Inchiririle de vile in T1 2014

TENDINTE INCHIRIERE VILE T1 2014: Au fost cautate vilele cu suprafete mari, renovate, cu finisaje

Comunicat de presa ESOP Consulting

In primele luni din 2014 suprafata medie inchiriata in vile cu destinatie de birouri a crescut de la 249 mp la 479 mp, iar alaturi de zonele cele mai solicitate din Centru Nord – Primaverii, Aviatorilor, Dorobanti a crescut interesul si pentru zonele centrale – 13 Septembrie, Stefan cel Mare, si Foisorul de Foc.

Vila inchiriata de Little Team prin ESOP Consulting este reprezentativa pentru tipul de imobil cautat de chiriasii in primele luni din 2014: zona centrala, constructie reprezentativa, cu suprafata mai mare, cu gradina aferenta amenajata si la un tarif sub 10 euro/mp/luna.

„ Am constatat ca in ultimele 24 de luni a crescut interesul antreprenorilor romani ce presteaza servicii personale (scoli private, gradinite, after-school-uri, cabinete de nutritie, clinici medicale etc) pentru gasirea de noi locatii si extinderea activitatii, ceea ce denota importanta pe care o acorda bucurestenii investitiilor in sanatate si educatie”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting l CORFAC International.

Little Team a inchiriat o vila cu o suprafata construita de 1.110 mp si total inchiriabil de 689 mp in care intentioneaza sa deschida o gradinita si o scoala privata. De mentionat zona centrala aleasa de Little Team, 13 Septembrie –Marriot, de langa Casa Poporului, cu acces usor spre toate cartierele Capitalei si de viitor ca dezvoltare, pe masura ce avanseaza lucrarile la Bulevardul Uranus, care va lega Nordul de Sudul Capitalei, la care a fost inaugurat deja primul tronson.

Printre facilitatile cladirii inchiriate de Little Team prin ESOP Consulting se numara finisaje de calitate, ferestre termoizolante, parchet, sisteme performante de de incalzire si racire, centrala termica proprie, infrastructura voce – date, sistem de alarma si curte amenajata.

  • CERERE In primele trei luni din 2014, clientii care s-au mutat in vile au ales cu precadere zone centrale – 13 Septembrie, Stefan cel Mare, Foisorul de Foc, la bugete medii de pana in 10 euro/mp/luna.
  • OFERTA In ceea ce priveste oferta de spatii de birouri in vile din Bucuresti, la inceputul lui 2014 circa 67% din totalul lor au chirii de prezentare de pana in 11 euro/mp/luna, 20% o chirie medie cuprinsa intre 11,1 si 15 euro/mp/luna si 13% peste 15 euro/mp/luna.

Cele mai multe vile disponibile se afla in zona de centru-nord a Capitalei –un stoc total de 50.025 mp si cel mai redus in zona de sud – conform graficului alaturat.

Evolutie segment de piata “spatii de birouri” in vile

  • In 2013, volumul total de spatii de birouri inchiriate in vile a crescut cu 23%.
  • In 2013, ESOP Consulting a inchiriat spatii de birouri situate in 37 de vile in Bucuresti, care au totalizat o suprafata de 12.217 mp.

Chiriasii au ales spatii cu suprafete foarte diferite, de la apartamente in vile de 80 mp, pana la cladiri integrale de 1.493 mp, cele mai multe tranzactii in vile vizand zonele Aviatorilor, Primaverii si Universitate-Romana.

„In 2014, estimam ca segmentul inchirierilor de birouri in vile isi va pastra dinamismul si alaturi de firmele care aleg vilele pentru ca se potrivesc mai bine tipului lor de activitate (cum sunt firmele de avocatura, publicitate, consultanta) vor alege vilele si firmele care presteaza servicii personale aflate in expansiune in acest moment”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting l CORFAC International.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Piața spațiilor de birouri în trimestrul trei a fost trasă în sus de renegocieri


În trimestrul trei din 2020, abia încheiat, piața închirierilor de birouri a cumulat 56.730 mp și s-a apropiat ca volum de același trimestru din 2019, reprezentând circa 88% din acea perioadă, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spații, chiriașii au preferat să rămână în aceleași clădiri […]


Citeste mai mult

Tranzacțiile mari de birouri, de peste 10.000 mp au fost realizate doar de companii din domeniile IT&C și Financiar, în 2019


• Împărțirea pieței de birouri după mărimea spațiilor noi tranzacționate: marii chiriași de birouri au dominat piața în 2019, în București, segmentul tranzacțiilor cu suprafețe de peste 10.000 mp cumulând cel mai mare volum de spații noi tranzacționate • 75% din marii chiriași au fost din domeniul IT&C și 25% din domeniul Financiar Șapte tranzacții […]


Citeste mai mult

Cum s-ar îmbunătăți condițiile de lucru la birou pentru 200.000 angajați din București


În București, peste 200.000 de angajați lucrează în clădiri de birouri construite de firme private, care au o vechime mai mare de 10 ani și peste 250.000 de angajați sunt în clădiri de birouri inaugurate în ultimii 10 ani, potrivit unei analize realizate de compania imobiliară ESOP Consulting l CORFAC International. Chiriașii caută clădiri noi […]


Citeste mai mult

Adaugati un comentariu nou

*/ ?>