Vile de inchiriat

Cele mai atractive vile pentru inchiriere in Bucuresti

Cele mai multe vile de inchiriat, 539 de locuinte, se afla zona de Centru-Nord a Capitalei, acest perimetru fiind pe primul loc si ca stoc disponibil, cu o suprafata totala de 31.929 mp, se arata intr-un studiu al companiei imobiliare Esop, titreaza Capital.

“Cu toate ca în Centru-Nord este concentrata cea mai mare oferta de vile si concurenta intre proprietati este mare, aici piata este si cea mai dinamica. Cererea pentru acest perimetru s-a mentinut întotdeauna la un nivel mai ridicat fata de alte zone din Bucuresti, chiar si în cei mai dificili ani de criza (2009-2010), si ca urmare, a atras mai multe persoane si companii sa investeasca in vile de inchiriat”, a spus Alexandru Petrescu, manager al companiei de consultanta ESOP Consulting.

Pe locul doi se afla perimetrul ,,Ultracentral’ (Unirii, Universitatii, Dacia, Romana, Rosetti, Eminescu si Batistei), cu un numar total de 233 vile de inchiriat, din care 35 mai au spatii libere in acest moment.

Pe locul trei, ca marime a ofertei de vile de inchiriat se situeaza Centru-Est, cu un total de 247 vile, din care 47 au spatii libere, restul fiind ocupate integral. Vilele de birouri din Est sunt concentrate în zonele Mosilor, Ferdinand, Mantuleasa, Calea Calaraailor, Iancului, Mihai Bravu, Vitan si Foisorul de Foc.

Ca numar, în Bucuresti, sunt de peste doua ori mai multe vile scoase la inchiriere decât cladiri de birouri, construite special cu aceasta destinatie. In total, pe piata exista 1.546 vile si 689 de cladiri de birouri tip BC (building center), de clasa A, B sau C, conform datelor din baza de date a companiei ESOP. Din punct de vedere al suprafetei totale insa, cea mai mare parte din stocul de spatii de birouri se afla situata in centre de afaceri (peste 2,3 milioane mp), in timp ce în vile se afla pana în 650.000 mp.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Principalele tendințe pe piața spațiilor de birouri după începerea noului an școlar


Începută treptat din primăvară, revenirea graduală la birou se așteaptă să înregistreze un nou val în această toamnă, odată cu deschiderea noului an școlar. Începerea școlii poate stimula revenirea mai multor angajați la birou, în special a angajaților care au copii la grădinițe și școli ce se află în proximitatea clădirii de birouri unde lucrează. […]


Citeste mai mult

Instituția Internațională SEK Bucharest International School își deschide prima școală din România, în Sema Parc


River Development anunță că Instituția Internațională SEK  își deschide prima școală din România într-o clădire din Sema Parc, pentru activități educaționale curente și extindere viitoare. Tranzacția a fost intermediată de ESOP Consulting, companie locală de consultanță specializată în servicii imobiliare. Fondată în 1892, Instituția Internațională SEK oferă elevilor săi un program de studii trilingve și […]


Citeste mai mult

5 moduri de lucru hibrid pentru a facilita revenirea la birou


Cu un context pandemic mai relaxat, inclusiv fără obligativitatea purtării măștilor în interior, companiile, alături de angajați, decid dacă folosesc în continuare sistemul de muncă hibrid si care dintre cele 5 moduri de lucru hibrid li se potriveste cel mai bine. Este posibil ca angajații să fi lucrat din mai multe locuri în această perioadă […]


Citeste mai mult