Tranzactie ESOP: British Council isi extinde spatiul de activitate cu 300 mp

Cladirea in care prestigioasa institutie culturala internationala British Council si-a amenajat noi sali de curs in Bucuresti, pentru predarea limbii engleze si pentru examinari, se afla pe strada Mendeleev numarul 2, in zona ultracentrala Magheru-Amzei si a fost renovata recent, investitia proprietarului ridicandu-se la circa 700.000 euro.

„In ultimii 3 ani am observat o dezvoltare continua de noi centre educationale, fie ca vorbim de gradinite private, afterschool-uri, centre de limbi straine sau cluburi sportive. Am avut multe solicitari de spatii de inchiriat venind din zona sistemelor de educatie alternativa, sistemul Montessori fiind de exemplu unul din cele mai dinamice pe segmentul gradinitelor private pe sistem alternativ. British Council a trecut deja la o noua etapa de business, cea de extindere, fiind o institutie cu notorietate si cu un numar in crestere de cursanti.

Credem ca dincolo de faptul ca aceste initiative inseamna dezvoltare de business sau investitii realizate in Romania, ele sunt oportunitati de dezvoltare pentru copii si accesibilizeaza educatia de calitate pentru un segment mai mare din populatie”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

In aceasta tranzactie, ESOP Consulting a reprezentat proprietarul si CBRE a reprezentat chiriasul.

O cladire cu istorie in circuitul comercial

british-council-sali-birouri-consultantimobiliar-esopconsulting Vila impozanta de pe Mendeleev inchiriata prin intermediul ESOP Consulting, unde British Council va avea cea de-a doua locatie pentru cursuri a fost in circuitul comercial inca din perioada interbelica, ea fiind cumparata in 1925 de catre familia profesorului Marin N. Biciulescu si apoi inchiriata – catre negustori care aveau pravalii la parter si catre persoane private, care locuiau la etajele superioare.

Inaintea lui Biciulescu, proprietatea a apartinut lui Ignatz Roller, un cunoscut negustor al vremii, care distribuia in Romania de la acea data marca de ceasuri si bijuterii Longines, printre cumparatorii sai numarandu-se si membri ai casei regale. Proprietarul actual, un investitor roman a cumparat-o de la mostenitori in 2011 si a investit circa 700.000 euro in lucrari de renovare si restaurare a fatadei.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult