Romanian Real Estate Opportunities

ESOP a adus investitiile pentru IMM-uri la conferinta “Romanian Real Estate Opportunities”

Prima editie a Romanian Real Estate Opportunities a avut loc in data de 17 Aprilie 2006 la JW Marriott Grand Hotel s-a dovedit a fi un succes.

Evenimentul a fost organizat de Business Media Group in colaborare cu Europaproperty.com In prima parte au luat cuvantul reprezentantii celor mai importante companii din domeniul imobiliar iar in cea de-a doua parte au fost prezentate cele mai mari si interesante proiecte de pe piata din Romania.

La eveniment alaturi de ESOP au mai luat cuvantul reprezentantii unora dintre cele mai importante companii de pe piata imobiliara cum ar fi : Europolis, Colliers, Eurisko si DTZ Echinox. La capitolul de proiecte au fost prezentate doua dintre cele mai mari pe piata : Baneasa si Sema Parc, care prin complexitate si structura au captat interesul participantilor. Informatiile oferite despre piata birourilor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii in prezentarea sustinuta de Alexandru Petrescu, partener in cadrul ESOP a starnit un real interes.

Studiul de caz si oportunitatile de investitii pentru IMM-uri, s-au dovedit a fi subiecte cu totul noi si asupra carora nu au existat pana in prezent analize si statistici dedicate, desi 99% din totalul intreprinderilor sunt IMM-uri care asigura peste 53% din locurile de munca si au o contributie de peste 40% la produsul intern brut (PIB).

“Am sesizat potentialul IMM-urilor inca de acum 4 ani, de la momentul lansarii companiei. Am oferit o solutie dedicata de consultanta imobiliara pentru acest sector de piata. Am crezut in el, si asteptarile nu ne-au fost inselate” declara Alexandru Petrescu de la compania imobiliara ESOP.

Spatiile de birouri pentru IMM-uri vor fi la mare cautare. Alaturi de apartamente si vile care reprezinta 35% din oferta destinata acestui segment de piata, se prevede dezvoltarea unor proiecte de dimensiuni medii, care sa ofere spatii flexibile astfel incat sa fie inchiriate suprafete de 250-500 mp.

“In concluzie piata spatiilor de birouri pentru IMM-uri reprezinta in continuare un segment atractiv, care poate deveni un motor al cresterii economice prin dezvoltarea companiilor romanesti si atragerea firmelor internationale” adauga Alexandru Petrescu IMM-urile sunt poate cea mai dinamica si adaptabila forma de organizare a unei afaceri, aceste companii au luat nastere datorita initiativei private si se caracterizeaza prin inovatie, motivatie, progres.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Topul zonelor de birouri moderne, la sfârșitul lui 2021


Polul Centru-nord a trecut de 1,5 milioane de metri pătrați, iar zona Centru-vest este la mai puțin de jumătate. Cele mai multe spații de birouri moderne, de clasă A, se află  în polul de business Centru-nord (Aviatorilor, Floreasca, Expoziției), care a depășit pragul de 1.500.000 mp, potrivit unei monitorizări realizate de compania ESOP Consulting l […]


Citeste mai mult

Domeniul medical a depășit domeniul IT&C ca pondere în rândul chiriașilor de spații de birouri în 2021, pe piața bucureșteană


Domeniul medical a crescut ca pondere de la 3% din totalul contractelor de închiriere birouri în 2019, la 10% în 2020, primul an de pandemie și a ajuns la 23% în acest moment, potrivit monitorizării realizate de ESOP Consulting. În plus, se înregistrează și o creștere a cererii totale venite din rândul companiilor medicale, acestea […]


Citeste mai mult

În București, în primele nouă luni din 2021, s-au căutat birouri mici, de până în 1.000 mp


Până la finalul lunii septembrie 2021 s-au închiriat mai multe spații de birouri noi, de până în 1.000 mp, decât în aceeași perioadă din 2020 și chiar din 2019 sau 2018, înainte de pandemie, potrivit unei analize realizare de compania imobiliara ESOP, pe baza datelor centralizate de principalii brokeri pe piața de birouri. În total, […]


Citeste mai mult