Constructia proiectului de birouri @Expo a fost finalizata

Compania belgiană Atenor a finalizat recent construcția integrala a complexului de birouri @Expo, situat pe bulevardul Expozitiei din București.

Proiectul, cu o suprafață totală de peste 50.000 de metri pătrați, este format din trei clădiri, A, B1 și B2, și dispune de o serie de caracteristici inovatoare, care îl fac unul dintre cele mai moderne și sustenabile proiecte de birouri din România.

Cea mai recent livrata cladire este Cladirea A, un turn cu 18 etaje si 28.000 mp. Etapa anterioara a cuprins cladirile B1 si B2, care sunt in prezent inchiriate peste 60%.

Printre chiriasii @Expo se numara Gameloft, Telekom, Caterpillar, si mai recent Securitas.

Cladirea A dispune de o suprafata de 1.900 mp pe etaj, iar cladirile B de 1.250 mp iar spatiile de lucru oferite pot fi personalizate conform nevoilor chiriasilor, incepand de la module de 500 mp.

Clădirile din cadrul complexului @Expo sunt precertificate BREEAM Excellent, avand o serie de tehnologii pentru a asigura un mediu de lucru confortabil și eficient din punct de vedere energetic. Un astfel de sistem este cel de încălzire și răcire, prin plafon radiant. Alaturi de izolarea termica deosebita, acesta va contribui la obtinerea unor costuri de operare cu aprox. 20% mai reduse în comparație cu clădirile cu sistem HVAC standard.

Sistemul de incalzire si racire radiant ofera totodata si alte doua avantaje majore in ceea ce priveste partitionarea spatiilor: o mai mare flexibilitate in pozitionarea partitiilor, si de asemenea costuri de amenajare mai scazute, pentru ca se reduc semnificativ costurile de adaptare a climatizarii.

Proiectul include, de asemenea, o serie de măsuri de sustenabilitate, cum ar fi:

  • Iluminat LED eficient cu senzori de miscare
  • Statii de incarcare masini electrice cu 3 faze
  • Sistem de management al clădirii (BMS)
  • Reutilizarea apei pluviale
  • Materiale de construcție sustenabile

@Expo este un proiect de birouri care se adresează companiilor care caută spații de lucru moderne, eficiente și sustenabile. Clădirile sunt situate într-o zonă bine conectată, cu acces facil la transportul public și la principalele artere rutiere.

Proiectul este ideal pentru companiile care doresc să își reducă impactul asupra mediului și să creeze un mediu de lucru confortabil și sănătos pentru angajați.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Mirela Raicu

Partener Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International, coordonator al diviziei Spatii de Birouri Corporate, cu 18 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

CityZen: regenerare urbană a unui ansamblu industrial emblematic din București


În era în care dezvoltarea urbană și nevoile corporațiilor se intersectează, proiectele de reconversie a clădirilor vechi devin din ce în ce mai populare. Un astfel de exemplu este proiectul CityZen din București, care transformă o fostă fabrică într-un complex multifunctional. CityZen va fi dezvoltat pe un teren de 9 hectare, reprezentând o porțiune din […]


Citeste mai mult

ARC Project: O noua cladire de birouri de clasa A in polul de business din zona Centru-Vest


In zona Orhideelor – Grozavesti, este in curs de demarare proiectul ARC, o cladire ce va aduce pe piata 30.000 mp de spatii birouri de clasa A, si o serie de avantaje pentru companiile care isi doresc sa isi deschida sau sa isi extinda sediul in Bucuresti. ARC Project este situata in langa Business Garden […]


Citeste mai mult

AFI LOFT – Un nou proiect de birouri in dezvoltare, prin extinderea AFI Cotroceni Mall


AFI Europe, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, a demarat constructia proiectului AFI Loft – o noua dezvoltare de birouri de 15.500 mp, ce va fi integrata in mall-ul AFI Palace Cotroceni. Mall-ul s-a dezvoltat drept o adevarata ancora pentru un ceea ce a devenit in timp un proiect cu functiune mixta […]


Citeste mai mult