Liceu privat intr-o fosta ambasada

ESOP in presa: Liceu privat intr-o fosta ambasada.
Un imobil antebelic din centrul Capitalei va gazdui Scoala Europeana Bucurest

Scoala Europeana Bucuresti isi va desfasura activitatea in fostul sediu al Ambasadei Siriei, un imobil vechi, construita la 1910, titreaza ADEVARUL.

Cererea scolilor particulare pentru spatii de inchiriat precum vile de lux sau imobile de epoca este in crestere, potrivit companiei imobiliare ESOP Consulting. “Inchirierea de cladiri vechi, cu parfum de epoca de catre unitati private de invatamant reprezinta o nisa intr-o continua dezvoltare. Numai in aceasta luna am intermediat doua tranzactii de acest gen”, a declarat Alexandru Petrescu, managerul agentiei.

Scoala Europeana Bucuresti (SEB), o unitate de invatamant privat, a inchiriat o vila in zona Victoriei, care a servit, timp de peste 10 ani, ca sediu al Ambasadei Siriei la Bucuresti. Cladirea, situata pe strada Lascar Catargiu, a fost construita in 1910 si a fost mult timp in patrimoniul RAPPS, fiind retrocedata fottilor proprietari abia anul trecut. In total, vila are o suprafata inchiriabila de 728 mp, dispusa pe demisol, subsol, parter, etaj ti mansarda. Totodata, imobilul dispune de patru locuri de parcare ti de o curte de aproape 500 de metri patrati. Imobilul are in total 18 camere, patru bai, doua bucatarii si numeroase spatii tehnice.

SEB a fost infiintata in 2001 si a ajuns la un numar de 270 de elevi inscrisi in 20 de clase, din toate ciclurile de invatamant: primar, gimnazial ti liceu. Vila inchiriata va servi pentru extinderea activitatii scolii. Suma pentru care a fost inchiriat imobilul este confidentiala.

After-school de lux

De asemenea, o alta unitate de invatamant de lux a inchiriat o vila scumpa din zona Cotroceni. After-school-ul Injoy isi va desfasura activitatea intr-o cladire de pe strada Ion Manolescu. In total, imobilul are o suprafata inchiriabila de 210 de metri patrati, sapte camere, patru bai, o bucatarie si spatii tehnice, dispuse pe mai multe niveluri: subsol, parter, etaj si mansarda. Injoy se va deschide in luna iunie si va oferi servicii educationale before&after-school, o scoala de vara, cat si numeroase cursuri pentru cei mici.

„Numai in ultimii doi ani am primit un numar dublu de cereri, venite atat din partea unor institutii de invatamant privat care se infiinteaza, cat si a altora care se extind”, a adaugat managerul companiei. ESOP este unul dintre principalii consultanti imobiliari ce lucreaza de 10 ani in piata birourilor. ESOP este lider pe segmentul inchirierilor de birouri catre companii medii.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori


În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că […]


Citeste mai mult

Piața spațiilor de birouri în trimestrul trei a fost trasă în sus de renegocieri


În trimestrul trei din 2020, abia încheiat, piața închirierilor de birouri a cumulat 56.730 mp și s-a apropiat ca volum de același trimestru din 2019, reprezentând circa 88% din acea perioadă, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spații, chiriașii au preferat să rămână în aceleași clădiri […]


Citeste mai mult

Tranzacțiile mari de birouri, de peste 10.000 mp au fost realizate doar de companii din domeniile IT&C și Financiar, în 2019


• Împărțirea pieței de birouri după mărimea spațiilor noi tranzacționate: marii chiriași de birouri au dominat piața în 2019, în București, segmentul tranzacțiilor cu suprafețe de peste 10.000 mp cumulând cel mai mare volum de spații noi tranzacționate • 75% din marii chiriași au fost din domeniul IT&C și 25% din domeniul Financiar Șapte tranzacții […]


Citeste mai mult

Adaugati un comentariu nou

*/ ?>