Romanian Real Estate Opportunities

ESOP a adus investitiile pentru IMM-uri la conferinta “Romanian Real Estate Opportunities”

Prima editie a Romanian Real Estate Opportunities a avut loc in data de 17 Aprilie 2006 la JW Marriott Grand Hotel s-a dovedit a fi un succes.

Evenimentul a fost organizat de Business Media Group in colaborare cu Europaproperty.com In prima parte au luat cuvantul reprezentantii celor mai importante companii din domeniul imobiliar iar in cea de-a doua parte au fost prezentate cele mai mari si interesante proiecte de pe piata din Romania.

La eveniment alaturi de ESOP au mai luat cuvantul reprezentantii unora dintre cele mai importante companii de pe piata imobiliara cum ar fi : Europolis, Colliers, Eurisko si DTZ Echinox. La capitolul de proiecte au fost prezentate doua dintre cele mai mari pe piata : Baneasa si Sema Parc, care prin complexitate si structura au captat interesul participantilor. Informatiile oferite despre piata birourilor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii in prezentarea sustinuta de Alexandru Petrescu, partener in cadrul ESOP a starnit un real interes.

Studiul de caz si oportunitatile de investitii pentru IMM-uri, s-au dovedit a fi subiecte cu totul noi si asupra carora nu au existat pana in prezent analize si statistici dedicate, desi 99% din totalul intreprinderilor sunt IMM-uri care asigura peste 53% din locurile de munca si au o contributie de peste 40% la produsul intern brut (PIB).

“Am sesizat potentialul IMM-urilor inca de acum 4 ani, de la momentul lansarii companiei. Am oferit o solutie dedicata de consultanta imobiliara pentru acest sector de piata. Am crezut in el, si asteptarile nu ne-au fost inselate” declara Alexandru Petrescu de la compania imobiliara ESOP.

Spatiile de birouri pentru IMM-uri vor fi la mare cautare. Alaturi de apartamente si vile care reprezinta 35% din oferta destinata acestui segment de piata, se prevede dezvoltarea unor proiecte de dimensiuni medii, care sa ofere spatii flexibile astfel incat sa fie inchiriate suprafete de 250-500 mp.

“In concluzie piata spatiilor de birouri pentru IMM-uri reprezinta in continuare un segment atractiv, care poate deveni un motor al cresterii economice prin dezvoltarea companiilor romanesti si atragerea firmelor internationale” adauga Alexandru Petrescu IMM-urile sunt poate cea mai dinamica si adaptabila forma de organizare a unei afaceri, aceste companii au luat nastere datorita initiativei private si se caracterizeaza prin inovatie, motivatie, progres.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult