ESOP Corporate, spatii in cladiri premium

ESOP Corporate a incheiat cinci tranzactii de spatii in cladiri premium

sky-tower ESOP Corporate, noua divizie de business a companiei imobiliare ESOP Consulting a pornit cu dreptul in 2014 si a inchiriat cinci spatii in cladiri de birouri reprezentative din Bucuresti: doua spatii in Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania, catre Proiect Bucuresti si Bomax Group, un spatiu in cladirea Charles de Gaulle Plaza, catre Monsson Invest, un spatiu in Premium Plaza, catre Ecrion Software si un spatiu in River Plaza, catre Kruk Romania.

„Asa cum am prevazut la inceputul anului, din ce in ce multe companii repun pe lista criteriilor importante de selectie calitatea cladirilor de birouri, cautand spatii cu un plus de imagine si de confort. Urmand acest trend, Divizia ESOP Corporate a inregistrat rezultate bune in prima parte a anului 2014, lucru confirmat prin cele cinci tranzactii incheiate in cladiri premium clasa A si A+ , cu o suprafata totala de circa 4.500 mp.

La aceasta suprafata mai putem adauga si spatiile aflate in negocieri avansate in aceasta perioada, de inca 6.000-7.000 mp, ceea ce ne face sa estimam ca per total, volumul tranzactiilor incheiate de ESOP pe acest segment premium va depasi 11.000 mp, pana la sfarsitul anului”, declara Mirela Raicu, Manager Divizie Corporate si Partener in cadrul ESOP Consulting l CORFAC International.

Tranzactiile ESOP Corporate

In 2014, ESOP a intermediat inchirierea a doua noi spatii de birouri in cladirea Sky Tower, unul cu o suprafata de 1.158 mp catre Proiect Bucuresti, la etajul 9 si altul cu o suprafata 579 mp, catre compania Bomax Group, la etajul 16.Cele doua tranzactii recente ridica la trei numarul chiriasilor care si-au inchiriat sedii in Sky Tower, prin intermediul ESOP Consulting, in afara de Proiect Bucuresti si Bomax Group mai apeland la ESOP si compania Amadeus, primul chirias ce a ocupat un spatiu in Sky Tower.

Sky Tower este cel mai inalt turn de birouri din Romania (137 metri si 37 etaje), o cladire premium cu spatii clasa A+, dezvoltata de acelasi developer cu Mall Promenada, in imediata apropiere, intregul complex beneficiind de un amplasament bun, in zona Barbu-Vacarescu, noul business district al Bucurestiului, dotat cu infrastructura de transport completa – metrou, autobuz, tramvai.

Tot in prima parte a lui 2014, ESOP a intermediat inchirierea unui spatiu de 516 mp in cladirea Premium Plaza, din zona Victoriei catre compania Ecrion Software International, companie din domeniul IT.

De asemenea, compania Monsson Invest, specializata in energie din surse regenerabile a inchiriat prin ESOP un spatiu de 185 mp in cladirea CDG Plaza, situata in Piata Charles de Gaulle.

Premium Plaza este o cladire de birouri de clasa A, situata in apropierea America House, care mai are ca si chiriasi companii precum Capgemini, Webhelp. Tot in acest an, KRUK Romania a incheiat o tranzactie de 2.015 mp in River Plaza, situata in zona Unirii, un amplasament ultracentral, in imediata apropiere a sediului Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Despre chiriasi

 • Proiect Bucuresti este o companie de proiectare cu o experienta de aproape 60 de ani si cu mai mult de 100 de angajati, care evolueaza constant, avand capacitatea si experienta de a aborda toate tipurile de proiecte de arhitectura, structura, instalatii sau urbanism.
  .
 • Bomax Group este o companie din grupul de firme ELECTRICOM SA, infiintata in 1965, cand a fost cel mai mare importator al tarii de carbune, hidro si echipamente termice. In prezent, grupul este unui din principalii actori pe pe piata energiei electrice, ca furnizor si producator, cu o echipa de peste 150 de specialitati. Grupul este producator de energie din surse regenerabile (eoliana, co-generare solara),producator de panouri fotovoltaice, avand de asemenea si o divizie de proprietati imobiliare.
  .
 • Monsson Group s-a infiintat in 1997, iar firma Monsson Invest face parte din acesta, fiind specializata pe energie din surse regenerabile, devenind in timp un important dezvoltator de parcuri eoliene, cu peste 2,4 GW de proiecte in portofoliul sau. Monsson Group are 150 de angajati de specialitate si ofera o gama larga de servicii dedicate fermelor eoliene care cuprind dezvoltarea, constructia, operarea, intretinerea, cu service si mentenanta, precum si comercializarea de energie electrica.
  .
 • Ecrion Software Internationaleste sucursala a Ecrion Software Inc, o companie americana care produce solutii pentru generarea documentelor electronice folosite de companii si organizatii medii si mari.
  .
 • KRUK Romania a fost infiintata in anul 2007 de Grupul KRUK – liderul pietei de management al creantelor comerciale din Polonia. Compania este specializata in managementul integrat al creantelor, avand clienti atat din sectorul financiar, cat si companii de servicii. KRUK a dezvoltat activitati de colectare a creantelor bancare, a creantelor companiilor de asigurari si leasing, operatorilor de telefonie fixa si mobila, cat si ale companiilor de distributie a bunurilor de larg consum. Compania este, de asemenea, un jucator important pe piata achizitiei de portofolii de creante, in special de la banci.

Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult