Ofertele online de spatii de birouri

Topul chiriilor la ofertele online de spatii de birouri de inchiriat

Cele mai ieftine spatii de birouri disponibile online in aceasta vara se afla in zona de est, cu o chirie medie de 7,69 euro/mp/luna, potrivit esop.ro, pe locul doi se afla zona de sud si pe locul trei zona de nord. Intre spatiile de birouri in vile si cele in cladiri de birouri exista diferente si de 2,46 euro/mp/luna, pentru oferte din aceeasi zona.

Chiria medie in Bucuresti pentru spatiile din centrele de afaceri este de 11,46 euro/mp/luna, iar pentru spatiile in vile de 10,01 euro/mp/luna, daca luam in calcul toate cele 528 proprietati listate in acest moment si care insumeaza pe www.esop.ro suprafata totala de inchiriat de 752.254 mp.

In clasamentul pe zone, cele mai ieftine spatii in functie de chiria medie lunara sunt in Est (7,69 euro/mp/luna), urmate de cele din Sud (8,28 euro/mp/luna), Nord (9,59 euro/mp/luna) si Vest (10,02 euro/mp/luna). in zona de centru-nord, chiria medie lunara solicitata este de 12,9 euro/mp/luna, aflata la un nivel aproape egal cu cel al zonei ultracentrale (de 12,4 euro/mp/luna).

„In ultimii 3 ani, cea mai accesata sectiune de oferte a fost constant cea a spatiilor de birouri cu chirii intre 7-11 euro/mp. Din totalul accesarilor de spatii de birouri grupate pe categorii de bugete, sectiunea 7-11 euro/mp a avut 62% din accesari, in timp ce sectiunile 12-15 Euro/mp – 27%, iar sectiunea peste 15 euro/mp, numai 11%”, declara Mirela Raicu, Partner&Business Development Manager al platformei onlinei www.esop.ro, unde se gasesc listate spatii de birouri care insumeaza 752.254 mp la inchiriere si 376.900 mp de spatii disponibile la vanzare.

Topul chiriilor medii pe tipuri de imobile

Chiriile in vile sunt mai mici decat in cladiri de birouri, cu procente care difera insa foarte mult de la zona la zona, potrivit analizei ofertei platformei online www.esop.ro, care cuprinde in acest moment 672.754 mp de spatii in cladiri de birouri si 79.500 mp spatii in vile, toate disponibile la inchiriere.

Astfel, diferenta intre chiria medie perceputa la vile si cele din cladirile de birouri din zona de vest este de doar 0,1 euro pe metru patrat pe luna, in timp ce in zona de centru-nord este de 2,46 euro/mp/luna.

Spatiile din vilele din zona ultracentrala a Capitalei au o chirie medie de 11,2 euro/mp/luna, in timp ce spatiile din cladirile de birouri din aceeasi zona sunt in medie cu circa 1,6 euro/mp mai scumpe, avand o medie de 12,82 euro/mp/luna.

De asemenea, ordinea in topul celor mai mici chirii este diferita la spatiile din cladiri de birouri, fata de cele din vile.

  • 1. in vile cele mai mici chirii sunt in zona de nord, urmate de cele din zona de sud, pe locul doi si de est, de locul trei;
  • 2. in centre de afaceri, cele mai mici chirii sunt in zona de est, urmate de cele din zona de sud, pe locul doi si de nord, de locul trei.

„Cu toate ca in special companiile locale au fost cele precaute in bugetarea chiriilor sediilor, alegand inca solutii competitive de sedii, nu au fost foarte generoase nici companiile din exterior. Astfel, din traficul inregistrat in cadrul www.esop.ro din afara teritoriului Romaniei, din tari precum Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Italia, Franta, Austria peste 47% din vizitatori au accesat spatii de birouri cu bugete intre 7-11 euro/mp”, declara Mirela Raicu, Partner&Business Development Manager al platformei onlinei www.esop.ro, unde se gasesc listate spatii de birouri care insumeaza 752.254 mp la inchiriere si 376.900 mp de spatii disponibile la vanzare.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Din ce domenii provin chiriașii de birouri


Domeniile din care provin chiriașii de birouri se echilibrează ca pondere. Un sub-domeniu nou, de nișă, cel de e-commerce este în creștere și dă un impuls domeniului serviciilor profesionale, de care aparține, potrivit monitorizării realizate de ESOP Consulting la nivelul lui 2020 și în prima lună din 2021. Un exemplu în acest sens este extinderea […]


Citeste mai mult

Distribuitorul de produse pentru cabinete stomatologice Dentotal își mută birourile în Equilibrium I


Dentotal a închiriat un spațiu de birouri de 650 mp în clădirea Equilibrium I, prin intermediul companiei de consultanță ESOP Consulting. Domeniul medical și farmaceutic a urcat la o cotă de piață de 10%, în primele nouă luni din 2020, ca pondere a suprafeței de birouri închiriate în București, față de 3% cât avea anul […]


Citeste mai mult

Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori


În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că […]


Citeste mai mult