ESOP – Divizia Corporate

ESOP – Divizia Corporate a asistat in relocare sapte mari companii

mrLa un an de la infiintarea sa ca structura distincta in cadrul Departamentului de Birouri, ESOP Corporate, divizia de consultanta pentru clienti corporatii, anunta incheierea a 7 tranzactii de birouri de peste 1.000 mp, totalizand aproximativ 14.000 mp (dintr-un total de peste 70 tranzactii realizate la nivelul firmei, cumuland aproximativ 40.000 mp).

„Existenta unei divizii dedicate serviciilor Corporate ne-a permis o mai buna concentrare asupra acestui segment si o crestere cu 150% a volumul tranzactiilor mari, fata de anul precedent. Experienta ESOP de companie antreprenoriala ne-a ajutat de asemenea in gasirea unor solutii viabile de sediu pentru companii importante si deopotriva in identificarea de chiriasi reprezentativi pentru proiecte de birouri de anvergura din piata ”, declara Mirela Raicu, Manager al Diviziei Birouri Corporate din cadrul ESOP Consulting l CORFAC International.
.

Printre companiile ce si-au relocat in 2014 sediul prin intermediul Diviziei Corporate a ESOP s-au numarat:

  • 1 & 1 Internet Development, compania germana care a inchiriat o suprafata de aproximativ 3.500 mp in Sky Tower, turnul emblematic in Romania.
  • Proiect Bucuresti, una dintre cele mai mari companii de arhitectura din Romania, ce a inchiriat 1.150 mp de asemenea in cadru SkyTower.
  • SNC Lavalin Romania, companie canadiana prezenta in peste 100 de tari, ce a inchiriat 2.000 mp, in Hermes Business Campus.
  • Burda Romania, ce a consolidat sediile companiei, dupa recenta preluare a grupului Sanoma Hearst Romania, intr-un spatiu de aproximativ 1.700 mp, in Olympia Tower.
  • Gopet Romania, companie regionala de expeditie, ce a inchiriat 1.400 mp in cladirea Ethos House (fiind chiriasul cu suprafata cea mai mare din cladire la momentul livrarii sale).
  • Scorseze Ambulanta Privata, ce a inchiriat o suprafata de 1.600 mp intr-o cladire din zona de nord – Gheorghe Titeica.

Tot prin Divizia ESOP Corporate s-a intermediat si tranzactia de achizitie a unui nou sediu de catre Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale”(UNATC), sediu achizitionat pentru nevoile proprii ale institutiei. Tranzactia – avand ca obiect o cladire de birouri cu o suprafata de 2.200 mp, situata in zona Universitate in Bucuresti – a avut o valoare de peste 3.000.000 euro.

divizia-corporate-esopLa nivelul pietei, tranzactiile de relocare cu suprafete de peste 1.000 mp, incheiate de principalii 7 brokeri din Forumul companiilor de consultanta imobiliara s-au ridicat la un numar de 58 de tranzactii, totalizand aproximativ 125.000 mp.

Anul 2014 a marcat evolutii pozitive pentru o serie de indicatori relevanti la nivelul pietei de birouri. Astfel, suprafata medie a tranzactiilor de relocare a crescut cu 33% (de la o suprafata medie de 881 mp in 2013, la 1.172 mp in 2014). De asemenea, volumul tranzactiilor de relocare implicand suprafete de peste 1.000 mp a inregistrat o crestere de 36% fata de anul trecut. Suntem increzatori ca aceste evolutii favorabile vor continua si pe parcursul anului 2015, numeroase companii mari aflandu-se deja in procese de analiza a optimizarii sediului sau de expansiune a business-ului”, declara Mirela Raicu, din cadrul ESOP Consulting l CORFAC International.

Daca ai nevoie de servicii de consultanta imobiliara, ne-ar face placere sa ne cunoastem! Trimite-ne un email si revenim in maxim 24 de ore:[contact-form-7 404 "Not Found"]


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori


În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că […]


Citeste mai mult

Piața spațiilor de birouri în trimestrul trei a fost trasă în sus de renegocieri


În trimestrul trei din 2020, abia încheiat, piața închirierilor de birouri a cumulat 56.730 mp și s-a apropiat ca volum de același trimestru din 2019, reprezentând circa 88% din acea perioadă, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spații, chiriașii au preferat să rămână în aceleași clădiri […]


Citeste mai mult

Tranzacțiile mari de birouri, de peste 10.000 mp au fost realizate doar de companii din domeniile IT&C și Financiar, în 2019


• Împărțirea pieței de birouri după mărimea spațiilor noi tranzacționate: marii chiriași de birouri au dominat piața în 2019, în București, segmentul tranzacțiilor cu suprafețe de peste 10.000 mp cumulând cel mai mare volum de spații noi tranzacționate • 75% din marii chiriași au fost din domeniul IT&C și 25% din domeniul Financiar Șapte tranzacții […]


Citeste mai mult

Adaugati un comentariu nou

*/ ?>