Ce clădiri de birouri se vor da în folosință în 2021

Nouă clădiri de birouri din București au programate livrări de spații anul viitor, cu o suprafață cumulată de 171.341 mp. Toate au lucrările de construcție în grafic și cinci dintre acestea au pre-închiriate spații care ajung la aproximativ 60.000 mp.

Ca noutate, se observă o mai mare pondere a teraselor exterioare, care sunt mai generoase decât cele din trecut. În plus, aceste clădiri vor avea facilități pentru bicicliști și pentru posesorii de mașini electrice și aproape toate sunt situate în zone centrale.

U Center

U Center va fi primul parc de birouri din zona centrală Tineretului și se va remarca prin terasele mari înverzite. U Center are prevăzută livrarea primei clădiri în 2021, U Center A, cu un total de 32.800 mp, din care aproape 20.000 mp va fi ocupată de trei chiriași care au semnat contracte de pre-închiriere.

Endava este unul dintre primii chiriași, urmând a se muta în U Center 1 în trimestrul trei din 2021. Proiectul este situat central, în vecinătatea Liceului Gheorghe Șincai și a Parcului Tineretului și va avea certificate WELL și BREEAM, iluminat LED, sistem de alocare dinamică a parcărilor de mașini ce crește eficiența utilizării cu peste 40% și parcare pentru biciclete.

Suprafețele închiriabile pornesc de la 500 mp.

U Center va avea două clădiri de birouri, a doua urmând a fi dată în folosință în 2022.

One Cotroceni Park

One Cotroceni Park va fi un proiect landmark situat în zona Academia Militară, lângă stația de metrou cu același nume, între cartierele Cotroceni și Drumul Taberei. În primul rând, va fi un ansamblu multifuncțional, cu două clădiri de birouri, dar și cu apartamente și o zonă de retail, pe conceptul totul în același loc, într-o zonă din oraș ușor accesibilă.

Birourile vor avea grădini suspendate pe cinci niveluri cu spații verzi. Spațiile vor fi certificate LEED PLATINUM și WELL. Până acum trei companii au pre-închiriat spații de birouri în prima clădire, ONE Cotroceni Park faza 1, care va avea o suprafață totală de 46.067 mp.

Sema Parc

Sema Parc este singurul proiect din zona Grozăvești care va aduce spații noi pe piață în 2021. într-o nouă fază de extindere a parcului multifuncțional, se vor da în folosință Sema Parc Oslo, de 10.177 mp și Sema Parc London, respectiv de 21.247 mp.

Sema Parc Oslo este o construcție cu cinci etaje, potrivită pentru companiile care caută clădiri cu trafic mai redus.

Sema Parc London este o construcție mai înaltă, cu 15 etaje, care are însă o panoramă unică spre râul Dâmbovița și suprafețe mai mari pe etaj.

Cele două noi clădiri de birouri se află în imediata apropiere a Universității Politehnice București, în zona de centru-vest, în apropierea unei stații de metrou și la 10-20 minute distanță de mers cu bicicleta sau trotineta electrică de trei mari cartiere bucureștene: Militari, Drumul Taberei și Crângași.

Sema Parc este un complex mixt, dezvoltat pe orizontală, cu spații de retail, birouri și numeroase facilități de business.

J8 Office Park

J8 Office Park este un alt proiect aflat în lucru, cu un mare chiriaș ancoră  – compania Ubisoft, care va avea două clădiri de birouri. Prima clădire se va da în folosință în 2021 și va avea o suprafață totală de 23.060 mp. Spațiile de birouri vor fi de clasă A și vor avea ca facilități  o sală fitness, puncte pentru încărcarea mașinilor electrice, terase exterioare și terase pe acoperiș, parcări și vestiare pentru bicicliști.

J8 Office Park se află în zona de nord, în apropierea stației de metrou Jiului. Aici se vor putea închiria spații cu suprafațe de la 750 mp.

Expozitiei 1

Un alt proiect nou din zona de nord este Expoziției 1, cunoscut și cu denumirea de @expo cu două clădiri de birouri planificate pentru anul viitor. @expo clădirea B1 va avea 11.400 mp, iar @expo clădirea B2 va avea 10.000 mp.

Birourile vor avea certificat de clădire verde BREEAM și ca prim chiriaș compania Gameloft, ce va ocupa o suprafață de 4.800 mp.

Matei Millo Novotel Offices

Matei Millo Novotel Offices este singura clădire boutique de birouri ce se va livra în 2021. În total, va avea spații de birouri de clasă A cu o suprafață de 9.612 mp, într-un imobil dispus pe parter și nouă etaje.

Matei Millo Offices este situată pe Calea Victoriei, o zonă ultracentrală premium și va excela prin eleganță, facilități și dotări de ultimă generație: certificare BREEAM Excellent, fațadă inteligentă, stații de încărcare pentru mașinile electrice, parcare pentru biciclete și vestiare pentru bicicliști, dar și terase verzi pe etajele de birouri. La ultimul etaj este planificată o terasă exterioară acoperită de circa 500 mp.

Matei Millo Novotel Office va avea prevăzute din proiectare măsuri de siguranță anti-Covid, precum sunt sistemul de aerisire îmbunătățit, cu filtre HEPA, sistem de control al intrării în clădire fără atingere, prin telefon mobil, lifturi fără butoane, manevrate printr-o aplicație inteligentă a clădirii, uși automate și sistem automat de control al temperaturii la recepție.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 21 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.



0% comision
Thumb
1.000 - 35.000 mp

U Center Bucuresti

Tineretului, Bucuresti
  • 15,50€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
400 - 12.043 mp

ONE Cotroceni Park

Cotroceni, Bucuresti
  • 16 - 16,90€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
337 - 6.095 mp

Sema Parc Bucuresti

Grozavesti, Bucuresti
  • 12,50 - 15€/mp, negociabil
0% comision
Thumb
490 mp

Millo Offices

Calea Victoriei, Bucuresti
  • Preț la cerere!

Postari similare

CityZen: regenerare urbană a unui ansamblu industrial emblematic din București


În era în care dezvoltarea urbană și nevoile corporațiilor se intersectează, proiectele de reconversie a clădirilor vechi devin din ce în ce mai populare. Un astfel de exemplu este proiectul CityZen din București, care transformă o fostă fabrică într-un complex multifunctional. CityZen va fi dezvoltat pe un teren de 9 hectare, reprezentând o porțiune din […]


Citeste mai mult

ARC Project: O noua cladire de birouri de clasa A in polul de business din zona Centru-Vest


In zona Orhideelor – Grozavesti, este in curs de demarare proiectul ARC, o cladire ce va aduce pe piata 30.000 mp de spatii birouri de clasa A, si o serie de avantaje pentru companiile care isi doresc sa isi deschida sau sa isi extinda sediul in Bucuresti. ARC Project este situata in langa Business Garden […]


Citeste mai mult

AFI LOFT – Un nou proiect de birouri in dezvoltare, prin extinderea AFI Cotroceni Mall


AFI Europe, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, a demarat constructia proiectului AFI Loft – o noua dezvoltare de birouri de 15.500 mp, ce va fi integrata in mall-ul AFI Palace Cotroceni. Mall-ul s-a dezvoltat drept o adevarata ancora pentru un ceea ce a devenit in timp un proiect cu functiune mixta […]


Citeste mai mult