ESOP – Divizia Corporate

ESOP – Divizia Corporate a asistat in relocare sapte mari companii

La un an de la infiintarea sa ca structura distincta in cadrul Departamentului de Birouri, ESOP Corporate, divizia de consultanta pentru clienti corporatii, anunta incheierea a 7 tranzactii de birouri de peste 1.000 mp, totalizand aproximativ 14.000 mp (dintr-un total de peste 70 tranzactii realizate la nivelul firmei, cumuland aproximativ 40.000 mp).

„Existenta unei divizii dedicate serviciilor Corporate ne-a permis o mai buna concentrare asupra acestui segment si o crestere cu 150% a volumul tranzactiilor mari, fata de anul precedent. Experienta ESOP de companie antreprenoriala ne-a ajutat de asemenea in gasirea unor solutii viabile de sediu pentru companii importante si deopotriva in identificarea de chiriasi reprezentativi pentru proiecte de birouri de anvergura din piata ”, declara Mirela Raicu, Manager al Diviziei Birouri Corporate din cadrul ESOP Consulting l CORFAC International..

Printre companiile ce si-au relocat in 2014 sediul prin intermediul Diviziei Corporate a ESOP s-au numarat:

  • 1 & 1 Internet Development, compania germana care a inchiriat o suprafata de aproximativ 3.500 mp in Sky Tower, turnul emblematic in Romania.
  • Proiect Bucuresti, una dintre cele mai mari companii de arhitectura din Romania, ce a inchiriat 1.150 mp de asemenea in cadru SkyTower.
  • SNC Lavalin Romania, companie canadiana prezenta in peste 100 de tari, ce a inchiriat 2.000 mp, in Hermes Business Campus.
  • Burda Romania, ce a consolidat sediile companiei, dupa recenta preluare a grupului Sanoma Hearst Romania, intr-un spatiu de aproximativ 1.700 mp, in Olympia Tower.
  • Gopet Romania, companie regionala de expeditie, ce a inchiriat 1.400 mp in cladirea Ethos House (fiind chiriasul cu suprafata cea mai mare din cladire la momentul livrarii sale).
  • Scorseze Ambulanta Privata, ce a inchiriat o suprafata de 1.600 mp intr-o cladire din zona de nord – Gheorghe Titeica.

Tot prin Divizia ESOP Corporate s-a intermediat si tranzactia de achizitie a unui nou sediu de catre Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale”(UNATC), sediu achizitionat pentru nevoile proprii ale institutiei. Tranzactia – avand ca obiect o cladire de birouri cu o suprafata de 2.200 mp, situata in zona Universitate in Bucuresti – a avut o valoare de peste 3.000.000 euro.

La nivelul pietei, tranzactiile de relocare cu suprafete de peste 1.000 mp, incheiate de principalii 7 brokeri din Forumul companiilor de consultanta imobiliara s-au ridicat la un numar de 58 de tranzactii, totalizand aproximativ 125.000 mp.

„Anul 2014 a marcat evolutii pozitive pentru o serie de indicatori relevanti la nivelul pietei de birouri. Astfel, suprafata medie a tranzactiilor de relocare a crescut cu 33% (de la o suprafata medie de 881 mp in 2013, la 1.172 mp in 2014). De asemenea, volumul tranzactiilor de relocare implicand suprafete de peste 1.000 mp a inregistrat o crestere de 36% fata de anul trecut. Suntem increzatori ca aceste evolutii favorabile vor continua si pe parcursul anului 2015, numeroase companii mari aflandu-se deja in procese de analiza a optimizarii sediului sau de expansiune a business-ului”, declara Mirela Raicu, din cadrul ESOP Consulting l CORFAC International.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult