Spatii de birouri de 350mp

Cine mai inchiriaza spatii de birouri de pana in 350 mp

Fundatii, asociatii, reprezentante de companii internationale, firme de IT sau care presteaza servicii financiare, asa arata profilul clientilor companiei ESOP Consulting care au inchiriat spatii cu suprafete cuprinse intre 90 si 350 mp, in primele cinci luni si jumatate din 2012.

Cererea spatiilor de birouri cu suprafete cuprinse intre 90 si 350 mp

PIC CU PIC SE FACE MARE. De la inceputul anului si pana acum, volumul inchirierilor de spatii de acest gen din Bucuresti, realizate prin intermediul companiei ESOP Consulting s-a ridicat la un total de 4.370 mp, cat doua cladiri de birouri de talie medie.

„Piata spatiilor de birouri cu suprafete cuprinse intre 90 si 350 mp are potential. Este un moment bun pentru a te muta intr-un sediu reprezentativ, beneficiind de costuri mai mici decat in urma cu cativa ani, existand si mai multa flexibilitate din partea proprietarilor, care accepta mai usor sa-si recompartimenteze cladirile, pentru a asigura si suprafete mai mici. Sunt insa putine oferte cu un raport calitate pret foarte atractiv si bine pozitionate, astfel incat sa satisfaca pe deplin clientii”, declara Alexandru Petrescu, manager al companiei ESOP Consulting.

Detaliile ultimelor zece tranzactii de spatii cu suprafete de pana in 350 mp:

  • Azomures SA a inchiriat 145 mp, in cladirea Louis Blank, din zona Victoriei
  • Epsilon Construction a optat pentru 200 mp in complexul Sema Park
  • Fundatia Hanns Seidl a inchiriat 170 mp, intr-o cladire noua de birouri din zona Victoriei
  • Padeco Co a optat pentru 282 mp, intr-o cladire noua de birouri, din zona Izvor
  • DDB a inchiriat 319 mp, intr-o cladire noua de birouri, din zona Floreasca
  • Sintezis Birotica a inchiriat 260 mp, intr-o cladire noua de birouri din zona Unirii
  • Plus Technologies a inchiriat un spatiu de 96 mp, la SIF Muntenia, in zona Unirii
  • Fundatia pentru Tratamentul Obezitatii a optat pentru un spatiu de 92 mp, intr-o cladire cu un mixt de birouri si rezidential, in zona Dorobanti
  • Prochema Romania a inchiriat 145 mp intr-un centru de afaceri din zona Cotroceni
  • Impresa Pizzarotti a inchiriat 145 mp, in cladirea DBH Holding, de langa Ministerul Transporturilor

Oferta de birouri de 90 si 350 mp disponibile la inchiriere

Spatii cu suprafete cuprinse intre 90 si 350 mp sunt disponibile in vile, in cladiri noi, cu destinatie mixta-birouri si rezidential, in cladiri de talie mijlocie de birouri, dar si in cateva centre de afaceri mari, care au prevazut compartimentari adecvate pentru chiriasii de acest tip -precum Sema Park.

1. Suprafete de 90-200 mp, se pot inchiria in vile si in blocuri noi, care au spatii de birouri la parter si etajul 1 si apartamente rezidentiale la etajele superioare, situate in zone centrale si ultracentrale. De asemenea, in zonele centrale si ultracentrale exista cladiri de talie mijlocie de birouri (maximum 2.000 mp), cu finisaje de top, reprezentative, care asigura sedii de calitate pentru chiriasi.

2. Suprafete mai mari, de 200-350 mp, se gasesc in cladiri de talie mijlocie de birouri situate in zonele centrale si ultracentrale, dar si in cateva cladiri de birouri, unde proprietarii s-au dovedit flexibili si au compartimentat cladirile si in module mai mici. Printre acestea se numara Sema Park si SIF Muntenia.

Nivelul chiriei pe acest segment de cerere se situeaza intre 9 euro/mp/luna si ajunge la 12 euro/mp/luna.
„Cele mai multe contracte de inchiriere realizate pe acest segment de piata s-au incheiat in cladiri de birouri, ceea ce demonstreaza ca si proprietarii acestora au inceput sa ia in calcul clientii care vor spatii pentru 30-100 angajati si isi adapteaza produsele dupa necesitatile si bugetul acestora. De exemplu, un proprietar care pana acum inchiria doar integral cate un etaj de 500 mp, acum l-a impartit in doua si asa a gasit mai usor chiriasi”, declara Alexandru Petrescu, manager al companiei ESOP Consulting.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult