Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori

În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că se vor livra încă două clădiri de acest tip cu o suprafață totală de 19.500 mp.

Proiectele livrate în 2020 sunt H Victoriei 109 si Zone 313, iar anul viitor se estimează că se va inaugura Matei Millo Novotel Office si Politehnică Business Tower. Vârful livrărilor pe acest segment de piață a fost înregistrat în 2018, când au fost finalizate șapte proiecte, cu un total de 31.948 mp.

cladirile de birouri boutique - livrari pe ani

Cine a închiriat spații de birouri în clădiri tip boutique în 2020

Printre chiriașii care au semnat contracte de închiriere sau pre-închiriere în clădiri boutique, în 2020 se numără agențiile de publicitate,  firme de consultanță în afaceri, case de avocatură, firme de constructii, companiile din domeniul IT&C, etc. cum ar fi Skin Media, Just Master Activities, Aktor, S.M.A.P.E., Cegedim RX, Bit Sentinel etc. Suprafețele tranzacționate la închiriere variază între 154 mp și 3.500 mp. Spațiile închiriate și pre-închiriate au cumulat birouri  cu o suprafață totală de 17.150 mp, în primele nouă luni din 2020.

Tranzacția anului pe acest segment de piață în 2020

Astoria Business Center este una dintre clădirile de birouri boutique care a câștigat interesul investitorilor in 2020 prin locația premium – fiind situată în inima Capitalei și prin flexibilitatea spațiilor de birouri de clasă A. În total, acest centru de afaceri are o suprafață închiriabiă de 4.200 mp cu spații de birouri, la care se adaugă o suprafață de 420 mp de terase. Clădirea dispune și de 48 locuri de parcare, amenajate la cele două niveluri de la subsol. Construcția are certificat BREAM Very Good de clădire verde, fiind eficientă din punct de vedere energetic”, precizează consultantul tranzacției Adrian Călinescu de la ESOP Consulting | CORFAC International.

Investitorul care a cumpărat centrul de afaceri Astoria Business Center este compania Dona Real Estate. Bugetul de achiziție  a fost de aproximativ 9 milioane euro. Dona Real Estate a intrat pe piața din România prin achiziția de clădiri de birouri de tip boutique și alături de acest imobil mai are în portofoliu clădirile de birouri Izvor 80 Office Building (6.600 mp utili) si Rosetti Business Center (2.600 mp utili).

„Clădirile de birouri boutique au mai multe avantaje, în această perioadă de pandemie: un trafic mai mic în imobilul și implicit un risc sanitar mai mic, spații mai mici pe etaj, cu mai puțini angajați,  amplasamentul foarte bun, în zone bine poziționate, unde se poate ajunge ușor. Chiar daca piața de birouri trece printr-o perioadă de transformări din cauza COVID-19, pe acest segment se păstrează in continuare interesul atât pentru închiriere cât și pentru achiziție, firma ESOP având în lucru, în diverse stadii de negociere, tranzacții cu clădiri similare”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de vânzare din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 20 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

Din ce domenii provin chiriașii de birouri


Domeniile din care provin chiriașii de birouri se echilibrează ca pondere. Un sub-domeniu nou, de nișă, cel de e-commerce este în creștere și dă un impuls domeniului serviciilor profesionale, de care aparține, potrivit monitorizării realizate de ESOP Consulting la nivelul lui 2020 și în prima lună din 2021. Un exemplu în acest sens este extinderea […]


Citeste mai mult

Distribuitorul de produse pentru cabinete stomatologice Dentotal își mută birourile în Equilibrium I


Dentotal a închiriat un spațiu de birouri de 650 mp în clădirea Equilibrium I, prin intermediul companiei de consultanță ESOP Consulting. Domeniul medical și farmaceutic a urcat la o cotă de piață de 10%, în primele nouă luni din 2020, ca pondere a suprafeței de birouri închiriate în București, față de 3% cât avea anul […]


Citeste mai mult

Piața spațiilor de birouri în trimestrul trei a fost trasă în sus de renegocieri


În trimestrul trei din 2020, abia încheiat, piața închirierilor de birouri a cumulat 56.730 mp și s-a apropiat ca volum de același trimestru din 2019, reprezentând circa 88% din acea perioadă, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spații, chiriașii au preferat să rămână în aceleași clădiri […]


Citeste mai mult