Ofertele online de spatii de birouri

Topul chiriilor la ofertele online de spatii de birouri de inchiriat

Cele mai ieftine spatii de birouri disponibile online in aceasta vara se afla in zona de est, cu o chirie medie de 7,69 euro/mp/luna, potrivit esop.ro, pe locul doi se afla zona de sud si pe locul trei zona de nord. Intre spatiile de birouri in vile si cele in cladiri de birouri exista diferente si de 2,46 euro/mp/luna, pentru oferte din aceeasi zona.

Chiria medie in Bucuresti pentru spatiile din centrele de afaceri este de 11,46 euro/mp/luna, iar pentru spatiile in vile de 10,01 euro/mp/luna, daca luam in calcul toate cele 528 proprietati listate in acest moment si care insumeaza pe www.esop.ro suprafata totala de inchiriat de 752.254 mp.

In clasamentul pe zone, cele mai ieftine spatii in functie de chiria medie lunara sunt in Est (7,69 euro/mp/luna), urmate de cele din Sud (8,28 euro/mp/luna), Nord (9,59 euro/mp/luna) si Vest (10,02 euro/mp/luna). in zona de centru-nord, chiria medie lunara solicitata este de 12,9 euro/mp/luna, aflata la un nivel aproape egal cu cel al zonei ultracentrale (de 12,4 euro/mp/luna).

„In ultimii 3 ani, cea mai accesata sectiune de oferte a fost constant cea a spatiilor de birouri cu chirii intre 7-11 euro/mp. Din totalul accesarilor de spatii de birouri grupate pe categorii de bugete, sectiunea 7-11 euro/mp a avut 62% din accesari, in timp ce sectiunile 12-15 Euro/mp – 27%, iar sectiunea peste 15 euro/mp, numai 11%”, declara Mirela Raicu, Partner&Business Development Manager al platformei onlinei www.esop.ro, unde se gasesc listate spatii de birouri care insumeaza 752.254 mp la inchiriere si 376.900 mp de spatii disponibile la vanzare.

Topul chiriilor medii pe tipuri de imobile

Chiriile in vile sunt mai mici decat in cladiri de birouri, cu procente care difera insa foarte mult de la zona la zona, potrivit analizei ofertei platformei online www.esop.ro, care cuprinde in acest moment 672.754 mp de spatii in cladiri de birouri si 79.500 mp spatii in vile, toate disponibile la inchiriere.

Astfel, diferenta intre chiria medie perceputa la vile si cele din cladirile de birouri din zona de vest este de doar 0,1 euro pe metru patrat pe luna, in timp ce in zona de centru-nord este de 2,46 euro/mp/luna.

Spatiile din vilele din zona ultracentrala a Capitalei au o chirie medie de 11,2 euro/mp/luna, in timp ce spatiile din cladirile de birouri din aceeasi zona sunt in medie cu circa 1,6 euro/mp mai scumpe, avand o medie de 12,82 euro/mp/luna.

De asemenea, ordinea in topul celor mai mici chirii este diferita la spatiile din cladiri de birouri, fata de cele din vile.

  • 1. in vile cele mai mici chirii sunt in zona de nord, urmate de cele din zona de sud, pe locul doi si de est, de locul trei;
  • 2. in centre de afaceri, cele mai mici chirii sunt in zona de est, urmate de cele din zona de sud, pe locul doi si de nord, de locul trei.

„Cu toate ca in special companiile locale au fost cele precaute in bugetarea chiriilor sediilor, alegand inca solutii competitive de sedii, nu au fost foarte generoase nici companiile din exterior. Astfel, din traficul inregistrat in cadrul www.esop.ro din afara teritoriului Romaniei, din tari precum Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Italia, Franta, Austria peste 47% din vizitatori au accesat spatii de birouri cu bugete intre 7-11 euro/mp”, declara Mirela Raicu, Partner&Business Development Manager al platformei onlinei www.esop.ro, unde se gasesc listate spatii de birouri care insumeaza 752.254 mp la inchiriere si 376.900 mp de spatii disponibile la vanzare.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Piața spațiilor de birouri în trimestrul trei a fost trasă în sus de renegocieri


În trimestrul trei din 2020, abia încheiat, piața închirierilor de birouri a cumulat 56.730 mp și s-a apropiat ca volum de același trimestru din 2019, reprezentând circa 88% din acea perioadă, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spații, chiriașii au preferat să rămână în aceleași clădiri […]


Citeste mai mult

Tranzacțiile mari de birouri, de peste 10.000 mp au fost realizate doar de companii din domeniile IT&C și Financiar, în 2019


• Împărțirea pieței de birouri după mărimea spațiilor noi tranzacționate: marii chiriași de birouri au dominat piața în 2019, în București, segmentul tranzacțiilor cu suprafețe de peste 10.000 mp cumulând cel mai mare volum de spații noi tranzacționate • 75% din marii chiriași au fost din domeniul IT&C și 25% din domeniul Financiar Șapte tranzacții […]


Citeste mai mult

Cum s-ar îmbunătăți condițiile de lucru la birou pentru 200.000 angajați din București


În București, peste 200.000 de angajați lucrează în clădiri de birouri construite de firme private, care au o vechime mai mare de 10 ani și peste 250.000 de angajați sunt în clădiri de birouri inaugurate în ultimii 10 ani, potrivit unei analize realizate de compania imobiliară ESOP Consulting l CORFAC International. Chiriașii caută clădiri noi […]


Citeste mai mult

Adaugati un comentariu nou

*/ ?>