Liceu privat intr-o fosta ambasada

ESOP in presa: Liceu privat intr-o fosta ambasada.
Un imobil antebelic din centrul Capitalei va gazdui Scoala Europeana Bucurest

Scoala Europeana Bucuresti isi va desfasura activitatea in fostul sediu al Ambasadei Siriei, un imobil vechi, construita la 1910, titreaza ADEVARUL.

Cererea scolilor particulare pentru spatii de inchiriat precum vile de lux sau imobile de epoca este in crestere, potrivit companiei imobiliare ESOP Consulting. “Inchirierea de cladiri vechi, cu parfum de epoca de catre unitati private de invatamant reprezinta o nisa intr-o continua dezvoltare. Numai in aceasta luna am intermediat doua tranzactii de acest gen”, a declarat Alexandru Petrescu, managerul agentiei.

Scoala Europeana Bucuresti (SEB), o unitate de invatamant privat, a inchiriat o vila in zona Victoriei, care a servit, timp de peste 10 ani, ca sediu al Ambasadei Siriei la Bucuresti. Cladirea, situata pe strada Lascar Catargiu, a fost construita in 1910 si a fost mult timp in patrimoniul RAPPS, fiind retrocedata fottilor proprietari abia anul trecut. In total, vila are o suprafata inchiriabila de 728 mp, dispusa pe demisol, subsol, parter, etaj ti mansarda. Totodata, imobilul dispune de patru locuri de parcare ti de o curte de aproape 500 de metri patrati. Imobilul are in total 18 camere, patru bai, doua bucatarii si numeroase spatii tehnice.

SEB a fost infiintata in 2001 si a ajuns la un numar de 270 de elevi inscrisi in 20 de clase, din toate ciclurile de invatamant: primar, gimnazial ti liceu. Vila inchiriata va servi pentru extinderea activitatii scolii. Suma pentru care a fost inchiriat imobilul este confidentiala.

After-school de lux

De asemenea, o alta unitate de invatamant de lux a inchiriat o vila scumpa din zona Cotroceni. After-school-ul Injoy isi va desfasura activitatea intr-o cladire de pe strada Ion Manolescu. In total, imobilul are o suprafata inchiriabila de 210 de metri patrati, sapte camere, patru bai, o bucatarie si spatii tehnice, dispuse pe mai multe niveluri: subsol, parter, etaj si mansarda. Injoy se va deschide in luna iunie si va oferi servicii educationale before&after-school, o scoala de vara, cat si numeroase cursuri pentru cei mici.

„Numai in ultimii doi ani am primit un numar dublu de cereri, venite atat din partea unor institutii de invatamant privat care se infiinteaza, cat si a altora care se extind”, a adaugat managerul companiei. ESOP este unul dintre principalii consultanti imobiliari ce lucreaza de 10 ani in piata birourilor. ESOP este lider pe segmentul inchirierilor de birouri catre companii medii.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Din ce domenii provin chiriașii de birouri


Domeniile din care provin chiriașii de birouri se echilibrează ca pondere. Un sub-domeniu nou, de nișă, cel de e-commerce este în creștere și dă un impuls domeniului serviciilor profesionale, de care aparține, potrivit monitorizării realizate de ESOP Consulting la nivelul lui 2020 și în prima lună din 2021. Un exemplu în acest sens este extinderea […]


Citeste mai mult

Distribuitorul de produse pentru cabinete stomatologice Dentotal își mută birourile în Equilibrium I


Dentotal a închiriat un spațiu de birouri de 650 mp în clădirea Equilibrium I, prin intermediul companiei de consultanță ESOP Consulting. Domeniul medical și farmaceutic a urcat la o cotă de piață de 10%, în primele nouă luni din 2020, ca pondere a suprafeței de birouri închiriate în București, față de 3% cât avea anul […]


Citeste mai mult

Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori


În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că […]


Citeste mai mult