Primăria Sectorului 5 propune un proiect pentru dezvoltarea celui mai mare teren liber din București

Primăria Sectorului 5 a organizat de curând o dezbatere publică privind dezvoltarea proiectului Antiaeriană, pe cel mai mare teren liber din București, de circa 110 hectare. Alături de firma noastră, la discuții au fost invitați și reprezentanți ai principalilor dezvoltatori imobiliari din București și ai mai multor mari companii de consultanță imobiliară.

Proiectul inițial propune construirea unui hub tehnologic, unde să fie atrași tineri angajați, dar și a 40.000 locuințe, o sală polivalentă, terenuri de sport, școală și o maternitate, amplasate așa cum se arată în imaginea alăturată.

Primăria Sector 5 a semnat un acord de asistență tehnică cu Banca Mondială, având în vedere realizarea în comun a temei de proiectare pentru dezvoltarea urbanistică, dar și componenta economică și de atragere a investitorilor.

Proiectul este inclus și în Planul de dezvoltare durabilă a Sectorului 5, alături de alte șapte planuri prioritare, printre care se numără și autostrada urbană Cotroceni-Progresul, care va urma traseul fostei căi ferate dintre cele două cartiere și un hub de transport urban în zona Progresul, un proiect de regenerare urbană în zona ROCAR – un mixt de comercial și locuințe și un proiect de regenerare urbană cu destinație de retail și turism în zona Uranus, amenajarea unei zone pietonale și de ciclism între Centrul Istoric – Parcul Academiei și zona George Coșbuc.

Deocamdată nu există stabilită o perioadă de timp, pentru realizarea proiectelor.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din sectorul 5, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 20 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

Spațiile verzi au devenit cele mai căutate facilități oferite de business park-uri


Chiar dacă criza pandemică a încetinit ritmul construcției de clădiri noi de birouri, cele livrate în perioada pandemiei, sau care se află acum în lucru, s-au adaptat la noile cerințe venite din partea chiriașilor. Ca urmare a încetării stării de alertă începând cu data de 09.03.2022 și a ridicării restricțiilor pentru limitarea răspândirii Covid-19, companiile […]


Citeste mai mult

Cosolidare versus Atomizare pe piata de birouri

Consolidare versus “atomizare” pe piata de birouri datorita COVID 19


Ce vor face companiile in perioada post-COVID 19? Se vor intoarce la strategia de consolidare prin care posturile de lucru dintr-un oras erau concentrate intr-o singura cladire sau intr-un singur business park? Sau vor opta pentru “atomizarea” acestora prin munca de acasa (Work from Home) sau prin munca langa casa (Work Near Home)? Sau vor […]


Citeste mai mult

Clădirile de birouri din zona centrală ZACA și proiectele din afara zonei cu interdicții pentru mașinile poluante


Update 24.10.2019 Primăria Capitalei a aprobat introducerea vinietei în București. În zona centrală, nu vor mai avea voie de anul viitor mașinile sub euro 3 (Non-Euro, Euro 1 și Euro 2), iar din 2021 nici cele sub Euro 4. Toate mașinile sub euro 5 vor plăti vinietă pentru a circula pe celelalte străzi, în afara […]


Citeste mai mult