Queisser Pharma in complexul Metropolis

Queisser Pharma isi muta birourile in complexul Metropolis, tranzactia fiind asistata de ESOP Consulting

Reconversiile in spatii de birouri, ale unor cladiri care au alta destinatie initiala – precum hoteluri sau spatii comerciale –demarate in a doua parte a anului trecut incep sa dea roade si sa aduca primele venituri. Cladirea de birouri Metropolis Bravo, a carui reconversie din fostul Hotel Starlight Suites abia s-a finalizat, a atras deja doi chiriasi.

ESOP Consulting a intermediat inchirierea unui spatiu de birouri cu o suprafata de 265 mp, in Metropolis Bravo, catre compania Queisser Pharma. Tot in Metropolis Bravo isi va extinde spatiul si compania Parexel International, care are un spatiu in Metropolis I.

„O data cu infiintarea societatii fiice Queisser Pharma SRL, managementul firmei a decis relocarea Headquarters (HQ) , solutia propusa de ESOP si Soravia fiind aleasa pe criteriile: locatie, dotari si nu in ultimul rand arhitectura”, a declarat Teodora Caba, General Manager al Queisser Pharma.

Reconversiile din hoteluri sunt mai atractive pentru clientii de spatii de birouri.

„Metropolis Bravo reprezinta o solutie atractiva, datorita amplasamentului si bunului renume al chiriasilor atrasi in prima faza a proiectului, Metropolis Alpha, a calitatii spatiilor de birouri si nu in ultimul rand al modului profesionist prin care proprietarul, compania Soravia administreaza complexul. Ca urmare, am recomandat acest proiect clientului nostru compania Queisser Pharma, pentru ca se plia cel mai bine pe cerintele managementului acesteia, care isi dorea un sediu reprezentativ si spatii de calitate. Consideram ca este mai usor si mai eficient sa schimbi destinatia unui hotel, in cladire de birouri, cand ai alaturi o alta cladire de birouri inchiriata si apreciem ca in perioada urmatoare si alte spatii vor fi inchiriate in Metropolis Bravo”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Metropolis Bravo dispune de o suprafata inchiriabila de 4.500 mp, din care pana la aceasta data s-au tranzactionat circa 35%, potrivit reprezentantilor investitorului, companie Soravia. Chiriasii spatiilor de birouri din Metropolis Bravo se alatura astfel celor deja existenti in complexul Metropolis Center, precum, DLA Piper, Parexel Interantional, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Mega Image si Reckitt Benckiser.

45.000 mp de spatii de birouri din reconversii in 2014

Asa cum precizam si in studiul ESOP de la inceputul acestui an, piata de birouri este considerata un segment mai atractiv decat alte segmente imobiliare, fapt demonstrat si de faptul ca in 2013 au fost demarate patru importante proiecte de reconversie a unor imobile cu destinatie initiala de hotel sau centru comercial, in spatii de birouri insumand aproximativ 45.000 mp – detalii gasiti in tabelul de mai jos

complex-metropolis2

Sursa: studiu ESOP Consulting


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Din ce domenii provin chiriașii de birouri


Domeniile din care provin chiriașii de birouri se echilibrează ca pondere. Un sub-domeniu nou, de nișă, cel de e-commerce este în creștere și dă un impuls domeniului serviciilor profesionale, de care aparține, potrivit monitorizării realizate de ESOP Consulting la nivelul lui 2020 și în prima lună din 2021. Un exemplu în acest sens este extinderea […]


Citeste mai mult

Distribuitorul de produse pentru cabinete stomatologice Dentotal își mută birourile în Equilibrium I


Dentotal a închiriat un spațiu de birouri de 650 mp în clădirea Equilibrium I, prin intermediul companiei de consultanță ESOP Consulting. Domeniul medical și farmaceutic a urcat la o cotă de piață de 10%, în primele nouă luni din 2020, ca pondere a suprafeței de birouri închiriate în București, față de 3% cât avea anul […]


Citeste mai mult

Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori


În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că […]


Citeste mai mult