Prognoze 2018: Cererea va ține pasul cu livrările de spații noi și ar putea depăși nivelul din 2017 cu 25-30%

„Estimăm că în 2018 cererea va merge umăr la umăr cu livrările de spații noi de birouri și poate fi chiar cu 25-30% mai mare decât în 2017, dacă nu vor fi tulburări majore pe piața forței de muncă și dacă domeniile IT&C și BPO nu se vor opri din creștere.

Majoritatea viitorilor chiriași se vor orienta către spațiile noi, în clădirile în curs de livrare“, a declarat Alexandru Petrescu, managing partner la compania de consultanță imobiliară Esop Consulting, pentru prestigioasa publicație economică Ziarul financiar, în materialul apărut în ediția de print din 5 ianuarie 2018.

Mare parte din proiectele aflate în curs de construcție sunt deja pre-închiriate de către companii.

Spre exemplu, dezvoltatorul imobiliar Globalworth, controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a semnat un contract cu gigantul american Amazon pentru una dintre clădirile care fac parte din ansamblul Globalworth Campus din zona de nord a Capitalei, scrie mai departe în articolul realizat din informații furnizate de Esop.

Austriecii de la CA Immo au încheiat un contract cu Bitdefender, unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piața de securitate IT, care își va muta birourile din primăvara acestui an în proiectul Orhideea Towers, din apropierea stației de metrou Grozăvești din Capitală.

„Sunt în fază de proiect sau în lucru clădiri de birouri cu spații mult mai mari decât în anii precedenți, din care sunt anunțate pentru livrare în 2018 în total 286.000 mp, iar în 2019 circa 191.000 mp, totalizând un volum previzionat de peste 470.000 mp in următorii 2 ani (2018 si 2019). O buna parte din aceste spații sunt deja pre-închiriate din 2017 sau sunt în negocieri avansate.

Este posibil ca un procentaj de până la 20% din totalul spațiilor anunțate sa înregistreze din diverse motive un decalaj la livrare de până în 6 luni față de termenul previzionat inițial, conform experienței anilor trecuți“, a mai estimat Alexandru Petrescu, pentru publicația Ziarul financiar, în articolul de analiză imobiliară.

„Se lucrează la foc continuu pe zece şantiere de birouri din Capitală. Peste 25.000 de angajaţi se vor muta în birouri noi până la finalul anului în Bucureşti“, apărut în 5 ianuarie.

Dacă dorești mai multe informații despre parcurile de afaceri din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.



0% comision
Thumb
500 - 4.920 mp

Globalworth Campus Bucuresti

Pompei, Bucuresti
  • 12,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
510 mp

Orhideea Towers

Grozavesti, Bucuresti
  • 16,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
467 - 3.000 mp

The Bridge Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 16€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
337 - 6.095 mp

Sema Parc Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 12,50 - 15€/mp, negociabil

Postari similare

Tendințe în piața spațiilor industriale pentru anul 2024


Anul 2024 se anunță a fi un an plin de provocări și oportunități în industria spațiilor industriale și logisticii. Companiile din acest domeniu se confruntă cu o serie de schimbări și perturbări, dar în același timp, inovațiile și tehnologiile emergente le oferă posibilitatea de a naviga cu succes prin peisajul în continuă schimbare. Iată o […]


Citeste mai mult

Inovația in Arhitectura Digitală: Redefineste spațiile de birouri corporate


În contextul dinamic al industriei B2B, o nouă paradigmă în arhitectura corporativă ia naștere, transformând spațiile de lucru în adevarate sanctuare ale inovației. De la beton la cod, această evoluție remarcabilă nu doar reflectă ritmul rapid al tehnologiei, ci și inspiră colaborare și creativitate într-un mod neașteptat. Într-un peisaj dominat de algoritmi și transformări digitale, […]


Citeste mai mult

Iata care sunt cele mai bune zone din Bucuresti de inchiriat spatii de business: birouri si hale industriale


Bucurestiul este nu doar capitala tarii, ci si un pol al afacerilor si inovatiei. Alegerea unei locatii potrivite pentru spatiul de birou sau hala industriala pentru desfasurarea activitatii companiei tale poate influenta semnificativ succesul afacerii pe care o detii. Cu toate ca alegerea celei mai bune zone din Bucuresti pentru inchiriat spatii de business depinde […]


Citeste mai mult