Equilibrium 2, prima cladire de birouri cu certificare Net Zero Carbon Buildings

Proiectul Equilibrium cuprinde doua cladiri de birouri dezvoltate in doua faze, cu o suprafata utila totala de 40.400 mp.

Equilibrium 1 a fost finalizata in 2019, este certificata LEED Platinum si este inchiriata integral.

Cladirea Equilibrium 2 are o suprafata de 19.400 mp dispusa pe doua subsoluri, parter si 11 etaje si a fost finalizata la inceputul anului 2023. La fel ca Equilibrium 1, si cea de-a doua cladire are certificat LEED Platinum si este prima cladire de birouri din Romania care a obtinut certificarea Net Zero Carbon Buildings.

Net Zero Carbon Buildings este un sistem de evaluare complex, ce poate fi obtinut suplimentar sau ca alternativa la certificatele LEED, GREEN HOMES, BREEAM si WELL si care evalueaza 22 de criterii, dintre care managementul deseurilor, prevenirea poluarii zonale, sistemele HVAC, transport sustenabil, optimizarea energiei etc.

Obiectivul acestei certificari este reducerea semnificativa a emisiilor de CO2 rezultate din consumurile cladirii pe parcursul intregii durate de folosinta a imobilului, precum si reducerea emisiilor de CO2 a materialelor de constructie folosite.

Din sondajele dezvoltatorului (Skanska Romania), complexul se bucura de un nivel ridicat de satisfactie al angajatilor companiilor chiriase, cele mai apreciate facilitati fiind gradina de 3.500 mp cu mobiler functional pentru lucru cu prize si hot-spot-uri Wi-Fi, serviciile HoReCa si facilitatile pentru ciclisti.

equilibrium 2

Avand suprafata utila de 1.800 mp pe etaj si posibilitati de compartimentare pentru pana la patru chiriasi pe etaj, proiectul de birouri Equilibrium a atras o companii diverse ce au optat sa inchirieze un nou sediu de birouri. Dintre acestea amintim pe Iron Mountain, Signal Iduna, Secom Healthcare, FlyGo, Elegance Decor, DBH, Moov Leasing, SMS Metallurgy.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Mirela Raicu

Partener Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International, coordonator al diviziei Spatii de Birouri Corporate, cu 18 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

AFI Tech Park 2 – campusul cu spatii de birouri flexible in zona centrala a capitalei


Afi Tech Park 2 este ce de-a doua cladire din cadrul proiectului Afi Tech Park, un proiect de business cu dezvoltare multifazica ce va dispune la final de 70.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A. Cladirea de birouri AFI Tech 1, inaugurata in 2018, are o suprafață inchiriabila pentru birouri de […]


Citeste mai mult

Cea mai inalta cladire din Bucuresti in care poti avea biroul pentru un view impresionant


Bucurestiul este cel mai populat oras si principalul centru economic al Romaniei. Capitala adaposteste nu mai putin de 50 de cladiri cu o inaltime minima de 60 de metri si 6 cladiri cu o inaltime de minimum 100 de metri. Titlul de cea mai inalta cladire din Bucuresti a fost disputat de-a lungul anilor de […]


Citeste mai mult

Cladirea de birouri London din Sema Parc, printre putinele imobile noi disponibile in 2023


Cladirea de birouri London face parte din cea de-a treia faza de dezvoltare a proiectului Sema Parc –  Sema City, un proiect complex de regenerare urbana, care la final va avea o suprafata construita totala de 964.800 mp. Suprafata de birouri va fi de 526.800 mp, dispusi in trei tipuri de cladiri de birouri, City […]


Citeste mai mult