29 de clădiri de birouri se vor da în folosință în 2019

Anul viitor, în București se vor livra 29 de clădiri noi, cu spații de birouri de clasă A și B+, cu suprafețe între 6.543 mp și 42.261 mp, care vor totaliza 411.461 mp, potrivit unei analize realizate de ESOP Consulting.

Majoritatea sunt faze noi, în proiecte mari, aflate în dezvoltare pe parcursul mai multor ani, precum sunt The Bridge, Business Garden Bucharest, Oregon Park, Globalworth Campus, dar sunt și proiecte care livrează primele spații, precum Expo Business Park și The Light.

Din punctul de vedere al zonelor, în 2019 vom observa o și mai mare diversificare a polilor cu spații noi în clădiri moderne, în afară de 1. Grozăvești-Politehnică-Orhideea și 2. Aviației-Barbu Văcărescu-Pipera, fiind în faze avansate de construcție birouri și în zonele 3. Expoziției, 4. Militari-Preciziei-Păcii și 5. Timpuri Noi-Tineretului.

În primul trimestru din 2019, se estimează că se vor livra patru clădiri de birouri:  Renault Bucharest Connected, în zona Militari-Preciziei-Păcii iar în zona Politehnică-Grozăvești-Orhideea se vor livra simultan toate cele trei clădiri de birouri din proiectul Business Garden Bucharest, cu o suprafață totală de 41.000 mp spații de birouri de clasă A și o grădină suspendată.

Dintre clădirile ce vor fi gata în cel de-al doilea trimestru din 2019, amintim:

În zona de centru-vest The Bridge II, cu un total de 20.191 mp și care are caracteristici sustenabile și de consum redus de energie conform standardelor internaționale LEED Platinum, dar care mai are foarte puține spații libere și prima fază din The Light, The Light I, cu o suprafață de 21.000 mp.

Zona are ca principale avantaje apropierea de Universitatea Politehnică din București și cel mai mare campus studențesc din Regie, se află într-un important hub central din București, accesibil tuturor zonelor rezidențiale și au numeroase facilități de shopping, food, petrecere a timpului liber, sport și alte tipuri de servicii care îmbunătățesc calitatea vieții.

În zona de centru-nord sunt disponibile pentru pre-închiriere, spații care vor fi livrate în primăvară-vara viitoare în proiectele de ultimă generație Oregon Park Bldg C cu o suprafață de 24.000 mp, pe Barbu Văcărescu și un proiect nou Zone 313, situat tot pe Barbu Văcărescu, cu o suprafață de 6.907 mp.

În partea de centru-est a se va da în folosință Timpuri Noi Square III, a treia fază a proiectului care a dat o nouă față zonei careia îi poartă numele, cu o suprafață de 20.000 mp. Clădirea este pre-certificată BREEAM Excellent, conform standardelor europene privind protejarea mediului și a consumului redus de energie, având aport sporit de lumină naturală și echipamente cu sistem de iluminare LED, spații de parcare pentru biciclete, stații de încărcare a mașinilor electrice ș.a.m.d.

În cel de-al treilea trimestru din 2019 se vor inaugura patru clădiri de birouri

Ca o premieră, vom asista la conturarea polului de birouri Expoziției, un  moment de referință fiind livrarea celor două clădiri (2 și 3) din proiectul Expo Business Park, primele din zonă care vor avea un mix de chiriași și un spațiu propriu cu multiple facilități pentru angajați, inclusiv un amfiteatru în aer liber. Aici se va deschide și un centru de sport și sănătate World Class, tranzacția pentru acest fiind intermediată de către ESOP consulting.

Tot în toamna viitoare se vor deschide și o clădire de birouri boutique Caramfil Office Building, cu o suprafață totală de 13.200 mp, într-o zonă de lux a Capitalei, apropiată de zona Aviației și prima fază din proiectul Equilibrium, o suprafață de 20.600 mp în zona Barbu Văcărescu.

În ultima parte a anului viitor se estimează că se va termina construcția clădirilor,  Globalworth Preciziei 1 și 2, cu un total de 60.000 mp.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ce clădiri de birouri se vor da în folosință în 2022 și unde


În 2022, cele mai multe spații de birouri se vor da în folosință în zonele Cotroceni – Răzoare – Grozăvești „În total, în 2022, estimăm că se va livra o suprafață totală de 162.087 mp spații de birouri de clasă A. Aprox. 59% din aceste spatii se vor livra in zona Centru-Vest a capitalei (94.723 […]


Citeste mai mult

Ce clădiri de birouri se vor da în folosință în 2021


Nouă clădiri de birouri din București au programate livrări de spații anul viitor, cu o suprafață cumulată de 171.341 mp. Toate au lucrările de construcție în grafic și cinci dintre acestea au pre-închiriate spații care ajung la aproximativ 60.000 mp. Ca noutate, se observă o mai mare pondere a teraselor exterioare, care sunt mai generoase […]


Citeste mai mult

Cum va arăta proiectul One Cotroceni Park


ONE Cotroceni Park este cel mai probabil unul dintre cele mai ambițioase proiecte de regenerare urbană a Bucureștiului: un proiect cu functiuni mixte de referinta, cu peste 75.000 mp de birouri de clasă A într-un parc de afaceri modern, 800 de apartamente și 20.000 de spații comerciale. Și este probabil și una dintre cele mai […]


Citeste mai mult