Romanian Real Estate Opportunities

ESOP a adus investitiile pentru IMM-uri la conferinta “Romanian Real Estate Opportunities”

Prima editie a Romanian Real Estate Opportunities a avut loc in data de 17 Aprilie 2006 la JW Marriott Grand Hotel s-a dovedit a fi un succes.

Evenimentul a fost organizat de Business Media Group in colaborare cu Europaproperty.com In prima parte au luat cuvantul reprezentantii celor mai importante companii din domeniul imobiliar iar in cea de-a doua parte au fost prezentate cele mai mari si interesante proiecte de pe piata din Romania.

La eveniment alaturi de ESOP au mai luat cuvantul reprezentantii unora dintre cele mai importante companii de pe piata imobiliara cum ar fi : Europolis, Colliers, Eurisko si DTZ Echinox. La capitolul de proiecte au fost prezentate doua dintre cele mai mari pe piata : Baneasa si Sema Parc, care prin complexitate si structura au captat interesul participantilor. Informatiile oferite despre piata birourilor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii in prezentarea sustinuta de Alexandru Petrescu, partener in cadrul ESOP a starnit un real interes.

Studiul de caz si oportunitatile de investitii pentru IMM-uri, s-au dovedit a fi subiecte cu totul noi si asupra carora nu au existat pana in prezent analize si statistici dedicate, desi 99% din totalul intreprinderilor sunt IMM-uri care asigura peste 53% din locurile de munca si au o contributie de peste 40% la produsul intern brut (PIB).

“Am sesizat potentialul IMM-urilor inca de acum 4 ani, de la momentul lansarii companiei. Am oferit o solutie dedicata de consultanta imobiliara pentru acest sector de piata. Am crezut in el, si asteptarile nu ne-au fost inselate” declara Alexandru Petrescu de la compania imobiliara ESOP.

Spatiile de birouri pentru IMM-uri vor fi la mare cautare. Alaturi de apartamente si vile care reprezinta 35% din oferta destinata acestui segment de piata, se prevede dezvoltarea unor proiecte de dimensiuni medii, care sa ofere spatii flexibile astfel incat sa fie inchiriate suprafete de 250-500 mp.

“In concluzie piata spatiilor de birouri pentru IMM-uri reprezinta in continuare un segment atractiv, care poate deveni un motor al cresterii economice prin dezvoltarea companiilor romanesti si atragerea firmelor internationale” adauga Alexandru Petrescu IMM-urile sunt poate cea mai dinamica si adaptabila forma de organizare a unei afaceri, aceste companii au luat nastere datorita initiativei private si se caracterizeaza prin inovatie, motivatie, progres.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Din ce domenii provin chiriașii de birouri


Domeniile din care provin chiriașii de birouri se echilibrează ca pondere. Un sub-domeniu nou, de nișă, cel de e-commerce este în creștere și dă un impuls domeniului serviciilor profesionale, de care aparține, potrivit monitorizării realizate de ESOP Consulting la nivelul lui 2020 și în prima lună din 2021. Un exemplu în acest sens este extinderea […]


Citeste mai mult

Distribuitorul de produse pentru cabinete stomatologice Dentotal își mută birourile în Equilibrium I


Dentotal a închiriat un spațiu de birouri de 650 mp în clădirea Equilibrium I, prin intermediul companiei de consultanță ESOP Consulting. Domeniul medical și farmaceutic a urcat la o cotă de piață de 10%, în primele nouă luni din 2020, ca pondere a suprafeței de birouri închiriate în București, față de 3% cât avea anul […]


Citeste mai mult

Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori


În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că […]


Citeste mai mult