Iulius Romexpo bate recordul la mai multe capitole: cele mai multe funcțiuni în același proiect (birouri, centru de conferințe, spații de co-working, apartamente, retail, parc acvatic, grădină, fresh-market, hotel, spațiu expozițional și cultural), cele mai multe birouri la un loc – circa 300.000 mp, cea mai mare suprafață desfășurată dezvoltată de un investitor într-un proiect – 1,3 milioane de metri pătrați și cea mai înaltă clădire din București – 41 etaje, de aproximativ 180 metri, potrivit primelor planșe puse la dispoziție de investitor, într-o dezbatere publică.
În total, sunt prevăzute 14 clădiri noi tip zgârie nori, cele mai multe cu destinație de birouri. Se estimează că în acestea vor putea lucra 30.000 angajați.
Birourile se vor realiza la standarde de clădiri verzi, acest investitor având în portofoliu actual certificări LEED pentru spații aflate în operare.
Conceptul de mixed use propus de proiectul Iulius Romexpo aduce într-un singur loc, pe lângă birouri, cele mai multe facilități: un spațiu expozițional, zone de servicii și food, magazine, un hotel de 5 stele, facilități de petrecere a timpului liber, atât în interior, cât și în exterior, printre care, în premieră, urmând a fi și un parc acvatic.
Arhitecții au inclus în plan și o zonă de fresh market, de unde se vor putea cumpăra alimente proaspete, atât de angajații care lucrează în spațiile de birouri, cât și de locatarii apartamentelor ce se vor construi în cadrul complexului. Ca un punct complementar de atracție, aici ar putea fi construit și Muzeul de Istorie Monetară.
În total, potrivit PUZ-ului aflat în dezbatere publică, pe terenul de circa 33 hectare s-ar putea realiza în etape clădiri care vor avea în total 230.000 mp suprafață construită, 1.300.000 mp suprafață desfășurată, cu o investiție estimată la aproximativ 2,87 miliarde de euro.
„Dorim includerea Romexpo în circuitul internațional și avem convingerea că funcțiunile conexe vor avea capacitatea nu doar de a ne impune pe harta atracțiilor europene din domeniu, ci de a revitaliza social, cultural și economic Bucureștiul. Un proiect de o asemenea importanță necesită cooperarea și implicarea mediului public și privat, dar și susținerea autorităților și comunității”, a spus Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.
Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aflat în dezbatere are prevăzut și un tunel de legătură cu viitoarea stație de metrou Expoziției, care va fi construită pe viitoarea magistrală de metrou M6 ce leagă orașul de aeroport.
Zona Expoziției este cel mai recent pol de business din București, dezvoltându-se rapid în ultimii doi ani, așa cum consultanții noștri ESOP Consulting au fost primii care au estimat în presă că se va întâmpla. Un proiect de succes în zonă, care a atras chiriași mari de birouri este Expo Business Park, unde ESOP a mediat trei tranzacții.
Dacă dorești mai multe informații despre parcurile de afaceri din București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!