Romanian Real Estate Opportunities

ESOP a adus investitiile pentru IMM-uri la conferinta “Romanian Real Estate Opportunities”

Prima editie a Romanian Real Estate Opportunities a avut loc in data de 17 Aprilie 2006 la JW Marriott Grand Hotel s-a dovedit a fi un succes.

Evenimentul a fost organizat de Business Media Group in colaborare cu Europaproperty.com In prima parte au luat cuvantul reprezentantii celor mai importante companii din domeniul imobiliar iar in cea de-a doua parte au fost prezentate cele mai mari si interesante proiecte de pe piata din Romania.

La eveniment alaturi de ESOP au mai luat cuvantul reprezentantii unora dintre cele mai importante companii de pe piata imobiliara cum ar fi : Europolis, Colliers, Eurisko si DTZ Echinox. La capitolul de proiecte au fost prezentate doua dintre cele mai mari pe piata : Baneasa si Sema Parc, care prin complexitate si structura au captat interesul participantilor. Informatiile oferite despre piata birourilor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii in prezentarea sustinuta de Alexandru Petrescu, partener in cadrul ESOP a starnit un real interes.

Studiul de caz si oportunitatile de investitii pentru IMM-uri, s-au dovedit a fi subiecte cu totul noi si asupra carora nu au existat pana in prezent analize si statistici dedicate, desi 99% din totalul intreprinderilor sunt IMM-uri care asigura peste 53% din locurile de munca si au o contributie de peste 40% la produsul intern brut (PIB).

“Am sesizat potentialul IMM-urilor inca de acum 4 ani, de la momentul lansarii companiei. Am oferit o solutie dedicata de consultanta imobiliara pentru acest sector de piata. Am crezut in el, si asteptarile nu ne-au fost inselate” declara Alexandru Petrescu de la compania imobiliara ESOP.

Spatiile de birouri pentru IMM-uri vor fi la mare cautare. Alaturi de apartamente si vile care reprezinta 35% din oferta destinata acestui segment de piata, se prevede dezvoltarea unor proiecte de dimensiuni medii, care sa ofere spatii flexibile astfel incat sa fie inchiriate suprafete de 250-500 mp.

“In concluzie piata spatiilor de birouri pentru IMM-uri reprezinta in continuare un segment atractiv, care poate deveni un motor al cresterii economice prin dezvoltarea companiilor romanesti si atragerea firmelor internationale” adauga Alexandru Petrescu IMM-urile sunt poate cea mai dinamica si adaptabila forma de organizare a unei afaceri, aceste companii au luat nastere datorita initiativei private si se caracterizeaza prin inovatie, motivatie, progres.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Piața spațiilor de birouri în trimestrul trei a fost trasă în sus de renegocieri


În trimestrul trei din 2020, abia încheiat, piața închirierilor de birouri a cumulat 56.730 mp și s-a apropiat ca volum de același trimestru din 2019, reprezentând circa 88% din acea perioadă, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spații, chiriașii au preferat să rămână în aceleași clădiri […]


Citeste mai mult

Tranzacțiile mari de birouri, de peste 10.000 mp au fost realizate doar de companii din domeniile IT&C și Financiar, în 2019


• Împărțirea pieței de birouri după mărimea spațiilor noi tranzacționate: marii chiriași de birouri au dominat piața în 2019, în București, segmentul tranzacțiilor cu suprafețe de peste 10.000 mp cumulând cel mai mare volum de spații noi tranzacționate • 75% din marii chiriași au fost din domeniul IT&C și 25% din domeniul Financiar Șapte tranzacții […]


Citeste mai mult

Cum s-ar îmbunătăți condițiile de lucru la birou pentru 200.000 angajați din București


În București, peste 200.000 de angajați lucrează în clădiri de birouri construite de firme private, care au o vechime mai mare de 10 ani și peste 250.000 de angajați sunt în clădiri de birouri inaugurate în ultimii 10 ani, potrivit unei analize realizate de compania imobiliară ESOP Consulting l CORFAC International. Chiriașii caută clădiri noi […]


Citeste mai mult

Adaugati un comentariu nou

*/ ?>