Clădirile de birouri din zona centrală ZACA și proiectele din afara zonei cu interdicții pentru mașinile poluante

Update 24.10.2019

Primăria Capitalei a aprobat introducerea vinietei în București. În zona centrală, nu vor mai avea voie de anul viitor mașinile sub euro 3 (Non-Euro, Euro 1 și Euro 2), iar din 2021 nici cele sub Euro 4.

Toate mașinile sub euro 5 vor plăti vinietă pentru a circula pe celelalte străzi, în afara zonei centrale, tarifele variind, de la 5 lei/zi, pentru cele Euro 4 și Euro 3, la 15 lei/zi, pentru cele Non-Euro, Euro 1 sau Euro 2.

Clădirile de birouri cu cei mai mulți angajați se află în afara zonei centrale.
Angajații care merg zi de zi la birou vor fi nevoiți să țină cont de aceste reguli și fie să găsească alte mijloace de transport, fie să plătească taxa de vinietă și să schimbe mașina, dacă este un model mai vechi.

Cine va putea intra în zona centrală cu mașina sub Euro 3 pentru a merge la birou, din 2020 și cine nu

În partea centrală și ultracentrală a orașului, în zonele Magheru, Unirii, Victoriei, Dacia, Universitate, Icoanei și Buzești va fi nevoie de vinietă.
În aceste zone, sunt de regulă clădiri de birouri tip boutique, de mai mici dimensiuni, cu mai puțini angajați. Vestea neplăcută este că vor fi nevoiți să plătească vinieta – o taxă lunară sau anuală, dacă vor să ajungă la birou cu mașina, vestea bună este că unele din aceste clădiri noi, date în funcțiune de curând, au facilități pentru bicicliști și angajații care folosesc alte mijloace de transport alternativ, precum trotineta.
Clădiri mai mari de birouri aflate în zona cu vinietă sunt Unirii View și Day Tower.
Există proiecte aflate chiar la limita zonei centrale în care va funcționa vinieta. Proiectul The Mark are o latură către Bulevardul Buzești, unde este nevoie de vinietă și o altă latură – cu o cale de acces pentru mașini – către o altă stradă, care vine dinspre Gara de Nord, unde nu este nevoie de vinietă.
Unde nu se va plăti vinietă
Clădirile de birouri din afara zonei cu vinietă se află în noii polii de business din centru-vest Grozăvești-Politehnică-Orhideea, de centru-nord Aviației-Floreasca-Barbu Văcărescu, din Pipera și din Expoziției.
Astfel, nu va fi nevoie de vinietă pentru a intra în zonele unde se află proiectele de birouri The Business Garden Bucharest, The Bridge, Campus 6, The Light, AFI Tech Park, AFI Park, Sky Tower, Equilibrium, Novo Park, Iride Business Park, Metroffice, Expo Business Park, Ana Tower și Timpuri Noi Square.

Angajații care locuiesc în partea opusă a orașului și acum în fiecare dimineață traversersează centrul, vor fi nevoiți fie să își schimbe ruta și să conducă pe un drum ocolitor, fie să plătească vinieta.
Harta cu străzile care conturează zona centrală cu vinietă  și cât ar putea costa vinieta găsiți în materialul nostru anterior Ce este vinieta centrală, care ar putea fi introdusă în București, ce zone cuprinde și cât ar putea costa

Un amendament al Hotararii de Consiliu a PMB prevede ca din 2022 mașinile noneuro, Euro 1 și Euro 2 să nu mai aibă voie să circule în București, iar pentru cele Euro 3 să fie interzis acest lucru din 2024.

Dacă doriți mai multe informații despre parcurile de afaceri din București puteți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.



0% comision
Thumb
440 - 19.397 mp

Equilibrium Bucuresti

Barbu Vacarescu, Bucuresti
  • 16,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
490 - 30.000 mp

The Light Bucuresti

Cotroceni, Bucuresti
  • 14,50 - 16€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
580 - 4.360 mp
  • 15,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
591 - 14.160 mp

Metroffice Bucuresti

Pompei, Bucuresti
  • 13€/mp, negociabil

Postari similare

Tendințe în piața spațiilor industriale pentru anul 2024


Anul 2024 se anunță a fi un an plin de provocări și oportunități în industria spațiilor industriale și logisticii. Companiile din acest domeniu se confruntă cu o serie de schimbări și perturbări, dar în același timp, inovațiile și tehnologiile emergente le oferă posibilitatea de a naviga cu succes prin peisajul în continuă schimbare. Iată o […]


Citeste mai mult

Inovația in Arhitectura Digitală: Redefineste spațiile de birouri corporate


În contextul dinamic al industriei B2B, o nouă paradigmă în arhitectura corporativă ia naștere, transformând spațiile de lucru în adevarate sanctuare ale inovației. De la beton la cod, această evoluție remarcabilă nu doar reflectă ritmul rapid al tehnologiei, ci și inspiră colaborare și creativitate într-un mod neașteptat. Într-un peisaj dominat de algoritmi și transformări digitale, […]


Citeste mai mult

Iata care sunt cele mai bune zone din Bucuresti de inchiriat spatii de business: birouri si hale industriale


Bucurestiul este nu doar capitala tarii, ci si un pol al afacerilor si inovatiei. Alegerea unei locatii potrivite pentru spatiul de birou sau hala industriala pentru desfasurarea activitatii companiei tale poate influenta semnificativ succesul afacerii pe care o detii. Cu toate ca alegerea celei mai bune zone din Bucuresti pentru inchiriat spatii de business depinde […]


Citeste mai mult