Ce clădiri de birouri se vor da în folosință în 2021

Nouă clădiri de birouri din București au programate livrări de spații anul viitor, cu o suprafață cumulată de 171.341 mp. Toate au lucrările de construcție în grafic și cinci dintre acestea au pre-închiriate spații care ajung la aproximativ 60.000 mp.

Ca noutate, se observă o mai mare pondere a teraselor exterioare, care sunt mai generoase decât cele din trecut. În plus, aceste clădiri vor avea facilități pentru bicicliști și pentru posesorii de mașini electrice și aproape toate sunt situate în zone centrale.

U Center

U Center va fi primul parc de birouri din zona centrală Tineretului și se va remarca prin terasele mari înverzite. U Center are prevăzută livrarea primei clădiri în 2021, U Center A, cu un total de 32.800 mp, din care aproape 20.000 mp va fi ocupată de trei chiriași care au semnat contracte de pre-închiriere.

Endava este unul dintre primii chiriași, urmând a se muta în U Center 1 în trimestrul trei din 2021. Proiectul este situat central, în vecinătatea Liceului Gheorghe Șincai și a Parcului Tineretului și va avea certificate WELL și BREEAM, iluminat LED, sistem de alocare dinamică a parcărilor de mașini ce crește eficiența utilizării cu peste 40% și parcare pentru biciclete.

Suprafețele închiriabile pornesc de la 500 mp.

U Center va avea două clădiri de birouri, a doua urmând a fi dată în folosință în 2022.

One Cotroceni Park

One Cotroceni Park va fi un proiect landmark situat în zona Academia Militară, lângă stația de metrou cu același nume, între cartierele Cotroceni și Drumul Taberei. În primul rând, va fi un ansamblu multifuncțional, cu două clădiri de birouri, dar și cu apartamente și o zonă de retail, pe conceptul totul în același loc, într-o zonă din oraș ușor accesibilă.

Birourile vor avea grădini suspendate pe cinci niveluri cu spații verzi. Spațiile vor fi certificate LEED PLATINUM și WELL. Până acum trei companii au pre-închiriat spații de birouri în prima clădire, ONE Cotroceni Park faza 1, care va avea o suprafață totală de 46.067 mp.

Sema Parc

Sema Parc este singurul proiect din zona Grozăvești care va aduce spații noi pe piață în 2021. într-o nouă fază de extindere a parcului multifuncțional, se vor da în folosință Sema Parc Oslo, de 10.177 mp și Sema Parc London, respectiv de 21.247 mp.

Sema Parc Oslo este o construcție cu cinci etaje, potrivită pentru companiile care caută clădiri cu trafic mai redus.

Sema Parc London este o construcție mai înaltă, cu 15 etaje, care are însă o panoramă unică spre râul Dâmbovița și suprafețe mai mari pe etaj.

Cele două noi clădiri de birouri se află în imediata apropiere a Universității Politehnice București, în zona de centru-vest, în apropierea unei stații de metrou și la 10-20 minute distanță de mers cu bicicleta sau trotineta electrică de trei mari cartiere bucureștene: Militari, Drumul Taberei și Crângași.

Sema Parc este un complex mixt, dezvoltat pe orizontală, cu spații de retail, birouri și numeroase facilități de business.

J8 Office Park

J8 Office Park este un alt proiect aflat în lucru, cu un mare chiriaș ancoră  – compania Ubisoft, care va avea două clădiri de birouri. Prima clădire se va da în folosință în 2021 și va avea o suprafață totală de 23.060 mp. Spațiile de birouri vor fi de clasă A și vor avea ca facilități  o sală fitness, puncte pentru încărcarea mașinilor electrice, terase exterioare și terase pe acoperiș, parcări și vestiare pentru bicicliști.

J8 Office Park se află în zona de nord, în apropierea stației de metrou Jiului. Aici se vor putea închiria spații cu suprafațe de la 750 mp.

Expozitiei 1

Un alt proiect nou din zona de nord este Expoziției 1, cunoscut și cu denumirea de @expo cu două clădiri de birouri planificate pentru anul viitor. @expo clădirea B1 va avea 11.400 mp, iar @expo clădirea B2 va avea 10.000 mp.

Birourile vor avea certificat de clădire verde BREEAM și ca prim chiriaș compania Gameloft, ce va ocupa o suprafață de 4.800 mp.

Matei Millo Novotel Offices

Matei Millo Novotel Offices este singura clădire boutique de birouri ce se va livra în 2021. În total, va avea spații de birouri de clasă A cu o suprafață de 9.612 mp, într-un imobil dispus pe parter și nouă etaje.

Matei Millo Offices este situată pe Calea Victoriei, o zonă ultracentrală premium și va excela prin eleganță, facilități și dotări de ultimă generație: certificare BREEAM Excellent, fațadă inteligentă, stații de încărcare pentru mașinile electrice, parcare pentru biciclete și vestiare pentru bicicliști, dar și terase verzi pe etajele de birouri. La ultimul etaj este planificată o terasă exterioară acoperită de circa 500 mp.

Matei Millo Novotel Office va avea prevăzute din proiectare măsuri de siguranță anti-Covid, precum sunt sistemul de aerisire îmbunătățit, cu filtre HEPA, sistem de control al intrării în clădire fără atingere, prin telefon mobil, lifturi fără butoane, manevrate printr-o aplicație inteligentă a clădirii, uși automate și sistem automat de control al temperaturii la recepție.

Dacă dorești mai multe informații despre birourile de închiriat din Bucuresti, poți dialoga cu un consultant ESOP completând acest scurt formular sau telefonic la  (+4) 0723.26.61.97 sau (+4) 021.528.04.40. Vom răspunde cu plăcere și prompt solicitării tale!


Alexandru Petrescu

Managing Partner si Fondator al companiei ESOP Consulting | CORFAC International cu 20 de ani de experienta in consultanta imobiliara si antreprenoriat.

Postari similare

Cum va arăta proiectul One Cotroceni Park


ONE Cotroceni Park este cel mai probabil unul dintre cele mai ambițioase proiecte de regenerare urbană a Bucureștiului: un proiect cu functiuni mixte de referinta, cu peste 75.000 mp de birouri de clasă A într-un parc de afaceri modern, 800 de apartamente și 20.000 de spații comerciale. Și este probabil și una dintre cele mai […]


Citeste mai mult

Iulius Romexpo

Cum va arăta proiectul Iulius Romexpo, cel mai mare parc de business din București


Iulius Romexpo bate recordul la mai multe capitole: cele mai multe funcțiuni în același proiect (birouri, centru de conferințe, spații de co-working, apartamente, retail, parc acvatic, grădină, fresh-market, hotel, spațiu expozițional și cultural), cele mai multe birouri la un loc – circa 300.000 mp, cea mai mare suprafață desfășurată dezvoltată de un investitor într-un proiect […]


Citeste mai mult

One Cotroceni Park

Se lucrează la One Cotroceni Park, proiectul de birouri cu grădini suspendate de peste 4.000 mp


Cum ar fi să lucrați la birou, la un etaj superior și apoi să ieșiți un sfert de oră într-o grădină privată, să vă relaxați, fără a fi nevoie să coborâți cu liftul și să vă deplasați într-o curte interioară? În curând se va putea. One Cotroceni Park va avea mai multe grădini suspendate (terase […]


Citeste mai mult