Clădire de birouri situată în zona Herăstrău, cumpărată ca investiție

Clădirea de birouri tranzacționată recent are patru etaje, o suprafață totală construită de 1.100 mp, din care suprafață închiriabilă 1.000 mp, cu un grad de ocupare de 100% și este situată în zona Herăstrău, București, lângă Ambasada Chinei. Imobilul a fost cumpărat de o firmă care are capital integral românesc și care activează în domeniul serviciilor de logistică, prin intermediul ESOP Consulting. Prețul de achiziție s-a situat în jurul valorii de 1.150 euro/mp construit.

Principalele avantaje ale acestei achiziții le reprezintă calitatea construcției și amplasamentul, imobilul aflându-se în zona Herăstrău, lângă parcul cu același nume, cel mai mare din București, în partea de centru-nord a Capitalei.

„Am observat în ultimele 12 luni un interes în creștere din partea investitorilor români și străini pentru achiziția de clădiri noi de birouri de talie mică și medie, situate în zonele ultracentrale sau de centru-nord ale Bucureștiului, în contextul în care randamentele depozitelor bancare se apropie de 0, iar în unele țări au scăzut sub 0.

Clădirile asemănătoare cu cea tranzacționată prin intermediul ESOP, au avantajul că pot oferi randamente de 6-10% pe an, existând o rată de neocupare previzibilă mică si de asemenea existând premizele unui grad de lichiditate mare peste 5-10 ani, fie prin revânzare către alți investitori sau către cei care vor să cumpere un imobil pentru sediu propriu, fie prin vânzarea pe etaje sau reconversia lor în clădiri rezidențiale”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Clădirea tranzacționată are spațiile de la primele etaje amenajate cu destinație de birouri, fiind open space partiționat și la ultimul etaj un apartament cu destinație de rezidență. Toate spațiile de birouri sunt ocupate de chiriași, în acest moment.

Construcția este de calitate superioară și este dotată cu lift, ferestre termopan, parchet, aer condiționat, centrală termică proprie, sistem de alarmă, recepție amenajată, bucătărie utilată și mai beneficiază și de trei locuri de parcare subterane și încă șapte exterioare.

„Din experiența noastră putem afirmă că formula simplificată pentru cei care vor să facă investiții în astfel de proprietăți este: o clădire cu o locație bună, ce oferă un randament de 6-10% pe an, cu o rată de neocupare previzibilă mică și un grad de lichiditate și flexibilitate mare, iar clădirile identificate trebuiesc analizate alături de un consultant imobiliar cu experiență atât în tranzacții de închiriere cât și în tranzacții de vânzare”, recomandă Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

.
Daca ai nevoie de servicii de consultanta imobiliara, ne-ar face placere sa ne cunoastem! Trimite-ne un email si revenim in maxim 24 de ore:[contact-form-7 404 "Not Found"]


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Piața spațiilor de birouri în trimestrul trei a fost trasă în sus de renegocieri


În trimestrul trei din 2020, abia încheiat, piața închirierilor de birouri a cumulat 56.730 mp și s-a apropiat ca volum de același trimestru din 2019, reprezentând circa 88% din acea perioadă, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spații, chiriașii au preferat să rămână în aceleași clădiri […]


Citeste mai mult

Tranzacțiile mari de birouri, de peste 10.000 mp au fost realizate doar de companii din domeniile IT&C și Financiar, în 2019


• Împărțirea pieței de birouri după mărimea spațiilor noi tranzacționate: marii chiriași de birouri au dominat piața în 2019, în București, segmentul tranzacțiilor cu suprafețe de peste 10.000 mp cumulând cel mai mare volum de spații noi tranzacționate • 75% din marii chiriași au fost din domeniul IT&C și 25% din domeniul Financiar Șapte tranzacții […]


Citeste mai mult

Cum s-ar îmbunătăți condițiile de lucru la birou pentru 200.000 angajați din București


În București, peste 200.000 de angajați lucrează în clădiri de birouri construite de firme private, care au o vechime mai mare de 10 ani și peste 250.000 de angajați sunt în clădiri de birouri inaugurate în ultimii 10 ani, potrivit unei analize realizate de compania imobiliară ESOP Consulting l CORFAC International. Chiriașii caută clădiri noi […]


Citeste mai mult

Adaugati un comentariu nou

*/ ?>