Birouri in centre de afaceri si in vile

TOPUL chiriilor pe zone, in centre de afaceri si in vile

In clasamentul chiriilor din centrele de afaceri, conduce zona de CENTRU-NORD, iar cea mai ieftina este SUDUL. In topul chiriilor vilelor din Capitala conduce insa ULTRACENTRALUL, iar cea mai ieftina zona este NORDUL.

Pe primul loc, in TOPUL CHIRIILOR PE ZONE, PENTRU SPATIILE DE BIROURI DIN CENTRELE DE AFACERI conduce zona de centru-nord, cu o chirie medie de 14,23 euro/mp/luna, urmata pe locul 2, de zona ultracentrala, cu o chirie medie de 13,17 euro/mp/luna si pe locul trei de zona de nord, cu o chirie medie de 11,74 euro/mp/luna. Locurile 4 si 5 sunt foarte apropiate ca nivel al chiriei: zona de est, cu un nivel mediu de 10,30 euro/mp/luna, zona de vest, cu o chirie medie de 10,19 euro/mp/luna.

„Aceasta analiza ia in calcul toate cele 430 de centre de afaceri din Bucuresti, cuprinse in baza de date a ESOP, cea mai extinsa baza de date gestionata de un broker imobiliar, un esantion mai mult decat reprezentativ. Chiriile de prezentare comporta o marja de negociere cuprinsa intre 8 si 17%, in functie de amplasament, calitatea imobilului si marimea suprafetei solicitate”,declara Alexandru Petrescu, manager al companiei ESOP Consulting.

Cele mai ieftine chirii din cladiri de afaceri se gasesc in Sud, in zone precum 13 Septembrie, Budapesta, Cosbuc, Maria Rosetti, Timpuri Noi, Drumul Sarii, Berceni, Tineretului, Oltenitei, Calea Vacaresti, Marasesti, Calea Rahovei.

Diferenta intre nivelul celor mai ieftine spatii de birouri din centre de afaceri, din Sud si al celor mai exclusiviste, din Centru –Nord este de circa 42,5%. Astfel, daca o chirie medie in zona de sud este de 8,19 euro/mp/luna, in centru-nord chiria medie este de 14,23 euro/mp/luna.

In topul vilelor de inchiriat, zona de Nord are cele mai mici preturi

esop_infografic_centre_de_afaceri_RGBDaca in centrele de afaceri, chiria medie in Nord (din zone precum Pipera, Baneasa, Aerogarii, Bucurestii Noi, Chitila, Sisesti, Lacul Tei, Otopeni) se afla pe locul trei in clasament, in cazul vilelor chiria medie este pe ultimul loc, adica al 6lea si ca urmare este si cea mai accesibila.

Preferintele clientilor pentru anumite zone si anumite tipuri de imobile sunt cele care influenteaza si chiriile de prezentare. In Centru-Nord si Nord se cauta spatii in business center, iar in Ultracentral in vile istorice. De exemplu, in ultimii cinci-sase ani, zona de centru-nord a fost cautata de multi chiriasi care isi doreau cu precadere spatii de birouri in cladiri noi, asa ca si chiria medie de prezentare pentru acest segment imobiliar s-a mentinut ridicata (14,23 euro/mp/luna).

Chiar si mai sus, in zona de nord, chiria medie la centrele de afaceri noi se pastreaza la un nivel crescut, de 11,74 euro/mp/luna. In schimb vilele sunt mai putin cautate in Nord, asa ca nivelul chiriei medii pe acest segment este de doar 7,41 euro/mp/luna, mai putin chiar decat in Sud. Cele mai scumpe vile sunt cele din zona ultracentrala”,explica Alexandru Petrescu, manager al companiei ESOP Consulting.

Impartirea capitalei pe zone unde exista imobile de inchiriat

 • CENTRU NORD: Victoriei, Arcul de Triumf, Kiseleff, Aviatorilor, Charles de Gaulle, Nordului, Stefan cel Mare, Domenii, Floreasca, Herastrau, Casin, Dorobanti, Barbu Vacarescu, Piata Presei Libere, Mihalache si Primaverii;
  .
 • ULTRACENTRAL: Unirii, Universitatii, Dacia, Romana, Rosetti, Eminescu, Calea Victoriei, Icoanei si Batistei;
  .
 • NORD: Pipera, Baneasa, Aerogarii, Bucurestii Noi, Chitila, Sisesti, Lacul Tei, Otopeni;
  .
 • EST: Mosilor, Ferdinand, Mantuleasa, Calea Calarasilor, Iancului, Mihai Bravu, Vitan, Foisorul de Foc, Basarabia, Calea Vacaresti, Mihai Bravu, Obor, Pache Protopopescu, Rosetti, Vasile Lascar, Alba Iulia, Camil Ressu, Colentina, Muncii;
  .
 • VEST: Cotroceni, Stirbei Voda, Cismigiu, Plevnei, Mircea Vulcanescu, Gara de Nord, Grozavesti,Militari, Bucuresti-Pitesti, Crangasi, Drumul Taberei, Gara de Nord, Giulesti, Izvor, Lujerului, Prelungirea Ghencea, Razoare;
  .
 • SUD: 13 Septembrie, Budapesta, Cosbuc, Maria Rosetti, Timpuri Noi, Drumul Sarii, Berceni, Tineretului, Oltenitei, Calea Vacaresti, Marasesti, Calea Rahovei.

Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Din ce domenii provin chiriașii de birouri


Domeniile din care provin chiriașii de birouri se echilibrează ca pondere. Un sub-domeniu nou, de nișă, cel de e-commerce este în creștere și dă un impuls domeniului serviciilor profesionale, de care aparține, potrivit monitorizării realizate de ESOP Consulting la nivelul lui 2020 și în prima lună din 2021. Un exemplu în acest sens este extinderea […]


Citeste mai mult

Distribuitorul de produse pentru cabinete stomatologice Dentotal își mută birourile în Equilibrium I


Dentotal a închiriat un spațiu de birouri de 650 mp în clădirea Equilibrium I, prin intermediul companiei de consultanță ESOP Consulting. Domeniul medical și farmaceutic a urcat la o cotă de piață de 10%, în primele nouă luni din 2020, ca pondere a suprafeței de birouri închiriate în București, față de 3% cât avea anul […]


Citeste mai mult

Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori


În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că […]


Citeste mai mult