StreamWIDE se muta in zona Plevnei

Compania franceza StreamWIDE, specializata in software aplicat a inchiriat un spatiu de birouri cu o suprafata de 540 mp, prin intermediul firmei de consultanta imobiliara Esop.

„Cererea clientului francez a fost una specifica, pe care o indeplineau putine cladiri din Bucuresti: sa aiba un generator electric puternic, care sa sustina in cazul unei pene de curent fluxul normal al intregii companii (si nu doar a zonelor tehnice). Prin prisma faptului ca gestionam probabil cel mai mare portofoliu de spatii de birouri din Bucuresti am fost in masura sa oferim partenerului nostru 21 de imobile ce indeplineau aceasta cerinta. In urma evaluarii StreamWIDE, echipa de management a ales cladirea de birouri din zona Plevnei, unde proprietarul a agreat instalarea unui generator electric performant, conform solicitarilor StreamWIDE, in locul celui existent initial”, a declarat Alexandru Petrescu, manager al companiei de consultanta Esop.

Cade curentul, activitatea firmei merge inainte! Acest criteriu de selectie este greu de indeplinit chiar si de cladirile de birouri de clasa A.

Cladirile de clasa A asigura generatoare electrice care sustin de regula doar sistemele vitale ale cladirii (lifturile, sistemele de semnalizare in caz de incendiu, etc) si cel mult 25% din capacitatea de lucru a angajatilor. In acest context, acoperirea capacitatii de lucru in procent de 100% este un lucru foarte rar si care de regula poate fi asigurat doar prin sume aditionale aplicate chiriei.

Compania Esop, care detine cea mai mare baza de date cu imobile de birouri de inchiriat din Bucuresti (in total aprox. 2.200 imobile, din care peste 720 avand spatii disponibile imediat) a reusit cu succes sa gaseasca solutia optima pentru clientul sau.

„Imobilul din zona Plevnei este cea mai buna varianta pentru client, atat din punct de vedere al rezolvarii cererii specifice cu generatorul electric, cat si prin faptul ca tranzactia s-a realizat la un nivel de chirie competitiv”, adauga Alexandru Petrescu.

Activitatea filialei StreamWIDE Romania consta in dezvoltarea si instalarea de produse software, in special solutii de tip V.A.S (Value-Added-Services) pentru operatorii telecom.

In Romania, compania este prezenta din 2006, cand a pornit cu sapte angajati, iar clientii provin de pe toate continentele. In prezent, StreamWIDE Romania are 35 angajati, filiala cunoscand o continua dezvoltare.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult