Despre spatiile de birouri. Cum alegem sediul firmei

Primul pas in alegerea unui sediu nou pentru companie este selectarea unui set de oferte care corespund nevoilor noastre, fie ca facem singuri acest demers sau apelam la un consultant imobiliar specializat in spatii de birouri. Pe langa zona in care este amplasata vila sau cladirea de birouri si bugetul de care dispunem, sunt insa cateva detalii foarte importante, care pot face ca la o analiza mai atenta sa puna intr-o lumina favorabila o oferta ce poate parea dezavantajoasa.

Evaluarea corecta, prin comparatie a mai multor oferte

Un aspect important in compararea ofertelor de spatii de birouri de inchiriat pentru birouri este similaritatea parametrilor comparati. De exemplu compararea suprafetei utile cu cea inchiriabila, sau compararea pretului pe mp util cu pretul pe mp inchiriabil sunt greseli frecvente si care au drept consecinta alegerea ofertei care nu corespunde intocmai asteptarilor.

Doua repere importante in acest demers sunt suprafata spatiilor de inchiriat pe de o parte, si suprafata spatiilor comune, de cealalata parte.

Trebuie sa notam ca suprafetele spatiilor comune variaza intre 8 si 13% pentru cladirile de birouri de suprafata mare (de peste 3.000-3.500 mp), iar in cazul cladirilor mai mici (sub 2.500-3.000 mp) spatiile comune ocupa in jur de 12-17%. In aceste conditii, un spatiu care in aparenta are pret mai mare comparativ cu o oferta similara, poate fi mai avantajoasa daca suprafata alocata spatiilor comune este mult mai mica.

Forma spatiilor pentru birouri in vile sau centre de afaceri

Un alt aspect esential este si forma spatiului ales pentru birouri, care permite o organizare eficienta a posturilor de lucru, in ce masura spatiul beneficiaza de lumina naturala sau clauze contractuale, precum durata inchirierii, calculul si plata cheltuielilor de intretinere ori sumele platite in avans si garantiile.

Parcarea, un detaliu tot mai important in alegerea sediului de birouri

In selectia ofertelor pentru birouri de inchiriat, un criteriu care a castigat mult in importanta este existenta unei parcari si a locurilor incluse in costuri.

In cazul cladirilor de birouri, exista un standard in functie de clasa cladirii si de zona in care se afla. Daca pentru cladirile de afaceri de clasa A si B, rata medie este de 1 loc la 70 – 100 mp inchiriati, pentru cladirile de clasa C, nu exista o regula pentru rata locurilor de parcare aferente spatiului inchiriat.

Dacă dorești mai multe informații despre parcurile de afaceri din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.0% comision
Thumb
500 - 22.232 mp

Campus 6 Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 14,90€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
467 - 1.484 mp

The Bridge Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 16€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
1.000 - 35.000 mp

U Center Bucuresti

Tineretului, Bucuresti
  • 15,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
750 - 15.055 mp

J8 Office Park Bucuresti

Presei Libere, Bucuresti
  • Preț la cerere!

Postari similare

Măsurile OFICIALE privind munca în birourile cu spații comune în sistem deschis – open space în perioada stării de alertă


Toți angajatorii trebuie să asigure condiții și să verifice zilnic ca angajații să poarte obligatoriu măști de protecție, să treacă printr-un triaj la intrarea în fiecare schimb de lucru, când li se ia temperatura și li se observă starea generală de sănătate (să nu aibă simptome de COVID) și să-și dezinfecteze mâinile înainte de intrarea […]


Citeste mai mult

În ce condiții se pot întoarce angajații în clădirile mari, cu birouri deschise, din 15 mai 2020


Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) recomandă o serie de reguli pentru firmele ai căror angajați lucrează în birouri deschise. Printre acestea, se numără măștile de protecție, spălatul pe mâini, programul decalat de intrare în clădire, triajul zilnic – inclusiv cu luarea temperaturii, o distanță minimă de 1,5 metri între birouri și separatoare cu paravane […]


Citeste mai mult

Ce este vinieta introdusă în București, ce zone cuprinde și cât va costa


De anul viitor, din 2020, mașinile poluante, care au norme sub Euro 3 (Non-Euro, Euro 1 și Euro 2) nu vor mai avea voie să circule în zona centrală, iar proprietarii lor vor fi obligați să plătească o vinietă, o taxă pentru a putea circula pe celelalte străzi din oraș, care va costa de la […]


Citeste mai mult