Unde se mai mută cu biroul companiile mari în România

Cei mai mulți chiriași de birouri din primul semestru 2017 au ales Bucureștiul, realizând în total un număr de 118 tranzacții, care au totalizat o suprafață de 198.782 mp. Pe locul doi se situează orașul Timișoara, cu 11 tranzacții de birouri și pe locul trei centrul universitar Cluj-Napoca, cu patru mari tranzacții de birouri.

Capitala rămâne cel mai important centru de business pentru investitorii și companiile care vor să dezvolte afaceri în România, aici piața de birouri fiind cea mai puternică, de 10 ori mai mare decât cea din Timișoara, a doua piață ca volum în S1 2017.

Printre marile companii care au ales Bucureștiul pentru a închiria un nou spațiu de birouri se numără Renault, IBM, Oracle, Rompetrol, Harman, Kruk, Huawei, Impact Hub, Medicover, Wipro, P&G, Vox Pro, Unilever.

Clădirile de birouri mari, în dezvoltare sunt cele care au atras cel mai mult atenția și au atras chiriași sunt Globalworth Tower (Bucharest One), Metroffice, Hermes Business Campus, The Bridge – Bldg A, Sky Tower, Timpuri Noi Square.

Pe locul doi ca mărime a pieței de birouri se află Timișoara, un important centru studențesc din Vestul României.

Din cei 11 chiriași de top care au tranzacționat spații de birouri se evidențiază compania Nokia, care a pre-închiriat peste 8.000 mp, cu posibilitate de extindere, în proiectul Bega Business Park. Cu acest spațiu nou, Nokia va trece de o suprafață de birouri cumulată de circa 20.000 mp, în această clădire de birouri, o parte din spații fiind închiriate din 2015. Bega Business Park este un amplu proiect de birouri aflat în dezvoltare, care la final va avea peste 70.000 mp închiriabili.

Un alt mare chiriaș de birouri din Timișoara este compania de IT&C Atos, care a tranzacționat 6.000 mp, în proiectul de birouri Openville, și el aflat încă în lucru. Alături de Atos, în Openville au mai închiriat spații de birouri și companiile Pwc și Bitdefender.

Centrul de afaceri Openville din Timișoara se construiește în centrul orașului și va avea la final o suprafață de birouri de închiriat de peste 110.000 mp. În plus, se preconizează că va fi un oraș în mijlocul orașului, pentru că va fi un proiect integrat, cu o componentă rezidențială – apartamente noi de vânzare sau de închiriat și spații comerciale și de servicii în interiorul complexului.

Daca doriți să vă mutați sediul într-un spațiu de birouri din Timișoara, prin compania de consultanță imobiliară ESOP, puteți afla soluții de închiriere sau cumpărare în 11 clădiri de birouri performante.

Al treilea mare oraș care atrage atenția companiilor mari în acest an este Cluj-Napoca, aflat în centrul țării.

Patru mari tranzacții de birouri au avut loc în primele șase luni ale anului aici, chiriașii fiind IBM, Telenav – care a realizat două tranzacții, una de prelungire de contract și una de extindere a spațiului de birouri – și Steelcase. Suprafețele închiriate de birouri au variat între 500 și 3.000 mp, iar clădirile câștigătoare de noi chiriași sunt The Office, Maestro Business Center și Liberty Tecnology.

O selecție de spații de birouri de închiriat în Cluj-Napoca, în cazul în care doriți să vă mutați, găsiți pe site-ul companiei imobiliare ESOP Consulting!

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 20 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

Oportunități pentru România educată în IT. Cum se poate dezvolta piața


In timp ce industria software și servicii crește de 3 ori mai repede decât economia țării noastre, educația TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) merge cu frâna de mană trasă. Poate inițiativa privată susținută prin politici eficiente create de către stat să ne ajute să recuperăm decalajul într-un termen suficient de scurt încât să nu pierdem […]


Citeste mai mult

Spațiile verzi au devenit cele mai căutate facilități oferite de business park-uri


Chiar dacă criza pandemică a încetinit ritmul construcției de clădiri noi de birouri, cele livrate în perioada pandemiei, sau care se află acum în lucru, s-au adaptat la noile cerințe venite din partea chiriașilor. Ca urmare a încetării stării de alertă începând cu data de 09.03.2022 și a ridicării restricțiilor pentru limitarea răspândirii Covid-19, companiile […]


Citeste mai mult

Cosolidare versus Atomizare pe piata de birouri

Consolidare versus “atomizare” pe piata de birouri datorita COVID 19


Ce vor face companiile in perioada post-COVID 19? Se vor intoarce la strategia de consolidare prin care posturile de lucru dintr-un oras erau concentrate intr-o singura cladire sau intr-un singur business park? Sau vor opta pentru “atomizarea” acestora prin munca de acasa (Work from Home) sau prin munca langa casa (Work Near Home)? Sau vor […]


Citeste mai mult