Equilibrium 2, prima cladire de birouri cu certificare Net Zero Carbon Buildings

Proiectul Equilibrium cuprinde doua cladiri de birouri dezvoltate in doua faze, cu o suprafata utila totala de 40.400 mp.

Equilibrium 1 a fost finalizata in 2019, este certificata LEED Platinum si este inchiriata integral.

Cladirea Equilibrium 2 are o suprafata de 19.400 mp dispusa pe doua subsoluri, parter si 11 etaje si a fost finalizata la inceputul anului 2023. La fel ca Equilibrium 1, si cea de-a doua cladire are certificat LEED Platinum si este prima cladire de birouri din Romania care a obtinut certificarea Net Zero Carbon Buildings.

Net Zero Carbon Buildings este un sistem de evaluare complex, ce poate fi obtinut suplimentar sau ca alternativa la certificatele LEED, GREEN HOMES, BREEAM si WELL si care evalueaza 22 de criterii, dintre care managementul deseurilor, prevenirea poluarii zonale, sistemele HVAC, transport sustenabil, optimizarea energiei etc.

Obiectivul acestei certificari este reducerea semnificativa a emisiilor de CO2 rezultate din consumurile cladirii pe parcursul intregii durate de folosinta a imobilului, precum si reducerea emisiilor de CO2 a materialelor de constructie folosite.

Din sondajele dezvoltatorului (Skanska Romania), complexul se bucura de un nivel ridicat de satisfactie al angajatilor companiilor chiriase, cele mai apreciate facilitati fiind gradina de 3.500 mp cu mobiler functional pentru lucru cu prize si hot-spot-uri Wi-Fi, serviciile HoReCa si facilitatile pentru ciclisti.

equilibrium 2

Avand suprafata utila de 1.800 mp pe etaj si posibilitati de compartimentare pentru pana la patru chiriasi pe etaj, proiectul de birouri Equilibrium a atras o companii diverse ce au optat sa inchirieze un nou sediu de birouri. Dintre acestea amintim pe Iron Mountain, Signal Iduna, Secom Healthcare, FlyGo, Elegance Decor, DBH, Moov Leasing, SMS Metallurgy.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Mirela Raicu

Partener Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International, coordonator al diviziei Spatii de Birouri Corporate, cu 18 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

Business Garden Bucharest

Business Garden Bucharest: Proiect ce închiriază în prezent spații de birouri mobilate


Proiectul Business Garden Bucharest oferă spre închiriere spații de birouri cu suprafețe de la 300 de metri pătrați și până la 2.300 de metri pătrați pe un etaj, având în prezent disponibile câteva etaje. Dintre acestea, unele suprafețe, de 1.800 si 2.300 de metri pătrați, sunt deja amenajate și mobilate și pot fi preluate imediat. […]


Citeste mai mult

Cladiri in care s-ar putea inchiria spatii peste 1.000 mp in 2024


Pe fondul unei perioade de acalmie in dezvoltarea de cladiri de birouri in Bucuresti, anul 2024 nu anunta livrarea unor cladiri cu suprafete importante, asa cum ne-am obisnuit. Cu toate acestea, companiile care iau in calcul schimbarea sau extinderea sediilor lor au la dispozitie in aceasta perioada suprafete extinse in cladiri de birouri de clasa […]


Citeste mai mult

AFI Tech Park 2 – campusul cu spatii de birouri flexible in zona centrala a capitalei


Afi Tech Park 2 este ce de-a doua cladire din cadrul proiectului Afi Tech Park, un proiect de business cu dezvoltare multifazica ce va dispune la final de 70.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A. Cladirea de birouri AFI Tech 1, inaugurata in 2018, are o suprafață inchiriabila pentru birouri de […]


Citeste mai mult