Euro Tower mai câștigă un titlu: prima clădire NET Zero Carbon din România

Clădirea de birouri Euro Tower a fost monitorizată de organizația BuildGreen, care a evaluat că a respectat standardele NET Zero Carbon în 2019, 2020 și va încheia probabil și 2021 în aceeași notă, datorită eficienței energetice a construcției și a modului cum este administrată.

Decarbonizarea amprentei de carbon a unei clădiri necesită concomitent utilizarea unor materialele și tehnologii ce asigură eficiența energetică și minimizează emisiile de CO2, implementarea unor soluții eficiente pentru construcția și exploatarea clădirilor, precum și compensarea emisiilor de CO2 care sunt imposibil de eliminat sau de controlat în procesul de dezvoltare (cum sunt de exemplu emisiile generate de chiriași).

Euro Tower este un reper în piața de birouri din București, potrivit monitorizării ESOP Consulting, fiind printre primele clădiri de birouri de clasă A și prima care a primit un certificat verde, în 2009, calificatul BREEAM Very Good, tot prin intermediul BuildGreen.

În prezent, clădirea este monitorizată conform metodologiei LEED v4.1 O+M Existing Buildings și LEED Zero Carbon, estimându-se că va primi și aceste distincții anul viitor.

LEED Zero Carbon este instrumentul principal pentru evaluarea și asigurarea conformității cu toate regulile și practicile de dezvoltare durabilă pentru a neutraliza emisiile de dioxid de carbon, de-a lungul întregului ciclu de viață al clădirii – de la faza de concept până la construcție și exploatare.

Euro Tower are spații verzi create special pentru a beneficia de standardele de clădire sustenabilă. Pe acoperiș, Euro Tower are amenajată o grădină exterioară, cu copaci și plante ornamentale și la parter, se află de asemenea o altă zonă verde, deschisă publicului larg.

Proiectul este și el de referință, designul aparține casei internaționale de arhitectură Chapman Taylor, fiind emblematic în zonă.

Construcția are 18 etaje și  o suprafață totală de 18.000 mp, parcare subterană cu 180 locuri și parcare exterioară cu 300 locuri.

Amplasamentul este unul bun, în polul de business de centru-nord, mai aproape de centru, pe Bulevardul Văcărescu, la intersecția cu Bulevardul Lacul Tei, la cinci minute de stația de metrou Ștefan cel Mare și de Parcul Circului. În același timp, clădirea are acces direct către zona rezidențială de nord, atât prin Bulevardul Văcărescu, către cartierele Aviației și Băneasa, cât și prin cartierul Doamna Ghica, către Pipera și Autostrada A3.

Euro Tower dispune de sistem de management BMS, generator de rezervă, necesar companiilor de IT&C, dar și altor firme care au date de stocare importante, camere pentru servere, sistem de detecție si stingere a incendiilor, șase lifturi și sistem de supraveghere video.

Printre chiriașii actuali se numără Huawei, Schneider Electric, Avon, eSilicon și Arcelor Mittal.

În acest moment, există o oportunitate de închiriere, fiind libere câteva spații,  pentru o companie care caută un birou cu o suprafață între 450 mp și 1.250 mp.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

Business Garden Bucharest

Business Garden Bucharest: Proiect ce închiriază în prezent spații de birouri mobilate


Proiectul Business Garden Bucharest oferă spre închiriere spații de birouri cu suprafețe de la 300 de metri pătrați și până la 2.300 de metri pătrați pe un etaj, având în prezent disponibile câteva etaje. Dintre acestea, unele suprafețe, de 1.800 si 2.300 de metri pătrați, sunt deja amenajate și mobilate și pot fi preluate imediat. […]


Citeste mai mult

Cladiri in care s-ar putea inchiria spatii peste 1.000 mp in 2024


Pe fondul unei perioade de acalmie in dezvoltarea de cladiri de birouri in Bucuresti, anul 2024 nu anunta livrarea unor cladiri cu suprafete importante, asa cum ne-am obisnuit. Cu toate acestea, companiile care iau in calcul schimbarea sau extinderea sediilor lor au la dispozitie in aceasta perioada suprafete extinse in cladiri de birouri de clasa […]


Citeste mai mult

AFI Tech Park 2 – campusul cu spatii de birouri flexible in zona centrala a capitalei


Afi Tech Park 2 este ce de-a doua cladire din cadrul proiectului Afi Tech Park, un proiect de business cu dezvoltare multifazica ce va dispune la final de 70.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A. Cladirea de birouri AFI Tech 1, inaugurata in 2018, are o suprafață inchiriabila pentru birouri de […]


Citeste mai mult