Euro Tower mai câștigă un titlu: prima clădire NET Zero Carbon din România

Clădirea de birouri Euro Tower a fost monitorizată de organizația BuildGreen, care a evaluat că a respectat standardele NET Zero Carbon în 2019, 2020 și va încheia probabil și 2021 în aceeași notă, datorită eficienței energetice a construcției și a modului cum este administrată.

Decarbonizarea amprentei de carbon a unei clădiri necesită concomitent utilizarea unor materialele și tehnologii ce asigură eficiența energetică și minimizează emisiile de CO2, implementarea unor soluții eficiente pentru construcția și exploatarea clădirilor, precum și compensarea emisiilor de CO2 care sunt imposibil de eliminat sau de controlat în procesul de dezvoltare (cum sunt de exemplu emisiile generate de chiriași).

Euro Tower este un reper în piața de birouri din București, potrivit monitorizării ESOP Consulting, fiind printre primele clădiri de birouri de clasă A și prima care a primit un certificat verde, în 2009, calificatul BREEAM Very Good, tot prin intermediul BuildGreen.

În prezent, clădirea este monitorizată conform metodologiei LEED v4.1 O+M Existing Buildings și LEED Zero Carbon, estimându-se că va primi și aceste distincții anul viitor.

LEED Zero Carbon este instrumentul principal pentru evaluarea și asigurarea conformității cu toate regulile și practicile de dezvoltare durabilă pentru a neutraliza emisiile de dioxid de carbon, de-a lungul întregului ciclu de viață al clădirii – de la faza de concept până la construcție și exploatare.

Euro Tower are spații verzi create special pentru a beneficia de standardele de clădire sustenabilă. Pe acoperiș, Euro Tower are amenajată o grădină exterioară, cu copaci și plante ornamentale și la parter, se află de asemenea o altă zonă verde, deschisă publicului larg.

Proiectul este și el de referință, designul aparține casei internaționale de arhitectură Chapman Taylor, fiind emblematic în zonă.

Construcția are 18 etaje și  o suprafață totală de 18.000 mp, parcare subterană cu 180 locuri și parcare exterioară cu 300 locuri.

Amplasamentul este unul bun, în polul de business de centru-nord, mai aproape de centru, pe Bulevardul Văcărescu, la intersecția cu Bulevardul Lacul Tei, la cinci minute de stația de metrou Ștefan cel Mare și de Parcul Circului. În același timp, clădirea are acces direct către zona rezidențială de nord, atât prin Bulevardul Văcărescu, către cartierele Aviației și Băneasa, cât și prin cartierul Doamna Ghica, către Pipera și Autostrada A3.

Euro Tower dispune de sistem de management BMS, generator de rezervă, necesar companiilor de IT&C, dar și altor firme care au date de stocare importante, camere pentru servere, sistem de detecție si stingere a incendiilor, șase lifturi și sistem de supraveghere video.

Printre chiriașii actuali se numără Huawei, Schneider Electric, Avon, eSilicon și Arcelor Mittal.

În acest moment, există o oportunitate de închiriere, fiind libere câteva spații,  pentru o companie care caută un birou cu o suprafață între 450 mp și 1.250 mp.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 20 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

J8 Office Park este cea mai vibrantă clădire de birouri livrată în 2021


J8 Office Park deschide o nouă zonă de birouri, în apropierea stației de metrou Jiului, din partea de nord a Capitalei, prin cele două clădiri de birouri inaugurate în acest an. Chiriașul ancoră este unul puternic, dezvoltatorul de jocuri Ubisoft, care s-a și mutat pe o suprafață de circa 30.000 mp, mai mult de jumătate […]


Citeste mai mult

cladire de birouri Herastrau

Clădire de birouri boutique într-o zonă premium, aproape de Parcul Herăstrău


Pe o stradă liniștită, cu multă verdeață, în apropiere de cel mai mare parc din București și de stația de metrou Aviatorilor se află o clădire de birouri boutique, care a fost rând pe rând sediul Comisiei Europene, US AID și agenției media Tempo Advertising. Acum, aici se pot închiria birouri cu suprafețe între 250 […]


Citeste mai mult

Eminescu Office

Clădirea boutique Eminescu Office este finalizată și mai are câteva spații libere


În zona ultracentrală, un nou proiect de birouri premium este gata de închiriat, spațiile disponibile fiind la stadiul open space pregătit de fit-out, potrivit monitorizării realizate de ESOP Consulting. Eminescu Office are două mari avantaje: amplasamentul premium, în zona Romană și reprezentabilitatea spațiului, într-o frumoasă clădire boutique, nouă, cu o recepție primitoare și facilități de […]


Citeste mai mult