CITE, orașul viitorului unde vor fi testate noile tehnologii în construcții și transport

Unii îi spun orașul de un miliard de dolari, alții orașul fantomă, pentru că nu va avea nici un locuitor, dar oricum l-am denumi, acest proiect, CITE (The Center for Innovation, Testing and Evaluation), ar putea revoluționa modul de viață al omenirii.

Nu v-ați dori să ajungeți la birou cu o capsulă care să aibă peste 200 km la oră, iar acolo să vă aștepte deja un ceai cald, la un desk primitor, cu 0 consum de energie? Peste câțiva ani acest lucru ar putea fi posibil, dacă proiectul CITE va da roade.

Compania Pegasus Global Holdings și-a propus să construiască un oraș întreg pentru a testa noile tehnologii în construcții, transport, telecomunicații și energie regenerabilă, dar fără a fi locuit și a pune în pericol viața oamenilor, în perioada de testare.

CITE se va întinde pe 24 de kilometri patrati și va avea de la zgârie nori cu destinație de birouri, școală, poliție și mall, până la zonă rezidențială de suburbie, străzi tip canion (printre clădiri înalte), dar și o zonă de autostradă, care să îl înconjoare, unde vor fi testate noile metode de transport, de la mașini ghidate de la distanță, până la mijloace de transport de mare viteză.

Clădirile vor fi realizate cu tehnologii noi de construcție, aici fiind testate și monitorizate materiale avangardiste, cât mai rezistente și ecologice, precum și metode în premieră de producere a energiilor regenerabile.

De aceea, orașul este proiectat a fi ca un imens laborator, controlat dintr-un campus aflat în apropiere, în zonele de testare fiind interzis accesul oamenilor.

Dacă dorești mai multe informații despre parcurile de afaceri din Bucuresti ce folosesc tehnologii inovatoare, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

În Amsterdam, Primăria desființează parcările pentru mașini, înlocuindu-le cu parcări pentru biciclete și noi zone verzi


Primăria din Amsterdam vrea să reducă 11.200 locuri de parcare pentru mașini, până în 2025, prin micșorarea numărului de permise de parcare acreditate. În acest oraș, doar 22% din rezidenți folosesc zilnic mașina pentru a merge la birou, majoritatea apelând la bicicletă. Drept pentru care, mereu este nevoie de noi locuri de parcare pentru biciclete […]


Citeste mai mult

Birourile Le Monde din Paris vor fi un exemplu de excelență în arhitectură


În acest an se va da în folosință proiectul de birouri al sediului central Le Monde, din districtul Paris Rive Gauche, în Paris, cu un design considerat îndrăzneț, care a găsit cea mai eficientă soluție pentru amplasamentul dat și integrarea în peisajul urban, potrivit publicațiilor internaționale cu profil de arhitectură. Sub forma unul pod stilizat, […]


Citeste mai mult

Un zgârie nori de birouri din China arată ca o sculptură a lui Brâncuși


KPF, o renumită firmă de arhitectură din New York a realizat un proiect de birouri inspirat din Coloana Infinitului, a celebrului sculptor român Constantin Brâncuși. Soho Gubei, cum se numește clădirea, are 38 etaje de spații de birouri de clasă A și 12 etaje de spații de retail în zona de bază. În total, construcția […]


Citeste mai mult