Vile de inchiriat

Cele mai atractive vile pentru inchiriere in Bucuresti

Cele mai multe vile de inchiriat, 539 de locuinte, se afla zona de Centru-Nord a Capitalei, acest perimetru fiind pe primul loc si ca stoc disponibil, cu o suprafata totala de 31.929 mp, se arata intr-un studiu al companiei imobiliare Esop, titreaza Capital.

“Cu toate ca în Centru-Nord este concentrata cea mai mare oferta de vile si concurenta intre proprietati este mare, aici piata este si cea mai dinamica. Cererea pentru acest perimetru s-a mentinut întotdeauna la un nivel mai ridicat fata de alte zone din Bucuresti, chiar si în cei mai dificili ani de criza (2009-2010), si ca urmare, a atras mai multe persoane si companii sa investeasca in vile de inchiriat”, a spus Alexandru Petrescu, manager al companiei de consultanta ESOP Consulting.

Pe locul doi se afla perimetrul ,,Ultracentral’ (Unirii, Universitatii, Dacia, Romana, Rosetti, Eminescu si Batistei), cu un numar total de 233 vile de inchiriat, din care 35 mai au spatii libere in acest moment.

Pe locul trei, ca marime a ofertei de vile de inchiriat se situeaza Centru-Est, cu un total de 247 vile, din care 47 au spatii libere, restul fiind ocupate integral. Vilele de birouri din Est sunt concentrate în zonele Mosilor, Ferdinand, Mantuleasa, Calea Calaraailor, Iancului, Mihai Bravu, Vitan si Foisorul de Foc.

Ca numar, în Bucuresti, sunt de peste doua ori mai multe vile scoase la inchiriere decât cladiri de birouri, construite special cu aceasta destinatie. In total, pe piata exista 1.546 vile si 689 de cladiri de birouri tip BC (building center), de clasa A, B sau C, conform datelor din baza de date a companiei ESOP. Din punct de vedere al suprafetei totale insa, cea mai mare parte din stocul de spatii de birouri se afla situata in centre de afaceri (peste 2,3 milioane mp), in timp ce în vile se afla pana în 650.000 mp.


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Distribuitorul de produse pentru cabinete stomatologice Dentotal își mută birourile în Equilibrium I


Dentotal a închiriat un spațiu de birouri de 650 mp în clădirea Equilibrium I, prin intermediul companiei de consultanță ESOP Consulting. Domeniul medical și farmaceutic a urcat la o cotă de piață de 10%, în primele nouă luni din 2020, ca pondere a suprafeței de birouri închiriate în București, față de 3% cât avea anul […]


Citeste mai mult

Clădirile de birouri boutique din București își păstrează atractivitatea în 2020 pentru chiriași și investitori


În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium și cu suprafață de până în 10.000 mp, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 mp spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că […]


Citeste mai mult

Piața spațiilor de birouri în trimestrul trei a fost trasă în sus de renegocieri


În trimestrul trei din 2020, abia încheiat, piața închirierilor de birouri a cumulat 56.730 mp și s-a apropiat ca volum de același trimestru din 2019, reprezentând circa 88% din acea perioadă, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spații, chiriașii au preferat să rămână în aceleași clădiri […]


Citeste mai mult