Topul centrelor regionale unde s-au vândut cele mai multe imobile din România

În primele nouă luni din 2017, în topul vânzărilor de imobile conduce Bucureștiul, urmat de județul Cluj – pe locul doi, județul Ilfov – pe locul trei, județul Timiș – pe locul patru și județul Iași pe locul cinci.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate în București – un număr de 57.116, urmat de următoarele județe: Cluj – cu 30.533 vânzări de imobile, Ilfov – 26.582, Timiș – 24.486 și Iași cu 22.997 vânzări, potrivit ultimului comunicat ANCPI (Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară).

În top 10 teritorii unde au avut loc cele mai multe vânzări de imobile (terenuri, case, apartamente și clădiri comerciale), intră și județele Constanța, Brașov, Suceava, Prahova și Arad.

În topul celor mai multe vânzări de imobile din țară se află București, Cluj, Timiș, Iași și Brașov, centre de dezvoltare care au și cele mai mari piețe de birouri din România.

Faptul că în aceste centre universitare a crescut interesul pentru piața de muncă, în cea mai mare parte calificată, pentru companii de IT&C, BPO și outsourcing, a generat un efect al bulgărelui de zăpadă pe toate segmentele pieței imobiliare: s-a dezvoltat piața de birouri, unde mari companii internaționale au închiriat spații cu suprafețe importante, apoi segmentul rezidențial -ca urmare a creșterii puterii de cumpărare în zonă și în cele din urmă segmentul de piață al terenurilor potrivite pentru proiecte viitoare”, afirmă Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

În topul centrelor care au strâns cele mai multe tranzacții în 2017, în primele trei trimestre se află Bucureștiul, urmat de județele Timiș, Iași, Brașov și Cluj, potrivit unui raport ESOP.

În total, din ianuarie și până la sfârșitul lunii septembrie 2017 au fost înregistrate, în toată țara, 451.072 vânzări de imobile, potrivit ANCPI.
În luna septembrie 2017, numărul imobilelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, a fost de 57.778 unități.

Dacă dorești mai multe informații despre spatiile de birouri de vânzare din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.Thumb
10.934 mp constr.

Office building de vanzare

Universitate, Bucuresti
  • Preț la cerere!
Thumb
1.332 - 8.800 mp constr.

Hundertwasser House

Caramfil, Bucuresti
  • 3.000.996 - 19.826.400€, negociabil
Thumb
15.517 mp constr.

Spatii in cladire de birouri

Grozavesti, Bucuresti
  • Preț la cerere!

Postari similare

Oportunități pentru România educată în IT. Cum se poate dezvolta piața


In timp ce industria software și servicii crește de 3 ori mai repede decât economia țării noastre, educația TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) merge cu frâna de mană trasă. Poate inițiativa privată susținută prin politici eficiente create de către stat să ne ajute să recuperăm decalajul într-un termen suficient de scurt încât să nu pierdem […]


Citeste mai mult

Spațiile verzi au devenit cele mai căutate facilități oferite de business park-uri


Chiar dacă criza pandemică a încetinit ritmul construcției de clădiri noi de birouri, cele livrate în perioada pandemiei, sau care se află acum în lucru, s-au adaptat la noile cerințe venite din partea chiriașilor. Ca urmare a încetării stării de alertă începând cu data de 09.03.2022 și a ridicării restricțiilor pentru limitarea răspândirii Covid-19, companiile […]


Citeste mai mult

Cosolidare versus Atomizare pe piata de birouri

Consolidare versus “atomizare” pe piata de birouri datorita COVID 19


Ce vor face companiile in perioada post-COVID 19? Se vor intoarce la strategia de consolidare prin care posturile de lucru dintr-un oras erau concentrate intr-o singura cladire sau intr-un singur business park? Sau vor opta pentru “atomizarea” acestora prin munca de acasa (Work from Home) sau prin munca langa casa (Work Near Home)? Sau vor […]


Citeste mai mult