Ce lucrări se vor executa la Șoseaua Fabrica de Glucoză și ce impact vor avea

Șoseaua Fabrica de Glucoză, din Nordul Capitalei, va fi lărgită la patru benzi, va avea trotuare largi, cu piste de biciclete, va fi conectată la autostrada A3 iar intersecția cu Barbu-Văcărescu îi va fi reconfigurată, pentru a fluidiza traficul în zonă.

Aceste lucrări de infrastructură vor spori accesul către birourile din zonele Pipera, Dimitrie Pompeiu, Petricani și vor reduce timpul de stat în trafic în intersecția din zona Barbu Văcărescu- Fabrica de Glucoză.

Primăria Municipiului București a predat constructorului amplasamentul și din această toamnă acesta va deschide șantierul de lucru.

Primarul General, Gabriela Firea estimează că proiectul ar putea fi gata peste un an, maximum un an și jumătate:

„Lucrările încep imediat după ce se termină demolările necesare eliberării terenului, care au un termen estimat de finalizare de trei săptămâni. Termenul de execuție este de 15 luni, însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni”.

Concret, lucrările care vor fi executate in cadrul acestui proiect, conform unui comunicat al PMB sunt:

  • lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză la patru benzi a unui tronson de 1,8 km, câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri,
  • piste de biciclete,
  • realizarea trotuarelor cu o lățime de 4,5 m;
  • reconfigurarea intersecțiilor pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează
  • racordarea la viitoarea intersecție cu sens giratoriu a autostrăzii A3 București-Ploiești-Brașov;
  • reamenajarea spatiilor verzi;
  • modernizarea iluminatului stradal,
  • refugii pentru stațiile de autobuz,
  • amenajarea de parcări și semaforizare pe anumite segmente.

În zona de nord a Capitalei, ultima mare lucrare de infrastructură a fost Pasajul Pipera, dat în folosință în 2012. Acesta leagă zonele Pipera și Aviației, cu un important nod la intersecția cu bulevardul Barbu-Văcărescu.

După inaugurarea pasajului, construcția de birouri și spații comerciale în zonă a explodat. În 2013 s-a deschis Promenada Mall și din 2012 până acum s-au livrat în zonă clădiri noi de birouri care totalizează un stoc de peste 400.000 mp de spații moderne.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din nordul Bucureștiului, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 20 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

Cosolidare versus Atomizare pe piata de birouri

Consolidare versus “atomizare” pe piata de birouri datorita COVID 19


Ce vor face companiile in perioada post-COVID 19? Se vor intoarce la strategia de consolidare prin care posturile de lucru dintr-un oras erau concentrate intr-o singura cladire sau intr-un singur business park? Sau vor opta pentru “atomizarea” acestora prin munca de acasa (Work from Home) sau prin munca langa casa (Work Near Home)? Sau vor […]


Citeste mai mult

Clădirile de birouri din zona centrală ZACA și proiectele din afara zonei cu interdicții pentru mașinile poluante


Update 24.10.2019 Primăria Capitalei a aprobat introducerea vinietei în București. În zona centrală, nu vor mai avea voie de anul viitor mașinile sub euro 3 (Non-Euro, Euro 1 și Euro 2), iar din 2021 nici cele sub Euro 4. Toate mașinile sub euro 5 vor plăti vinietă pentru a circula pe celelalte străzi, în afara […]


Citeste mai mult

Primăria Sectorului 5 propune un proiect pentru dezvoltarea celui mai mare teren liber din București


Primăria Sectorului 5 a organizat de curând o dezbatere publică privind dezvoltarea proiectului Antiaeriană, pe cel mai mare teren liber din București, de circa 110 hectare. Alături de firma noastră, la discuții au fost invitați și reprezentanți ai principalilor dezvoltatori imobiliari din București și ai mai multor mari companii de consultanță imobiliară. Proiectul inițial propune […]


Citeste mai mult