Unii îi spun orașul de un miliard de dolari, alții orașul fantomă, pentru că nu va avea nici un locuitor, dar oricum l-am denumi, acest proiect, CITE (The Center for Innovation, Testing and Evaluation), ar putea revoluționa modul de viață al omenirii.
Nu v-ați dori să ajungeți la birou cu o capsulă care să aibă peste 200 km la oră, iar acolo să vă aștepte deja un ceai cald, la un desk primitor, cu 0 consum de energie? Peste câțiva ani acest lucru ar putea fi posibil, dacă proiectul CITE va da roade.
Compania Pegasus Global Holdings și-a propus să construiască un oraș întreg pentru a testa noile tehnologii în construcții, transport, telecomunicații și energie regenerabilă, dar fără a fi locuit și a pune în pericol viața oamenilor, în perioada de testare.
CITE se va întinde pe 24 de kilometri patrati și va avea de la zgârie nori cu destinație de birouri, școală, poliție și mall, până la zonă rezidențială de suburbie, străzi tip canion (printre clădiri înalte), dar și o zonă de autostradă, care să îl înconjoare, unde vor fi testate noile metode de transport, de la mașini ghidate de la distanță, până la mijloace de transport de mare viteză.
Clădirile vor fi realizate cu tehnologii noi de construcție, aici fiind testate și monitorizate materiale avangardiste, cât mai rezistente și ecologice, precum și metode în premieră de producere a energiilor regenerabile.
De aceea, orașul este proiectat a fi ca un imens laborator, controlat dintr-un campus aflat în apropiere, în zonele de testare fiind interzis accesul oamenilor.
Dacă dorești mai multe informații despre parcurile de afaceri din Bucuresti ce folosesc tehnologii inovatoare, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!