birou, conform principiilor Feng Shui.

  1. Cum pot organiza mai eficient documentele in birou?

 Foloseste dosare colorate, suporturi pentru pixuri si creioane in nuante de albastru pentru a-ti mentine gandirea clara si relaxata.

  1. De ce sunt importante statuetele Feng Shui in decorarea biroului?

 Statuetele Feng Shui reprezinta simboluri puternice ale succesului si prosperitatii si pot aduce energii pozitive in biroul tau.

  1. Cum pot beneficia de armonie si energie pozitiva in birou?

 Prin aplicarea principiilor Feng Shui si organizarea spatiului de lucru conform acestora, poti crea un mediu propice pentru succes si buna dispozitie.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Mirela Raicu

Partener Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International, coordonator al diviziei Spatii de Birouri Corporate, cu 18 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

Avantajele unor birouri open space. Iata cum influenteaza evolutia afacerii tale


Anul 2023 vine cu noi provocari pentru compania ta, caci ai ajuns in punctul in care esti nevoit sa cauti o locatie noua, care sa raspunda tuturor nevoilor business-ului pe care il detii. Piata imobiliara este extrem de ofertanta, insa, inainte de a alege, trebuie sa realizezi o analiza corecta a facilitatilor si beneficiilor pe […]


Citeste mai mult

Raspunsul la Covid 19 – regandirea spatiilor de birouri


In aceasta perioada, intelegerea impactului locului de munca asupra oamenilor este chiar mai importanta decat inainte. Proiectarea locului de munca ne va ajuta sa depasim mai repede aceasta perioada. Odata cu aparitia noului virus si implementarea perioadei de carantina, s-au facut resimtite multe schimbari ce au avut un impact puternic asupra companiilor si a modului […]


Citeste mai mult

Ce fac angajații inimoși la birou de Valentine Day


În clădiri de birouri care ne îmbie la interacțiune, fapte bune și ne oferă momente de bucurie și recunoștință, să tot lucrăm! ESOP a strâns câteva din multele acțiuni frumoase care animă astăzi zonele de recepție din marile proiecte imobiliare. În Timișoara, administratorii proiectului Iulius Tower își ajută angajații firmelor chiriașe să-și  împacheteze profesionist cadourile, […]


Citeste mai mult