ESOP pe prima pozitie pe piata de birouri

ESOP Consulting si-a marit echipa de consultanti pe segmentul de birouri

Compania imobiliara a angajat patru consultanti imobiliari, care se ocupa numai de inchirierea si vanzarea de spatii de birouri. Astfel, echipa de angajati pe segmentul OFFICE, din cadrul Esop Consulting a ajuns la un numar de 18, fiind cel mai mare departament de profil din randul companiilor imobiliare din Bucuresti.

„Inca din a doua parte a anului trecut am observat o crestere a cererii de spatii de birouri si am decis sa continuam procesul de consolidare a pozitiei de leader pe piata companiilor medii. Suntem probabil printre putinele companii imobiliare care au intrat in criza cu o capitalizare buna. Fiind o firma 100% romaneasca, prin flexibilitatea luarii deciziilor, rapid si eficient, am reusit sa fim profitabili in toti cei trei ani de criza”, a declarat Alexandru Petrescu, manager al companiei de consultanta ESOP Consulting.

Compania ESOP Consulting detine cea mai mare baza de date cu imobile de birouri de inchiriat din Bucuresti: in total 2.200 imobile, dintre care peste 720 cladiri cu spatii de inchiriat.

In urma cu zece ani, la infiintare, ESOP Consulting a pornit la drum cu patru angajati, din care trei se ocupau de segmentul de birouri. In 2010-2011, numarul angajatilor din cadrul companiei care se ocupau de spatii de birouri a fost de 14. In acest an, ESOP Consulting a angajat inca patru consultanti specializati pe segmentul spatiilor de birouri.

„De la inceput ne-am propus sa lucram pe cateva segmente bine definite ale pietei si sa ne facem treaba cat mai bine. Cea mai importanta piata pentru ESOP, pe care activam din 2002, este piata inchirierilor de spatii de birouri pentru companii medii (intre 10 si 100 angajati). Acest segment are o pondere de 75-80% din volumul nostru total de tranzactii”, afirma Alexandru Petrescu, manager al companiei de consultanta ESOP Consulting.

Primul trimestru din 2012 a fost mai bun decat cel din 2011

In primul trimestru din 2012, ESOP Consulting a urcat doua locuri in topul companiilor care au intermediat tranzactii de relocare in Capitala, cu o suprafata totala de 6.470 mp. In 2011, ESOP Consulting a fost implicata in tranzactii de relocare care au insumat 18.273 mp, dintr-un total de 169.695 mp, ocupand pozitia a patra in piata relocarilor realizate de consultantii imobiliari din Bucuresti.

ESOP este singura companie cu actionariat si management 100% romanesc aflata in topul primelor cinci firme care se ocupa de relocarea firmelor din Bucuresti. „ESOP ocupa prima pozitie pe piata inchirierilor de birouri pentru companiile medii, oferind cele mai multe optiuni de spatii de birouri, situate in centre de afaceri sau in vile, companiilor care au intre 10 si 100 de angajati”, completeaza Alexandru Petrescu.

Ca urmare a cresterii activitatii de inchiriere a spatiilor de birouri, cota de piata a Esop Consulting a urcat in primul trimestru din 2012 la 23,85% din volumul total de 29.602 mp, suprafete inchiriate de companiile medii si mari prin intermediul firmelor de consultanta imobiliara. In totalul de 29.602 mp inregistrati in tranzactiile de relocare in T1-2012 de consultantii imobiliari, nu au fost luate in calcul tranzactiile in care chiriasul si proprietarul fac parte din acelasi grup de firme.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult

5 moduri de lucru hibrid pentru a facilita revenirea la birou


Cu un context pandemic mai relaxat, inclusiv fără obligativitatea purtării măștilor în interior, companiile, alături de angajați, decid dacă folosesc în continuare sistemul de muncă hibrid si care dintre cele 5 moduri de lucru hibrid li se potriveste cel mai bine. Este posibil ca angajații să fi lucrat din mai multe locuri în această perioadă […]


Citeste mai mult