Suprafețele de birouri închiriate în 2017

Cât de mari sunt suprafețele de birouri închiriate în S1 2017

Aproape o treime din volumul total de spații de birouri ocupate în prima jumătate din 2017 sunt sub contracte de închiriere cu suprafețe de peste 10.000 mp, potrivit unui studiu realizat de compania noastră ESOP Consulting. Cea mai mare pondere din totalul tranzacțiilor de birouri o au tranzacțiile cu suprafețe foarte mari, de peste 10.000 mp, care reprezintă 28% din totalul suprafeței închiriate de firme, în România.Pe locul doi, cu o pondere apropiată, de 27% se află segmentul de tranzacții cu suprafețe de birouri cuprinse între 1.000 și 3.000 mp.

Locul trei, cu o pondere 17% este ocupat de segmentul de tranzacții cu suprafețe cuprinse între 5.000 și 10.000 mp și locul patru, cu o pondere de 16%, de către segmentul tranzacțiilor cu suprafețe mici, de până în 1.000 mp. Pe ultimul loc se află segmentul tranzacțiilor cu birouri cuprinse între 3.000 și 5.000 mp.

Domeniul de activitate IT&C, din care provin chiriașii vedetă în 2017, care au solicitat și închiriat de regulă clădiri de birouri premium are o structură diferită a închirierilor de birouri în primele șase luni din 2017.

Cea mai mare pondere din totalul închirierilor realizate din firme IT&C a ocupat-o segmentul de birouri cuprinse între 5.000 și 10.000 mp și o pondere mult mai mică, de doar 6% a fost segmentul de spații sub 1.000 mp, potrivit studiului realizat de ESOP Consulting.“Spațiile tot mai mari, flexibile, în clădiri în care există posibilitatea de extindere ulterioară, în timp, au fost cele mai solicitate în 2017. Acest trend va continua, mai ales în rândul cererilor venite din partea companiilor IT&C, care au planuri anunțate de creștere pentru următorii 3-5 ani”, declară Alexandru Petrescu, Manager ESOP Consulting.

Printre chiriașii de birouri din 2017 se numără IBM, Netcentric, Bitdefender, Nespresso, Samsung, Microsoft, Wipro, Oracle, Fitbit, DCS+, Telenav, Atos și Huawei.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult