Marile companii financiare din Londra își vând sediile și stau apoi în ele cu chirie

Marea companie financiară Goldman Sachs ar negocia vânzarea sediului său central din Londra la 1,4 miliard de dolari (un miliard de lire sterline), potrivit Bloomberg, dar acesta nu este singurul exemplu de acest gen de pe piața londoneză de birouri. De curând, tranzacții similare au anunțat și companiile KPMG și Lloyds Banking Group, care au sediile centrale de operațiuni pentru Uniunea Europeană în capitala Angliei, dar care vor astfel să se protejeze la o viitoare plecare de pe această piață.

Proiectul de birouri pe care vrea să îl vândă Goldman Sachs are o suprafață totală de 78.000 mp și găzduiește cei 9.600 angajați actuali ai companiei.

Yieldul (randamentul investițional) estimat pentru această clădire este de 4%, potrivit unor economiști intervievați de publicația internațională.

Goldman Sachs își vinde clădirea de birouri pe care o are în proprietate, dar în contract este garantată închirierea spațiului pe o perioadă lungă.

Proiectul de birouri a fost realizat de un contractor direct la cererea companiei financiare și a fost estimat la 350 milioane de lire sterline, în urmă cu doi ani, când a fost atribuit către Brookfield Multiplex, potrivit presei londoneze cu profil de construcții.

Soluția arhitecturală aparține firmei de arhitectură Kohn Pedersen Fox Associates.  Clădirea este certificată BREEAM.

Și KPMG și-a scos la vânzare anul trecut sediul central din Londra, la un preț de peste 400 milioane de lire sterline, potrivit The Telegraph. KPMG a cumpărat acest sediu cu 260 milioane de lire sterline, în 2006, direct de la dezvoltatorul Canary Wharf Group. Clădirea de birouri are 14 etaje și o suprafață totală de circa 40.000 mp.

Cel de-al treilea exemplu este cel al companiei Lloyds Banking Group, care a anunțat de asemenea că este dispusă să-și vândă sediul central la 160 milioane de lire sterline și apoi să îl închirieze.

Rămâne de văzut dacă aceste tranzacții vor avea loc și ce prețuri se vor obține după negociere.

Dacă dorești mai multe informații despre clădirile de birouri de vânzare din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.Thumb
19.587 mp constr.

Spatii birouri de vanzare

Caramfil, Bucuresti
  • Preț la cerere!
Thumb
15.517 mp constr.

Spatii in cladire de birouri

Grozavesti, Bucuresti
  • Preț la cerere!
Thumb
16.168 mp constr.

Vanzare imobil de birouri

Romana, Bucuresti
  • 12.000.000€, negociabil
Thumb
13.150 mp constr.

Vanzare cladire birouri

Nord, Voluntari
  • Preț la cerere!

Postari similare

În Amsterdam, Primăria desființează parcările pentru mașini, înlocuindu-le cu parcări pentru biciclete și noi zone verzi


Primăria din Amsterdam vrea să reducă 11.200 locuri de parcare pentru mașini, până în 2025, prin micșorarea numărului de permise de parcare acreditate. În acest oraș, doar 22% din rezidenți folosesc zilnic mașina pentru a merge la birou, majoritatea apelând la bicicletă. Drept pentru care, mereu este nevoie de noi locuri de parcare pentru biciclete […]


Citeste mai mult

Birourile Le Monde din Paris vor fi un exemplu de excelență în arhitectură


În acest an se va da în folosință proiectul de birouri al sediului central Le Monde, din districtul Paris Rive Gauche, în Paris, cu un design considerat îndrăzneț, care a găsit cea mai eficientă soluție pentru amplasamentul dat și integrarea în peisajul urban, potrivit publicațiilor internaționale cu profil de arhitectură. Sub forma unul pod stilizat, […]


Citeste mai mult

Un zgârie nori de birouri din China arată ca o sculptură a lui Brâncuși


KPF, o renumită firmă de arhitectură din New York a realizat un proiect de birouri inspirat din Coloana Infinitului, a celebrului sculptor român Constantin Brâncuși. Soho Gubei, cum se numește clădirea, are 38 etaje de spații de birouri de clasă A și 12 etaje de spații de retail în zona de bază. În total, construcția […]


Citeste mai mult