Tranzactii medii de spatii de birouri

Cinci tranzactii medii de spatii de birouri, in mai putin de o luna

Luna iunie se dovedeste a fi cea mai activa luna pentru piata spatiilor de birouri pentru companiile medii, care cauta suprafete cuprinse intre 400 mp si 1.000 mp. Numai in primele trei saptamani din iunie 2012, ESOP Consulting a incheiat contracte pentru 28% din totalul spatiilor medii inchiriate de la inceputul anului.

„Firmele de talie medie care au apelat la ESOP in ultimele cinci luni pentru gasirea unui sediu nou, fie au avut nevoie de un spatiu mai mare datorita extinderii afacerilor, fie au dorit sa gaseasca un spatiu cu o imagine mai buna la un buget asemanator cu cel pe care il plateau la sediul vechi. Noi am putut sa le gasim spatiile potrivite avand la dispozitie cea mai mare baza de date: 2.200 de imobile de birouri dedicate firmelor de talie medie”, declara Alexandru Petrescu, managing partner al companiei ESOP Consulting.

Una din cele mai frumoase vile interbelice de pe piata a fost inchiriata integral de Next Advertising, in zona Unirii. Imobilul exclusivist a fost construit in 1940 si renovat de curand, respectand stilul si decoratiunile originale. In total, vila are o suprafata inchiriabila de 737 mp, fiind dispusa pe demisol, parter, etaj si o mansarda inalta. Agentia de publicitate Next Advertising ofera consultanta de marketing, creatie, media, PR, productie si BTL.

Compania K Pos Software a inchiriat 646 mp in cladirea Sun Office, dupa ce intr-o prima faza isi aratase interesul pentru cumpararea unui sediu de birouri. Apoi s-a reorientat si a optat pentru varianta inchirierii unui spatiu intr-un centru de afaceri.

K Pos Software este divizia de software a companiei Acrelec S.A, specializata pe furnizarea de tehnologii pentru punctele de lucru cu clientii, in industria de retail, alimentatie publica si QSR.

Module Works, o alta companie de software, a inchiriat o vila de 500 mp (foto 2), in zona Aviatiei. Imobilul modern, construit recent, este dispus pe demisol, parter si doua etaje. Module Works este o companie internationala de software, prezenta in Romania din 2004, iar acum se afla in plin proces de extindere. La sfarsitul lui 2010, Module Works avea 12 angajati, intre timp numarul lor crescand continuu, astfel incat necesarul de spatiu pentru noul sediu sa fie calculat la 25 de angajati.

Bion Advanced Support Team a inchiriat o cladire de birouri de 520 mp (foto 3), construita in 2007, cu toate facilitatile unui birou modern, in zona Victoriei. Bion Advanced Support Team este o firma romaneasca specializata in aplicatii IT, in domeniul DW/BI –prelucrarilor de date in dezvoltarea unei afaceri.

Firma italiana Triangolo isi deschide pentru prima data un sediu in Romania, fapt pentru care a inchiriat un spatiu mixt de birouri si industrial cu o suprafata de 916 mp, in zona Giulesti. Triangolo are ca obiect de activitate distributia de produse pentru birou, de la calculatoare si imprimante, pana la consumabile.

„Segmentul de spatii medii, cu suprafete cuprinse intre 400 si 1.000 mp se adreseaza companiilor care vor sa acomodeze de la 25 pana la 100 de angajati. De la inceputul anului si pana acum, volumul total al tranzactiilor realizate de ESOP, a fost de 10.800 mp,mai mult decat dublu fata de cel al tranzactiilor cu spatii mai mici, de pana in 400 mp”, declara Alexandru Petrescu, managing partner al companiei ESOP Consulting.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Ponderea chiriasilor din domeniul IT&C in piata spatiilor de birouri din Bucuresti la sfarsitul anului 2022 si previziuni pentru anul 2023


In 2022 cele mai active companii au fost cele din domeniul IT&C, BPO și SSC, cu 23% din volumul total al tranzactiilor, urmate de cele din domeniul Serviciilor profesionale cu 17%. Dintre firmele care au inchiriat spatii de birouri cu suprafete semnificative in 2022 amintim pe EveryMatrix, Cegeka, Softbinator Technologies, Expleo, Infineon, NXP. Acestea, precum si alte companii […]


Citeste mai mult

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult