Corporatiștii au scos economia românească din criză și au dublat piața birourilor

Bilanțul ultimilor opt ani, din 2008 și până în 2016, arată că piața spațiilor de birouri a fost una câștigătoare, în ciuda perioadei de criză severă din prima perioadă, conform unei analize a Ziarului financiar.
Astfel, piața de birouri din București a crescut cu 125% în ultimii opt ani, de la un stoc de 1,2 milioane de metri pătrați de spații de birouri în 2008, la circa 2,7 milioane de metri pătrați, cât se estimează că va avea la sfârșitul acestui an.

Bine este că aproape toate aceste birouri sunt ocupate sau în curs de ocupare, rata de spații libere fiind sub 15% în acest an, conform statisticilor Esop.
Aceste cifre arată că numai în București, în turnurile de birouri sunt circa 270.000 angajați cu mapa, conform calculelor ziariștilor, din care circa 150.000 angajați noi fiind aduși în birouri noi pe timp de criză, între 2008-2016 în București, conform calculelor Esop.

Impactul corporatiștilor se vede și în alte statistici pe trend pozitiv în această perioadă: a crescut numărul smartphone-urilor cumpărate în România cu 4.100% și a pasagerilor de pe aeroporturi, cu 78%. Două deprinderi specifice corporatiștilor – să butoneze ultimele gadgeturi și să călătorească mult.

Sursa: Ziarul Financiar

Dacă dorești mai multe informații despre spațiile de birouri disponibile în București, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.0% comision
Thumb
337 - 6.095 mp

Sema Parc Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 12,50 - 15€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
400 - 12.043 mp

ONE Cotroceni Park

Cotroceni, Bucuresti
  • 16€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
490 - 30.000 mp

The Light Bucuresti

Cotroceni, Bucuresti
  • 14,50 - 16€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
150 - 20.000 mp

Timpuri Noi Square

Timpuri Noi, Bucuresti
  • 16 - 16,50€/mp, negociabil

Postari similare

Oportunități pentru România educată în IT. Cum se poate dezvolta piața


In timp ce industria software și servicii crește de 3 ori mai repede decât economia țării noastre, educația TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) merge cu frâna de mană trasă. Poate inițiativa privată susținută prin politici eficiente create de către stat să ne ajute să recuperăm decalajul într-un termen suficient de scurt încât să nu pierdem […]


Citeste mai mult

Spațiile verzi au devenit cele mai căutate facilități oferite de business park-uri


Chiar dacă criza pandemică a încetinit ritmul construcției de clădiri noi de birouri, cele livrate în perioada pandemiei, sau care se află acum în lucru, s-au adaptat la noile cerințe venite din partea chiriașilor. Ca urmare a încetării stării de alertă începând cu data de 09.03.2022 și a ridicării restricțiilor pentru limitarea răspândirii Covid-19, companiile […]


Citeste mai mult

Cosolidare versus Atomizare pe piata de birouri

Consolidare versus “atomizare” pe piata de birouri datorita COVID 19


Ce vor face companiile in perioada post-COVID 19? Se vor intoarce la strategia de consolidare prin care posturile de lucru dintr-un oras erau concentrate intr-o singura cladire sau intr-un singur business park? Sau vor opta pentru “atomizarea” acestora prin munca de acasa (Work from Home) sau prin munca langa casa (Work Near Home)? Sau vor […]


Citeste mai mult