Iata care sunt cele mai bune zone din Bucuresti de inchiriat spatii de business: birouri si hale industriale

Bucurestiul este nu doar capitala tarii, ci si un pol al afacerilor si inovatiei. Alegerea unei locatii potrivite pentru spatiul de birou sau hala industriala pentru desfasurarea activitatii companiei tale poate influenta semnificativ succesul afacerii pe care o detii.

Cu toate ca alegerea celei mai bune zone din Bucuresti pentru inchiriat spatii de business depinde de nevoile specifice ale fiecarei afaceri, exista cateva locatii care se remarca si ale caror dotari, facilitati si amplasare ofera trio-ul complet necesar satisfactiei nevoilor angajatilor si cresterii performantelor companiei.

Top 3 cele mai bune zone din Bucuresti de inchiriat birouri

Business park-urile din Bucuresti atrag companiile atat cu dotarile si facilitatile pe care le pun la dispozitie, dar mai ales cu zona in care sunt amplasate. Cu toate acestea, accesul facil la mijloacele de transport in comun si conexiunile cu orasul se afla in topul dorintelor angajatilor, urmate de spatiile verzi.

Existenta spatiilor verzi a ajuns sa ocupe primele locuri in topul cerintelor chiriasilor, pentru a-i ajuta sa creasca nivelul de multumire al angajatilor, cat si performantele si randamentul acestora. In concordanta cu cele doua criterii enumerate, iata care sunt cele mai bune zone din Bucuresti de inchiriat birouri:

Zona Grozavesti – Cotroceni – Academiei. In ultimii zece ani, aceasta zona a cunoscut o dezvoltare accelerata, perioada in care au luat nastere o serie de proiecte de avengura, precum Sema Parc, One Cotroceni Parc, Business Garden, The Bridge, Campus 6, AFI Tech etc.

Zona Tineretului – Timpuri Noi. Ultimii cinci ani au reprezentat pentru aceasta zona o perioada de dezvoltare masiva, prin constructia a doua proiecte majore: Timpuri Noi Square si U Center. Acestea au schimbat profilul regiunii si au demonstrat viabilitatea si nevoia de inchiriere de birouri in Bucuresti, in zone cat mai aproape de centrul orasului, cat si de cartierele obisnuite ale Capitalei. 

Zona Expozitiei – Presei Libere. Este o zona care a cunoscut o dezvoltare importanta in ultimii trei ani. In prezent, aici s-a conturat noul pol al zonei de business a Bucurestiului, deoarece a atras investitii semnificative. Proiectele Expo Business Park, City Gate si @Expo sunt cele care s-au facut remarcate si aduc mai multa viata si o noua energie intregii zone.

In prezent, poti gasi suprafete generoase de inchiriat disponibile in cadrul @Expo – complex de birouri cu suprafata insumata de 50.000 mp, proiectata cu certificat BREEAM Excellent, iluminat economic LED si statii pentru incarcarea masinilor electrice.

Top 3 cele mai bune zone din Bucuresti de inchiriat hale industriale

Pe primul loc in „Top cele mai bune zone din Bucuresti” de inchiriat hale industriale se situeaza fara indoiala parcurile din zona Chitila, in partea de nord-vest a Capitalei, care au multiple cai de acces: autostrazi, cale ferata, aeroport, drum national.

Eli Park este unul dintre cele mai bine plasate parcuri industriale. Acesta se afla amplasat la o distanta de 4 km de linia de centura a Bucurestiului, in localitatea Chitila, pe drumul national cu patru benzi, DN 7. Parcul industrial ofera acces rapid catre oras, cat si catre autostrazile A1, A2 si A3. Un alt atu al acestui complex logistic este faptul ca este situat in zona de nord-vest a Capitalei, in vecinatatea celor mai prospere cartiere rezidentiale si a primului pol de birouri al orasului, acolo unde sunt inregistrate cele mai multe comenzi online. Din aceste hale de inchiriat se pot realiza usor linii de curierat, pentru zona cea mai activa din punctul de vedere al comertului online. Spatiile logistice propuse spre inchiriere sunt flexibile, cu suprafete incepand de la 2.000 mp.

A doua zona care ofera multiple posibilitati de dezvoltare este sudul Capitalei, in zona Popesti Leordeni. Parcurile industriale situate aici permit acces direct si facil din DN4, centura Capitalei, acces direct autostrada A0, la aproximativ 10 km de statia de metrou Piata Sudului. Apropierea de zonele rezidentiale si accesul facil la mijloacele de transport in comun sunt un plus care atrage companiile in cautare de spatii care sa le ofere mai mult confort angajatilor lor.

Stefanestii de Jos este a treia zona cu spatii industriale vanate de marile companii. Spre exemplu, aici este localizat WDP Industrial Park Stefanesti. Amplasat in apropierea Soselei de Centura a Capitalei si de autostrada A3, la 15 minute de aeroportul Henri Coanda si 30 de minute de autostrazile A1 si A2, parcul industrial este in plina dezvoltare. Spatiile inchiriate aici pot fi construite in regim ready-to-use, dupa planuri deja existente sau build-to-suit, dupa specificatiile chiriasului.

Portofoliul ESOP cuprinde, pe lângă clădiri de birouri de închiriat în București, și parcuri industriale,  și oferte de birouri si industriale în principalele orase ale țării. Dacă dorești mai multe informații, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Mirela Raicu

Partener Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International, coordonator al diviziei Spatii de Birouri Corporate, cu 18 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

Tendințe în piața spațiilor industriale pentru anul 2024


Anul 2024 se anunță a fi un an plin de provocări și oportunități în industria spațiilor industriale și logisticii. Companiile din acest domeniu se confruntă cu o serie de schimbări și perturbări, dar în același timp, inovațiile și tehnologiile emergente le oferă posibilitatea de a naviga cu succes prin peisajul în continuă schimbare. Iată o […]


Citeste mai mult

Inovația in Arhitectura Digitală: Redefineste spațiile de birouri corporate


În contextul dinamic al industriei B2B, o nouă paradigmă în arhitectura corporativă ia naștere, transformând spațiile de lucru în adevarate sanctuare ale inovației. De la beton la cod, această evoluție remarcabilă nu doar reflectă ritmul rapid al tehnologiei, ci și inspiră colaborare și creativitate într-un mod neașteptat. Într-un peisaj dominat de algoritmi și transformări digitale, […]


Citeste mai mult

Oportunități pentru România educată în IT. Cum se poate dezvolta piața


In timp ce industria software și servicii crește de 3 ori mai repede decât economia țării noastre, educația TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) merge cu frâna de mană trasă. Poate inițiativa privată susținută prin politici eficiente create de către stat să ne ajute să recuperăm decalajul într-un termen suficient de scurt încât să nu pierdem […]


Citeste mai mult