Inchirierea unor vile istorice

Fostul sediu al Ambasadei Siriei va fi transformat intr-un liceu privat

Compania imobiliara ESOP Consulting a intermediat inchirierea vilei din Lascar Catargiu nr. 50, de 728 mp, care a servit ca sediu al Ambasadei Siriei la Bucuresti, peste 10 ani. Invatamantul privat furnizeaza o cerere in crestere de spatii de inchiriat, pentru toate varstele de copii si elevi (fie ca este vorba de gradinita, scoala primara, gimnaziala, liceu sau activitati tip after-school).

“Inchirierea de cladiri vechi, cu parfum de epoca de catre unitati private de invatamant reprezinta o nisa intr-o continua dezvoltare. Numai in aceasta luna am intermediat doua tranzactii de acest gen: inchirierea unei vilei de 728 mp, din zona Victoriei, de catre Scoala Europeana Bucuresti, care intentioneaza sa o amenajeze intr-un liceu privat si inchirierea unei vile de 210 mp, in zona Cotroceni, de catre Injoy, un after-school, cu scoala de vara. Astfel, numai in ultimii doi ani am primit un numar dublu de cereri, venite atat din partea unor institutii de invatamant privat care se infiinteaza, cat si a altora care se extind”, declara Alexandru Petrescu, manager al companiei imobiliare ESOP Consulting.

Descrierea vilei din Lascar Catargiu

vila-de-inchiriat-lascar-catargiu-bucurestiCladirea in care va functiona viitorul liceu Scoala Europeana Bucuresti a fost construita in 1910 si a stat mult timp in patrimoniul RAPPS, fiind retrocedata fostilor proprietari abia anul trecut. In total, vila are o suprafata inchiriabila de 728 mp, dispusa pe demisol, subsol, parter, etaj si mansarda, fiind deservita de patru locuri de parcare si o curte de 490 mp.

Imobilul are in total 18 camere, patru bai, doua bucatarii si numeroase spatii tehnice. Amplasat pe strada Lascar Catargiu, nr 50, in apropierea Pietei Victoriei si foarte aproape de Guvern, viitorul liceu va beneficia de un acces facil, din toate zonele Capitalei si la toate mijloacele de transport: metrou si RATTB.

Descrierea vilei din Cotroceni

vila-de-inchiriat-cotroceniVila de pe strada Ion Manolescu nr. 10 in care va functiona un before&after-school se afla in zona Cotroceni, in imediata apropiere a Palatului Cotroceni si a Parcului Romniceanu. In total, imobilul are o suprafata inchiriabila de 210 mp, sapte camere, patru bai, o bucatarie si spatii tehnice, dispuse pe mai multe niveluri: subsol, parter, etaj si mansarda.

Scoala Europeana Bucuresti a fost infiintata in 2001 si avea la acea data o singura clasa cu noua elevi. In 2012 a ajuns la un total de 270 elevi inscrisi, in 20 clase, din toate ciclurile de invatamant: primar, gimnazial si liceu. Vila inchiriata prin intermediul companiei ESOP va servi pentru extinderea activitatii liceului.

Ca facilitati, elevii care se inscriu la Scoala Europeana Bucuresti beneficiaza de mai multa atentie din partea profesorilor – o clasa avand cel mult 15 elevi inscrisi, biblioteca, teren de sport, cantina, transport, activitati extrascolare precum invatarea intensiva a limbilor straine, design, teatru, pian, chitara, dans etc.

Injoy se va deschide in luna iunie si va oferi servicii educationale before & after-school, summer-school, cat si numeroase cursuri pentru cei mici. Sub motto-ul :Learn with joy!, copiii de la cinci la 14 ani, vor frecventa cursuri de actorie, oratorie, dansuri de societate, desen si pictura, sah, mindlab, chitara, canto, modelaj, gimnastica ritmica, bune maniere, engleza –cu profesor nativ, franceza si germana.

Pe timpul vacantei scolare, Injoy organizeaza un summer-school, in care copiii isi pot petrece toata ziua in compania altor copii, dar invatand lucruri noi sau crescandu-si performantele sportive – inot, tenis de camp, echitatie -si imbunatatindu-si cunostiintele de limba engleza si limba franceza, predate intr-o maniera interactiva. Misiunea echipei de pedagogi si profesionisti este sa descopere talentul fiecarui copil, sa-l modeleze, sa gaseasca ceea ce-i place si, astfel, sa invete cu bucurie!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Din ce domenii provin chiriașii de birouri


Domeniile din care provin chiriașii de birouri se echilibrează ca pondere. Un sub-domeniu nou, de nișă, cel de e-commerce este în creștere și dă un impuls domeniului serviciilor profesionale, de care aparține, potrivit monitorizării realizate de ESOP Consulting la nivelul lui 2020 și în prima lună din 2021. Un exemplu în acest sens este extinderea […]


Citeste mai mult

Distribuitorul de produse pentru cabinete stomatologice Dentotal își mută birourile în Equilibrium I


Dentotal a închiriat un spațiu de birouri de 650 mp în clădirea Equilibrium I, prin intermediul companiei de consultanță ESOP Consulting. Domeniul medical și farmaceutic a urcat la o cotă de piață de 10%, în primele nouă luni din 2020, ca pondere a suprafeței de birouri închiriate în București, față de 3% cât avea anul […]


Citeste mai mult

Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori


În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că […]


Citeste mai mult