Magazinul București va avea două etaje de birouri

Magazinul București a fost pe vremuri o construcție etalon situată la capătul străzii Lipscani, din Centrul Istoric, o destinație cunoscută de cumpărături a bucureștenilor, din 1930 și până la mijlocul anilor 1990, dar care a fost lăsată în paragină în ultimii 15 ani, din cauza numeroaselor treceri de la un proprietar la altul.

Acum, noul investitor olandez vrea să o aducă din nou în prim plan, obținând autorizația de construire pentru un proiect de renovare, care prevede ca la etajele patru și cinci să fie disponibile spații de birouri.

Lucrările de construcție au început în aceste zile, vor dura un an, spațiile urmând a fi disponibile la sfârșitul lui 2019.

Suprafața totală închiriabilă a clădirii, incluzând spațiile de retail și birourile este de 3.085 mp, din care spațiile de birouri vor ocupa o suprafață de 708 mp.

Clădirea Magazinul București va avea un subsol, parter, cinci etaje și un al șașelea etaj retras și se află în zona ultracentrală a Centrului Istoric din București, la capătul străzii pietonale Lipscani, către stația de metrou Unirii (aflată la 360 metri distanță), în apropierea celui mai mare hub de petrecere a timpului liber, cu peste 300 de restaurante, cafenele, pub-uri și bisto-uri.

La 5 minute de mers pe jos se află Universitatea din București și la 7 minute de mers pe jos centrul comercial Unirea Shopping Center.

Proiectul prevede renovarea și remodelarea fațadei și a clădirii și dotarea cu două lifturi de mare viteză, prize date-voce, cablare voce-date, hidranți, climatizare cu sistem 4 pipes, centrală termică.

Construcția veche a fost realizată la mijlocul anilor 1930, dar acum va fi consolidată și remodelată, pentru a asigura facilități moderne pentru magazinele care vor popula etajele inferioare și confort sporit de lucru, pentru angajații birourilor de la etajele superioare.

La ultimul etaj spațiul este destinat unui restaurant tip sky bar, cu panoramă asupra împrejurimilor.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din zona Unirii, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ce cladiri de birouri se vor da in folosinta in Bucuresti, in 2023


Pentru anul 2023 este preconizata livrarea a numai aprox. 153.000 mp de spatii de birouri de clasa superioara. Ritmul construirii de cladiri de birouri a incetinit in Bucuresti simtitor in ultimii ani, iar 2022 a fost primul an in care acest lucru a fost vizibil. O parte dintre proiectele multifazice programate au mai amanat dezvoltarea […]


Citeste mai mult

Ce clădiri de birouri se vor da în folosință în 2022 și unde


În 2022, cele mai multe spații de birouri se vor da în folosință în zonele Cotroceni – Răzoare – Grozăvești „În total, în 2022, estimăm că se va livra o suprafață totală de 162.087 mp spații de birouri de clasă A. Aprox. 59% din aceste spatii se vor livra in zona Centru-Vest a capitalei (94.723 […]


Citeste mai mult

Ce clădiri de birouri se vor da în folosință în 2021


Nouă clădiri de birouri din București au programate livrări de spații anul viitor, cu o suprafață cumulată de 171.341 mp. Toate au lucrările de construcție în grafic și cinci dintre acestea au pre-închiriate spații care ajung la aproximativ 60.000 mp. Ca noutate, se observă o mai mare pondere a teraselor exterioare, care sunt mai generoase […]


Citeste mai mult