Birouri pentru IMM-uri

Piata investitiilor in birouri pentru IMM-uri se dezmorteste

Zona Piata Victoriei a devenit cea mai ravnita locatie pentru firmele care cauta un sediu nou deoarece este un punct nodal de acces spre toate zonele Bucurestiului, atat cu mijloacele de transport in comun, cat si cu masina. In aceasta zona au fost dezvoltate recent proiecte imobiliare de anvergura destinate companiilor mari, pentru firmele mici si mijlocii existand in Piata Victoriei doar optiunea blocurilor.

Sunt insa si IMM-uri ce isi doresc sedii care sa le confere o anumita imagine, confort, spatii tip open space. “Pretentiile lor nu sunt mari: un spatiu care sa se plieze sau sa fie adaptabil structurii firmei, climatizare, locuri de parcare, o cladire stradala sau usor de reperat, acces la mijlocele de transport in comun, finisaje moderne, o constructie solida, bine facuta, nu ceva de mantuiala, un spatiu de birou civilizat care sa se incadreze in buget”, afirma Irina Nastase, director comercial al agentiei ESOP Consulting.

In sprijinul acestor companii vine un proiect recent finalizat care apartine unui investitor roman, persoana fizica. Cladirea promovata de ESOP este special conceputa pentru IMM-uri. Este compusa din P+5, cu o suprafata totala 1380 mp utili. Parterul are un spatiu de receptie, si un spatiu independent de 110 mp (open space, 2 grupuri sanitare), ideal pentru o agentie de turism sau orice alta firma de servicii profesionale care lucreaza cu publicul. Etajele 1, 2, 3, si 4 sunt identice si au fiecare cate 260 mp (open space, hol si 2 grupuri sanitare), etajul 5 are 230 mp, plus o terasa de 30 mp.

Spatiile sunt doatate cu aer conditionat, telefon, mocheta, parcare, paza. Finisajele sunt moderne, de buna calitate: gresie, faianta, termopan. Cladirea este pozitionata stradal, are acces usor la mijloce de transport in comun, fiind un spatiu ideal pentru IMM-uri, afirma Irina Nastase de la ESOP.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

În București, în primele nouă luni din 2021, s-au căutat birouri mici, de până în 1.000 mp


Până la finalul lunii septembrie 2021 s-au închiriat mai multe spații de birouri noi, de până în 1.000 mp, decât în aceeași perioadă din 2020 și chiar din 2019 sau 2018, înainte de pandemie, potrivit unei analize realizare de compania imobiliara ESOP, pe baza datelor centralizate de principalii brokeri pe piața de birouri. În total, […]


Citeste mai mult

Din ce domenii provin chiriașii de birouri


Domeniile din care provin chiriașii de birouri se echilibrează ca pondere. Un sub-domeniu nou, de nișă, cel de e-commerce este în creștere și dă un impuls domeniului serviciilor profesionale, de care aparține, potrivit monitorizării realizate de ESOP Consulting la nivelul lui 2020 și în prima lună din 2021. Un exemplu în acest sens este extinderea […]


Citeste mai mult

Distribuitorul de produse pentru cabinete stomatologice Dentotal își mută birourile în Equilibrium I


Dentotal a închiriat un spațiu de birouri de 650 mp în clădirea Equilibrium I, prin intermediul companiei de consultanță ESOP Consulting. Domeniul medical și farmaceutic a urcat la o cotă de piață de 10%, în primele nouă luni din 2020, ca pondere a suprafeței de birouri închiriate în București, față de 3% cât avea anul […]


Citeste mai mult