Extinderi in 2014: Ramboll

Mai multe extinderi in 2014: Ramboll cu 1.300 mp, prin ESOP

Compania Ramboll si-a extins suprafata inchiriata in cladirea Phoenicia BC, din zona Unirii- Alba Iulia, din Capitala, la 1.300 mp, tranzactia fiind realizata prin intermediul ESOP.

„In Bucuresti, anul trecut expansiunile in sedii existente au crescut ca volum, dar si ca pondere: au insumat o suprafata totala de 19.601 mp, cu 5% mai mult ca in anul anterior, iar ca pondere au reprezentat aproape o cincime din totalul suprafetei de birouri ce au facut obiectul unor contracte de reinnoire. Acest lucru inseamna ca in medie pentru fiecare contract reinnoit, spatiul a crescut cu 20% in suprafata. Si 2014 se anunta un an bun pentru expansiuni in sedii existente, numai in primul trimestru fiind inregistrata o suprafata totala de 7.369 mp, ceea ce reprezinta 12% din totalul activitatii de tranzactionare, dublu fata de ponderea inregistrata pentru anul 2013”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting l CORFAC International.

Cladirea Phoenicia Business Center

Phoenicia BC este amplasata in zona Unirii- Alba Iulia si este o constructie noua, cu opt etaje si finisaje de calitate superioara. Phoenicia BC are in total o suprafata inchiriabila de 13.000 mp, fiind dotata cu patru lifturi, cablare date-voce, sistem performant de climatizare si are asigurata paza si protectia in permanenta. Ca facilitati, complexul din care face parte cladirea de birouri dispune de clinica de intretinere, bistro si aparthotel in apropiere.

Despre Ramboll in Romania

Dupa o experienta de 12 ani in managementul proiectelor din Romania, Ramboll Group a decis, in anul 2005, infiintarea unei structuri permanente de reprezentare – Ramboll Romania. Dezvoltarea rapida a Ramboll Romania a intarit tendinta de consolidare si internationalizare in sectorul de consultanta adoptata la nivelul Ramboll Grup.
La inceputul acestui an, Grupul Ramboll, a achizitionat compania Blom Romania, specializata in servicii de inginerie geospatiala, de cadastru, masuratori de teren, cartografiere digitala, fotogrametrie si planificare urbana. Prin aceasta achizitie, s-a creat Ramboll South East Europe, cu 100 angajati permanenti in Romania, care, printre alte servicii, ofera consultanta in mediu pentru sase mari companii de utilitati din Hunedoara, Brasov, Oradea, Constanta, Arad si Dolj.

Cele doua companii vor fuziona in 2014. Dupa unificare, Ramboll se va pozitiona printre consultantii importanti in domeniul ingineriei hidraulice si a mediului in Romania.

La nivel international, Ramboll Group ofera consultanta complexa, prin dezvoltarea de activitati in domeniile ingineriei de mediu si apelor, management si IT si are aproximativ 10.000 de angajati, dispusi in peste 200 de birouri din 21 de tari.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult