Liceu privat intr-o fosta ambasada

ESOP in presa: Liceu privat intr-o fosta ambasada.
Un imobil antebelic din centrul Capitalei va gazdui Scoala Europeana Bucurest

Scoala Europeana Bucuresti isi va desfasura activitatea in fostul sediu al Ambasadei Siriei, un imobil vechi, construita la 1910, titreaza ADEVARUL.

Cererea scolilor particulare pentru spatii de inchiriat precum vile de lux sau imobile de epoca este in crestere, potrivit companiei imobiliare ESOP Consulting. “Inchirierea de cladiri vechi, cu parfum de epoca de catre unitati private de invatamant reprezinta o nisa intr-o continua dezvoltare. Numai in aceasta luna am intermediat doua tranzactii de acest gen”, a declarat Alexandru Petrescu, managerul agentiei.

Scoala Europeana Bucuresti (SEB), o unitate de invatamant privat, a inchiriat o vila in zona Victoriei, care a servit, timp de peste 10 ani, ca sediu al Ambasadei Siriei la Bucuresti. Cladirea, situata pe strada Lascar Catargiu, a fost construita in 1910 si a fost mult timp in patrimoniul RAPPS, fiind retrocedata fottilor proprietari abia anul trecut. In total, vila are o suprafata inchiriabila de 728 mp, dispusa pe demisol, subsol, parter, etaj ti mansarda. Totodata, imobilul dispune de patru locuri de parcare ti de o curte de aproape 500 de metri patrati. Imobilul are in total 18 camere, patru bai, doua bucatarii si numeroase spatii tehnice.

SEB a fost infiintata in 2001 si a ajuns la un numar de 270 de elevi inscrisi in 20 de clase, din toate ciclurile de invatamant: primar, gimnazial ti liceu. Vila inchiriata va servi pentru extinderea activitatii scolii. Suma pentru care a fost inchiriat imobilul este confidentiala.

After-school de lux

De asemenea, o alta unitate de invatamant de lux a inchiriat o vila scumpa din zona Cotroceni. After-school-ul Injoy isi va desfasura activitatea intr-o cladire de pe strada Ion Manolescu. In total, imobilul are o suprafata inchiriabila de 210 de metri patrati, sapte camere, patru bai, o bucatarie si spatii tehnice, dispuse pe mai multe niveluri: subsol, parter, etaj si mansarda. Injoy se va deschide in luna iunie si va oferi servicii educationale before&after-school, o scoala de vara, cat si numeroase cursuri pentru cei mici.

„Numai in ultimii doi ani am primit un numar dublu de cereri, venite atat din partea unor institutii de invatamant privat care se infiinteaza, cat si a altora care se extind”, a adaugat managerul companiei. ESOP este unul dintre principalii consultanti imobiliari ce lucreaza de 10 ani in piata birourilor. ESOP este lider pe segmentul inchirierilor de birouri catre companii medii.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult