Bilanț primul semestru din 2017

Bilanț primul semestru din 2017:

În primele șase luni din 2017, compania de consultanță imobiliară ESOP Consulting a mediat 43 de tranzacții de spații de birouri, care însumează 28.631 mp, ceea ce înseamnă o suprafață cu 98% mai mare față de aceeași perioadă din 2016. Anul trecut, în primele șase luni, ESOP a oferit consultanță pentru 29 de tranzacții de birouri, cu un total de 14.426 mp.

Primul semestru din 2017 s-a dovedit o perioadă bună pentru piața de birouri din Capitală, la nivelul întregii piețe atingându-se nivelul de tranzacționare din S1 2016. Compania ESOP Consulting a reușit în primul semetru din 2017 să dubleze suprafața tranzacționată în primul semestru din 2016.

„In primele 6 luni din 2017 chiriașii care au apelat la serviciile ESOP au fost interesați în cea mai mare măsură de clădirile de birouri moderne care s-au lansat pe piață în 2017 sau de cele care au fost construite cu câțiva ani în urmă, situate în locații premium din București.

De exemplu, Harman a ales prin intermediul ESOP un spațiu de 7.700 de mp în Metroffice, cea mai nouă clădire construită și livrată în 2017 de Immofinanz, devenind principalul chiriaș al clădirii A.

Un alt client din zona IT a închiriat prin ESOP o suprafață de 500 de mp care reprezintă 29% dintr-o clădire de tip boutique, cu o suprafață închiriabilă totală de 1.730 mp, finalizată în 2017, fiind primul client care a ales acestă clădire situată pe Calea Dorobanților.

De asemenea, EGT a ales prin ESOP o clădire cu 2.000 mp închiriabili, construită în 2011, situată în zona Floreasca, pe care a închiriat-o integral”, afirmă Alexandru Petrescu Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Foto: Metroffice, clădire de birouri aleasă de un chiriaș în S1 2017
Foto: Metroffice, clădire de birouri aleasă de un chiriaș în S1 2017

Printre clădirile de birouri alese de companiile care au închiriat spații prin ESOP Consulting se numără proiecte mari de clasă A, de ultimă generație, cu facilități corporate, precum Metroffice si Global City, dar și clădiri tip boutique, din zone ultracentrale (Universitate, Unirii) sau din centru – nord (Primăverii, Dorobanți, Romană), cu spații de birouri de lux și terase umbrite, în clădiri noi sau în vile istorice renovate și dotate cu lift, aer condiționat și sistem de control al accesului.

Clădiri de birouri în zona Universitate și Dorobanți, închiriate de firme de IT

„Estimăm că noile clădiri de birouri ce vor fi livrate în 2017-2020, fie că este vorba de parcuri de afaceri de dimensiuni mari, ce depășesc fiecare în parte 50.000 mp, fie că este vorba de clădiri de birouri de tip boutique cu suprafețe de 1.500 – 7.000 mp, construite în zonele ultracentrale ale Capitalei vor atrage companiile din sectoarele dinamice ale economiei românești: firmele de IT&C, centrele de cercetare-dezvoltare, cele din segmentul fincanciar-bancar, energetic, BPO, shared-services, automotive etc., iar suprafața tranzacționată anual în aceasta perioadă va depăși 250.000 mp.

Clădirile de birouri ne-renovate sau situate în zone fără acces la metrou și spațiile de birouri situate în vile, vor avea cel mai mult de suferit, pentru că vor apărea din ce in ce mai multe alternative pentru chiriașii care vor să facă un pas înainte în privința calității spațiului închiriat, în condițiile în care concurența pe piața muncii este în creștere și fiecare angajator încearcă să ofere un confort sporit angajaților la locul de muncă”, afirmă Alexandru Petrescu Managing Partner la ESOP Consulting.

Oferte închirieri spații de birouri în zona Universitate, București

Oferte închirieri spații de birouri în zona Dorobanți, București

.
Dacă ai nevoie de servicii de consultanță imobiliară, ne-ar face plăcere să ne cunoaștem! Trimite-ne un email și revenim în maxim 24 de ore:[contact-form-7 404 "Not Found"]


Maria Neda

PR&Media Coordinator, Consultant PR&Media, cu background de jurnalist în presa economică și experiență de consultant în Dezvoltare Urbană.

Postari similare

Piața spațiilor de birouri în trimestrul trei a fost trasă în sus de renegocieri


În trimestrul trei din 2020, abia încheiat, piața închirierilor de birouri a cumulat 56.730 mp și s-a apropiat ca volum de același trimestru din 2019, reprezentând circa 88% din acea perioadă, potrivit unei analize realizate de compania ESOP Consulting. Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spații, chiriașii au preferat să rămână în aceleași clădiri […]


Citeste mai mult

Tranzacțiile mari de birouri, de peste 10.000 mp au fost realizate doar de companii din domeniile IT&C și Financiar, în 2019


• Împărțirea pieței de birouri după mărimea spațiilor noi tranzacționate: marii chiriași de birouri au dominat piața în 2019, în București, segmentul tranzacțiilor cu suprafețe de peste 10.000 mp cumulând cel mai mare volum de spații noi tranzacționate • 75% din marii chiriași au fost din domeniul IT&C și 25% din domeniul Financiar Șapte tranzacții […]


Citeste mai mult

Cum s-ar îmbunătăți condițiile de lucru la birou pentru 200.000 angajați din București


În București, peste 200.000 de angajați lucrează în clădiri de birouri construite de firme private, care au o vechime mai mare de 10 ani și peste 250.000 de angajați sunt în clădiri de birouri inaugurate în ultimii 10 ani, potrivit unei analize realizate de compania imobiliară ESOP Consulting l CORFAC International. Chiriașii caută clădiri noi […]


Citeste mai mult

Adaugati un comentariu nou

*/ ?>