TOP BIROURI ÎN ŢARĂ 2015

TOP BIROURI ÎN ŢARĂ 2015: Pe primele trei locuri se află Iaşi, Timişoara şi Craiova

În 2015, volumul tranzacţiilor de închiriere de birouri în afara Capitalei a crescut la o suprafaţă totală de 49.661 mp, cu 32% mai mult decât în 2014.

Vedete au fost oraşele Iaşi şi Timişoara, acolo unde ESOP Consulting a intermediat două mari tranzacţii anul trecut: un spaţiu de circa 4.000 mp pentru compania Hella, în Timişoara şi un spaţiu de birouri de circa 1.000 mp pentru Cegeka, în Iaşi.

„Există un tandem fericit care face posibilă dezvoltarea pieței de birouri din marile orașe ale României – cererea de forță de muncă a companiilor IT&C și de outsourcing și creșterea ofertei de calitate a spațiilor de birouri, în clădiri noi, la standarde internaționale.

România se află pe locul doi în topul Tehnologia CE Fast 50 top Deloitte, după Polonia și acest lucru se materializează într-un interes din ce în mai mare al investitorilor pentru piața de muncă din România și implicit pentru acomodarea ei, nu doar în Capitală, ci în toate marile centre universitare.

ESOP a urmărit îndeaproape acest trend și răspunde cererii de spații din țară, având ca rezultate două mari tranzacții de birouri în 2015 – închirierea unei suprafețe de 4.000 mp, în complexul City Business Center din Timișoara și a unei suprafețe de 1.000 mp către Cegeka în Palas din Iași”, afirmă Alexandru Petrescu Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Printre chiriaşii din T4 2015 care au optat pentru Iaşi: Cegeka şi Centric IT Solutions

Printre marii chiriaşi de spaţii de birouri care şi-au îndreptat atenţia spre alte centre universitare, în afara Capitalei, în ultimul trimestru din 2015 se numără CEGEKA, care a închiriat un spaţiu de circa 1.000 mp la Iaşi, prin compania noastră ESOP Consulting şi Centric IT Solutions care a închiriat 1.700 mp tot în Iaşi. Tot în această perioadă, WeLocalize a închiriat un spaţiu de birouri de 600 mp iar OSF o suprafata de 550 mp de birouri în Cluj Napoca.

Lor li se alătură şi alte mari companii care au închiriat birouri în primele nouă luni din 2015, precum Xerox (în Iași), Accenture Services (în Iași, dar și în Timișoara), Hella (în Timișoara), Amazon (în Iași), Bitdefender (Iași), Unicredit (Iași) și Ness ( înTimișoara).

Clădirile de birouri în care s-au tranzacționat spații mari în 2015 în ţară au fost Palas și Unites Business Center 3 din Iași, City Business Center și UBC Open Ville din Timișoara, Cluj Business Center şi The Office din Cluj-Napoca.

„În 2016, trendul se va păstra, interesul pentru forța de muncă din afara Capitalei va fi la fel de mare, iar acest val de firme multinaționale și de companiile românești mari care vor alege orașele secundare va duce la întărirea încrederii investitorilor imobiliari in piața de birouri din aceste localități. Ca urmare, estimăm că în acest an calitatea clădirilor noi din Timișoara, Cluj Napoca, Iași și stabilitatea acestui business local va atrage și mai mulți investitori imobiliari internaționali, gen NEPI (care are deja acum investiții la Timișoara și Cluj, iar pe termen lung le vor urma exemplu și locurile următoare din topul orașelor cu tranzacții de birouri – piețele secundare precum Craiova sau Brașov”, completează Alexandru Petrescu de la ESOP Consulting l CORFAC International

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult